Blog » Digital Marketing » Care sunt cele mai bune platforme de email marketing si pe care sa o alegeti

Care sunt cele mai bune platforme de email marketing si pe care sa o alegeti

Ati decis sa va duceti business-ul la un alt nivel si cautati cea mai buna platforma de email marketing pentru nevoile dvs. ? Sunteți în locul potrivit!

În acest articol veți găsi informatiile necesare cat si comparatii intre cele mai bune si mai cunoscute software de email marketing. Acestea sunt platforme, servicii și instrumente care vă vor permite să vă gestionați contactele, să trimiteți buletine informative, să creați automatizări, funnel de vanzari și multe altele.

Evident, nu există o platformă de email marketing potrivită pentru toata lumea,  fiecare dintre ele are caracteristici, integrări și prețuri diferite. La sfârșitul lecturii, cu siguranță veți avea o idee mai clară despre ce alegere sa faceti!

Să trecem la revizuirea celor mai faimoase platforme de marketing prin e-mail disponibile, comparând caracteristicile și prețurile acestora.

GetResponse

GetResponse este unul dintre cele mai bune software de marketing prin e-mail de pe piață, oferind o serie de instrumente de înaltă calitate integrate într-o singură platformă: mail marketing, marketing automation, pagini de destinatie și seminarii web.

Principalele puncte forte ale GetResponse sunt cu siguranță: calitatea și multifuncționalitatea platformei sale, rata foarte mare de livrare a e-mailului (99% din capacitatea de livrare – cea mai mare din sector), ușurința în utilizare și prețurile mult mai mici față de cele oferite de concurenții direcți.

Acest instrument oferă sute de șabloane de e-mail frumos proiectate (toate optimizate pentru dispozitive mobile). Prin urmare, chiar și pentru începători este foarte ușor să creați buletine informative și mail-uri automatizate.

GetResponse prin intermediul platformei sale oferă, de asemenea, posibilitatea de a crea pagini de destinație (de exemplu pentru a colecta emailuri și a vinde produsele / serviciile dvs.), găzdui seminarii web (atât gratuite, cât și cu plată), gestiona publicitatea pe Facebook sau Instagram, crea canale de vânzări și multe alte opțiuni.

Prețurile sunt lunare, anuale sau bienale și depind de pachetul ales și de numărul maxim de contacte gestionate. De exemplu, planul de bază cu 1000 de contacte și cu plată lunară, costă doar 13 euro / lună . În plus, înainte de a cumpăra un pachet, puteți efectua o perioadă de încercare gratuită de 30 de zile, fără a fi nevoie să introduceți detaliile cardului de credit! Înscrieți-vă aici .

2. ActiveCampaign

Active Campaign este probabil cea mai populară platformă de marketing prin e-mail pentru întreprinderile mici și mijlocii, deoarece oferă funcții avansate, automatizarea vanzarilor și funcții CRM (managementul relației cu clienții).

Fondată în 2003, compania are sediul central în Chicago, Statele Unite, are 550 de angajați și crește rapid. În prezent, servește peste 100.000 de clienți din 161 de țări diferite.

În practică, Active Campaign poate fi utilizată de companii, magazine online, freelanceri, comercianți web și antreprenori digitali pentru a trimite buletine informative clienților, precum și pentru a crea automatizari și funnel-uri foarte complexe.

Aspectul distinctiv al acestei platforme este faptul că are propriul sistem CRM pentru a gestiona marketingul, vânzările și relațiile cu clienții. Este perfect pentru companiile mici și mijlocii, deoarece prețurile sunt mult mai accesibile decât cele ale instrumentelor CRM specifice.

În ceea ce privește prețurile, planul de bază cu 1000 de contacte și cu plată lunară costă 29 de dolari pe lună și permite accesul la 3 utilizatori diferiți. În plus, compania oferă o perioadă de încercare gratuită de 14 zile.

3. Sendinblue

Sendinblue este o altă platformă fantastică de marketing prin e-mail și software de automatizare, care, în opinia mea, reprezintă unul dintre cele mai bune compromisuri între capacitate și ușurință în utilizare.

Sendinblue oferă un plan gratuit cu contacte nelimitate, care vă permite să trimiteți până la 300 de e-mailuri pe zi.

Fără să plătiți nimic, veți avea posibilitatea să vă gestionați listele de contacte, să trimiteți e-mailuri și SMS-uri în limitele zilnice prestabilite și să profitați de fantastică bibliotecă de șabloane și de editorul de e-mailuri receptiv și ultra intuitiv.

Planurile plătite au un raport calitate / preț excelent și se disting în principal prin numărul maxim de emailuri care pot fi trimise pe zi, deoarece numărul de contacte pe care le puteți păstra sunt întotdeauna nelimitate.

Sendinblue oferă o secțiune CRM bine dezvoltată și caracteristici excelente de automatizare, integrare și segmentare . De asemenea, vă permite să creați formulare de înregistrare și pagini de destinație, precum și să gestionați publicitatea și retargeting-ul Facebook.

Vorbim despre un instrument destul de recent în comparație cu altele precum Active Campaign sau GetResponse (de când a fost lansat abia în 2012), dar fără umbră de îndoială Sendinblue ar trebui considerat una dintre cele mai bune platforme de marketing prin e-mail de pe piață.

4. Aweber

Aweber este o alta platforma faimoasa de email marketing care vă permite să trimiteți buletine informative, să creați automatizări și pagini de destinatie datorită unui editor vizual convenabil.

Punctele forte ale Aweber sunt cu siguranță rapoartele eficiente, A/B Tests și, în general, atenția puternică pentru marketing și măsurarea rezultatelor, caracteristici care fac această platformă cu adevărat prețioasă pentru oricine lucrează ca si profesionist în marketing-ul digital.

Calitatea șabloanelor disponibile, crearea campaniilor drag & drop și posibilitățile de automatizare pun acest instrument mai mult sau mai puțin la același nivel cu GetResponse, dar la un preț ușor mai mare, deoarece planul PRO cu 500 de contacte costă 19 dolari. pe lună .

5. ConvertKit

ConvertKit este cea mai potrivită platformă de marketing prin e-mail pentru reclame. Scriitorii, bloggerii, artiștii, influenceri, youtuberii și marketerii se pot bucura pe deplin de caracteristicile pe care le oferă acest serviciu pentru a-și construi lista de contacte și a-și promova conținutul printr-un buletin informativ.

Un aspect deosebit de apreciat este prezența statisticilor și a graficelor cu bare care vă permit să înțelegeți în orice moment ce postări sau surse de trafic vă cresc numărul de contacte. Aceasta este o funcție foarte importantă pentru creatorii de conținut activi pe mai multe rețele sociale sau pentru bloggerii care doresc să măsoare eficiența articolelor individuale.

Apropo de prețurile serviciului, trebuie specificat că acestea sunt mai mari decât pachetele oferite de GetResponse și similare cu cele oferite de Active Campaign. Planul complet, pentru 1000 de abonați, are un preț de 29 USD pe lună .

Cu toate acestea, puteți activa un plan gratuit cu funcționalitate limitată (și maximum 1000 de contacte) sau puteți încerca planul plătit timp de 14 zile, fără a fi nevoie chiar să furnizați detaliile cardului dvs. de credit. 

6. MailChimp

MailChimp este o platformă foarte populară de marketing prin e-mail, potrivită în special pentru freelanceri și pentru cei care gestionează mici proiecte de marketing online, datorită faptului că oferă un plan gratuit care include până la 2000 de contacte .

Planul gratuit al MailChimp nu permite accesul la un număr mare de funcții. Cu toate acestea, este minunat dacă doriți doar să trimiteți buletine informative către câteva sute de contacte.

Platforma este foarte simplă de utilizat chiar și pentru un începător, iar gestionarea listelor și a contactelor este cu adevărat intuitivă. În plus, cu MailChimp aveți și posibilitatea de a crea formulare de înregistrare, pagini de destinatie și chiar un întreg site web găzduit pe servere și pe domeniul MailChimp.

În cele din urmă, Mailchimp oferă o mare varietate de integrări . Sunt puține servicii la care Mailchimp nu se poate conecta. Fie că trebuie să vă conectați la WordPress, Facebook sau orice alt instrument popular de web marketing, cu Mailchimp nu veți avea probleme.

În ceea ce privește dezavantajele, trebuie precizat că obligă utilizatorii să confirme abonarea in lista dvs de contacte, de două ori (mai întâi pe site și apoi printr-un email de confirmare trimis utilizatorului). Așa – numita opțiune dublă vă permite să colectați adrese de e-mail ale utilizatorilor cu adevărat interesați, dar, din păcate, reduce foarte mult numărul de contacte pe care le veți putea colecta.

În plus, șabloanele grafice disponibile nu sunt foarte variate, serviciile de automatizare sunt mai limitate decât cele ale concurenților săi principali, iar prețurile după depășirea limitei de 2000 de contacte sunt mai mari decât ale altor platforme cum ar fi GetResponse

Lasă un comentariu

Va multumim !

Vă vom contacta in cel mai scurt timp posibil.