Blog » SEO » Cele mai bune pluginuri SEO pentru WordPress

Cele mai bune pluginuri SEO pentru WordPress

Optimizarea SEO unui site web sau a unui blog, SEO necesita o tehnica si o munca minutioasa, care nu se termina prin simpla repetare a cuvintelor cheie din text.

Pozitionarea unui site web in primele locuri ale motoarelor de cautare este astazi o activitate complexa, care implica atat factori structurali si tehnici ai site-ului (cum ar fi viteza de incarcare si adaptabilitatea pe dispozitive mobile), cat si factori legati de elaborarea unui continut performant (utilizarea cuvintelor cheie, utilizarea corecta a titlurilor, optimizarea meta-descrierilor).

Tehnicile folosite pentru pozitionare, infara siteului, cum ar fi link building-ul fac parte din categoria SEO off-page; iar tot ceea ce tine de continutul si structura siteului, din categoria SEO on-page

Cum puteti optimiza un site sau blog WordPress? Cu siguranta trebuie sa cunoasteti tehnici si tactici, dar unele pluginuri va pot ajuta.

Iata o selectie a celor mai bune pluginuri SEO pentru WordPress , pe care o sa le parcurgem pe rand.

1. All in One SEO Pack

Lansat in 2007, All in One SEO Pack este un asistent util pentru configurarea si optimizarea site-ului dintr-o perspectiva SEO. 

Printre caracteristicile acestuia, iasa in evidenta posibilitatea de a configura cuvantul cheie, de a optimiza titlul si descrierea, de a seta descrierea care apare in SERP-urile Google, de a alege daca se indexeaze sau nu o pagina sau un articol.

All in One SEO Pack va ofera suport pentru Sitemap XML, un sistem de optimizare automata pentru titlurile paginilor si postarilor, un sistem de generare automata a celor mai potrivite metaetichete din perspectiva SEO si un serviciu de protectie a continutului duplicat. .

2. WordPress SEO by Yoast

Yoast SEO este probabil cel mai complet plugin SEO pentru WordPress si din acest motiv este cel mai cunoscut si folosit.

Exista o versiune Premium si o versiune gratuita de baza, care este deja foarte completa: va permite sa configurati cuvantul cheie focus al paginii sau al postarii, va sprijina in crearea sitemap-ului XML, va permite sa setati fragmentul care apare in rezultatele de cautare, configurarea titlurilor si metadatelor site-ului dvs. web.

Dar acestea sunt doar cateva dintre caracteristicile pe care Yoast vi le rezerva, pentru a analiza toate caracteristicile va invit sa vizitati site-ul oficial.

3. Google Analytics for WordPress by MonsterInsights

Google Analytics for WordPress by MonsterInsights este un instrument care va permite sa consultati datele Google Analytics direct pe site-ul dvs., permitandu-va sa va bucurati de o imagine de ansamblu importanta a rezultatelor pe care site-ul sau blogul le-a produs.

De exemplu, puteti vizualiza numarul de sesiuni, cele mai vizitate pagini, tara de origine a traficului, puteti analiza rata de respingere si sursele de trafic, la fel si tara de origine.

4. SEO Squirrly

SEO Squirrly este un bun instrument de asistenta pentru incepatorii care doresc sa scrie continut optimizat pentru SEO, deoarece se prezinta ca un asistent inteligent capabil sa analizeze continutul site-ului sau blogului.

La fel ca semaforul Yoast, daca pluginul iti arata o bara verde inseamna ca continutul este optimizat, altfel va trebui sa faci modificari articolelor tale.

Asa cum se indica si in descrierea pluginului, SEO Squirrly este destinat incepatorilor, chiar daca, asa cum a definit Neil Patel: „Squirrly este mai mult decat un instrument SEO, este o suita completa pentru content marketing.

5. SEO Ultimate

SEO Ultimate este un plugin excelent pentru gestionarea SEO pe WordPress , deoarece va permite sa actionati pe mai multe aspecte.

Printre numeroasele functii, pluginul va permite sa setati rich snippets, sa gestionati eticheta de titlu pentru fiecare pagina si postare, sa lucrati la meta-descriere manual sau automat, sa optimizati permalinkurile, sa gestionati linkurile interne.

6. SEO Friendly Images

Acesta este pluginul care va ajuta sa va optimizati imaginile dintr-o perspectiva SEO , astfel incat sa favorizati pozitionarea site-ului sau blogului dvs.

SEO Friendly Images va permite sa setati din panoul de control, parametrii care trebuie urmariti (atributele ALT si TITLE sunt fundamentale in cazul imaginilor).

Daca, in timp ce publicati o imagine, uitati sa introduceti atributele pe care le-ati selectat, pluginul o va face automat pentru dvs. 

7. SEO Smart Links

Doriti asistenta pentru a construi linkuri interne pe site-ul dvs. web? SEO Smart Links este ideal!

Datorita cuvintelor cheie si linkurilor pe care le veti utiliza, pluginul va crea o structura interna de linkuri si va va ajuta sa legati cuvintele de interes la anumite adrese URL.

8. Yet Another Related Posts

Retentia utilizatorului, si prin urmare cresterea timpului petrecut pe site este foarte important pentru obiectivele stabilite.

Unele plugin-uri va pot ajuta sa faceti acest lucru. Cu toate acestea, Yet Another Related Posts va permit sa adaugati cu usurinta articole similare la sfarsitul paginii si in bara laterala a blogului dvs. avand ca si criteriu de referinta, relevanta continutului aferent.

Voi ce pluginuri SEO pentru WordPress folositi pe site-ul sau blogul dvs.? Ati incercat vreunul dintre pluginurile pe care le-am enumerat in acest articol? 

Scrieti sugestiile dvs. in comentarii, astfel incat sa imbunatatim articolul si sa facem o selectie cu adevarat utila a pluginurilor de care aveti nevoie

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu