Blog » SEO » Cum se scrie un articol pentru link building din punct de vedere SEO

Cum se scrie un articol pentru link building din punct de vedere SEO

In trecut am vorbit despre ce este SEO, SEO Copywriting si Link Building, dar de data aceasta abordam un subiect mai practic si anume, cum trebuie scrise articolele pentru link building, capabile să însoțească și să îmbunătățească campania si strategia SEO

Am încercat deja să clarificam ce este și cum să facem link building și am furnizat indicații cu privire la greșelile de evitat în planificarea unei campanii de achiziție a backlink-urilor, dar de data aceasta schimbăm perspectiva și ne adresam direct copywriterilor implicați în această activitate sau managerilor care au nevoie de îndrumări pentru a fi trimise colaboratorilor in a optimiza procedurile și a maximiza rezultatele.

Sfaturi pentru construirea de legături eficiente și naturale

Punctul de plecare este activitatea zilnică pe care o desfășurăm de peste 5 ani în acest domeniu cu agenția noastră, J.D.M , care ne-a permis să punem in practica multe proiecte si teorii, pentru a intelege mai bine cum sa ne clasam cat mai sus in SERP. 

Nu pretindem că suntem cunoscatorii a cine știe ce adevăr absolut, ci doar să împărtășim o parte din filosofia noastră, strategiile noastre și sfaturile noastre despre cum să scriem un articol in construirea de backlink-uri eficiente și naturale .

Importanța linkurilor pentru Google

După cum știm și am spus-o de mai multe ori, linkurile sunt încă unul dintre principalii factori de ranking pe Google , deoarece transmit trust site-ului care primește această referință și ajută motoarele de căutare să o evalueze și să o încadreze, precum și să o poziționeze. 

Nu toate backlink-urile sunt la fel și au aceeași pondere, deoarece trebuie să se evalueze variabile precum sectorul de care aparține site-ul, competitivitatea, optimizarea on-site și multe alte aspecte care afectează poziționarea organică .

Evoluții continue pentru link building

De-a lungul anilor de muncă în domeniul, așa cum am spus mai devreme, ne-am dezvoltat strategiile și am încercat să le adaptăm la presiunile și modificările constante dorite de Google, în special cu cele mai recente actualizări de algoritmi și îmbunătățirea sistemelor de penalizare a spamului, unul dintre cele mai intense fronturi ale Big G.

Înțelegerea modului în care gândește Google

Prin urmare, liniile directoare despre modul de structurare și scriere a unui articol natural pentru link building, pornesc de la conștientizarea faptului că, într-un mod din ce în ce mai precis, Google interpretează și evaluează contextul în care sunt inserate linkurile, iar acest lucru nu trebuie uitat niciodata.

În același timp, trebuie sa retinem că orice încercare de manipulare a clasamentului, chiar și prin intermediul linkurilor plătite, poate duce la penalizări pentru site, astfel trebuie să lucrăm cu atenție.

Cum trebuie scrise articolele pentru link building

Cum se alege un anchor text pentru backlink

Prima preocupare este în mod evident aceea de a alege textul ancora. 

Este o operație care trebuie efectuată conform unei strategii precise. Știm, de exemplu, că Google se uită suspicios la supra-optimizarea ancorelor, mai ales dacă se potrivesc exact cu cuvântul cheie pentru care concurezi și pe care încerci să îl poziționezi. 

Prin urmare, este recomandabil să evitați cuvintele cheie manipulatoare și forțate , folosite poate fără prepoziții, ne gramaticale și care vizează în mod clar efortul pentru a îmbunătăți clasamentul și, mai degrabă, să alegeți texte de ancorare mai ușoare, dar mai clare, chiar și pentru cititor.

Unde să plasați linkul în articol ?

Întrebarea de milioane de dolari este „unde trebuie pozitionat ?”. Răspunsul este inevitabil vag: nu există o regulă absolută pentru plasarea unui link, dar trebuie să încercați să găsiți locul potrivit la momentul potrivit . 

Teoretic, un link la inceputul articolului și într-o poziție proeminentă ar putea reprezenta un semnal mai puternic pentru Google, dar într-o strategie mai complexă ar fi totuși de preferat să variați poziționarea, respectând întotdeauna un criteriu de naturalețe .

Cum se citează site-ul în articolele de link building

Același principiu trebuie să ghideze alegerea în citarea site-ului , care, în opinia noastră, ar trebui să fie întotdeauna explicită pentru a face utilizatorul să înțeleagă că link-ul pe care îl vede este direcționat către un anumit site, pe care va găsi resurse utile . 

O sugestie practică este de a evita menționarea excesiva a brandului clientului in aceeași formulă, ci este de preferat sa variem.

Alte reguli de baza

Deci, pe scurt, în general, articolele eficiente pentru link building trebuie să fie de bună calitate, scrise în romana corectă din punct de vedere gramatical și sintactic, cu un text bine formatat și de o dimensiune acceptabilă (niciodată sub 300/400 cuvinte, dar nici prea lungi, decat daca este vorba de un articol de specialitate), cu conținut interesant și lizibil. 

Pe scurt, acestea trebuie să fie articole reale, așa cum am spus mai devreme, scrise și cu o tendință jurnalistică și nu numai cu scopul de a insera un link. De asemenea, dacă efectuăm o analiza eficientă a cuvintelor cheie am putea atinge un dublu obiectiv, adică să scriem un articol de calitate care reușește să se poziționeze, oferind o mai mare încredere site-ului nostru.

O astfel de activitate structurată capătă o formă naturală, să-i intereseze cu adevărat pe cititori și poate servi, de asemenea, pentru a intercepta noi backlinkuri spontane prin partajarea facuta de utilizatorilor, care consideră conținutul propus ca find util

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu