Blog » Digital Marketing » Ce este o landing page si cum se creeaza !?

Ce este o landing page si cum se creeaza !?

Dacă există un lucru pe care îl poți face pentru a-ți crește semnificativ ROI-ul(return of investment)  atunci când investești în marketing, este cu siguranță să creezi o landing page.

Traducerea din limba engleza este: pagina de destinatie

Cu alte cuvinte, aceasta este o pagină web care iti permite să soliciti informațiile unui vizitator, printr-un formular , astfel încât să le poți transforma într-un contact sau potential client.

Paginile de destinație sunt utilizate în faza de conversie, adică atunci când vizitatorii simpli ai site-ului ne oferă informațiile lor pentru a putea apoi să le profilăm.

O landig page este creata pentru a intampina un anumit flux de trafic (cum ar fi o campanie de e-mail marketing) astfel, poate converti un procent mai mare de vizitatori  în pontentiali clienti decât în alte moduri. 

De ce este importanta o landing page?

Deoarece direcționarea traficului obtinut prin publicitate, e-mail sau social media catre homepage-ul siteului tau se transforma intr-o oportunitate ratată!  

Dacă în schimb vei devia fluxul de trafic către o pagină de destinație, poți crește considerabil probabilitatea de conversie!

Iti voi da un exemplu: imagineza-ti că ai o campanie pe Google Ads pentru unul dintre cele mai bune cuvinte cheie „ Am cele mai frumoase produse din lume ”. Dacă un utilizator da click pe anunt și ajunge în homepage, ce ar trebui să facă ? Cel mai probabil va părăsi  pagina !

Dacă, în schimb, acesta da click pe anunț si este direcționat către o pagină de destinație care îi arată că produsele tale sunt de fapt cele mai bune din lume și că poate descărca un ghid gratuit cu privire la prețurile acestora, va ști cu siguranță ce să facă și va fi mai motivat spre a complecta formularul.

In urmatoarele paragrafe, iti voi explica pasii necesari pentru a putea crea o pagina de destinatie eficienta.

Cum sa creezi o pagina de destinatie eficienta?

Limiteaza navigarea

Ai depus atât de mult efort pentru a-ți aduce traficul vizat într-o anumită pagină de destinație, unde ar trebui să facă ceea ce vrei: presupun că nu vrei ca aceste sa inceapa sa navigheze tot siteul tau!

În această etapă nu trebuie să distragi oamenii ! Limiteaza numărul de ieșiri de pe landing page, astfel încât vizitatorii să se concentreze pe completarea formularului. 

Un lucru fundamental pe care il poti face, este să ascunzi bara și comenzile de navigare ale site-ului web cand acestia ajung pe aceasta pagina.

landing page contra homepage

Ofera valoare

Evident, un vizitator nu va completa niciodată un formular fara ca acesta sa primeasca ceva in schimb, trebuie să-i oferi o recompensa. 

Pe paginile noastre de destinație, în schimbul datelor vizitatorilor, oferim întotdeauna conținut de calitate, cum ar fi:

  • Ghiduri gratuite , „broșuri” în format ebook, care ghidează, informează și instruiesc pe cei care le descarcă sau le citesc. 
  • Videoclipuri , fișiere multimedia care vizează întotdeauna educarea și ghidarea, cum ar fi tutorialele. 
  • Consiliere , cum ar fi analiza site-ului, pentru a returna o imagine de ansamblu a site-ului său și a face utilizatorului conștient de punctele pro si contra ale acestuia, oferindui câteva sfaturi pentru îmbunătățire. 

După cum iti poti imagina, în ofertele paginilor de destinație, există constante care să atragă mai mulți vizitatori să completeze formularul:

  1. Trebuie să fie un conținut educativ.
  2. Trebuie să fie conținut util.
  3. Trebuie să fie un conținut de calitate.

Utilizatorul trebuie sa poata da click pe butonul setat cat mai usor, iar de acolo va fi redirecționat către o pagină de mulțumire de unde poate descărca conținutul promis.

Activeaza posibilitatea de a partaja pagina

Pentru a ajunge la un public și mai larg decât ti-ai propus: adăuga posibilitatea de a partaja linkul pentru a încuraja vizitatorii site-ului să împărtășească conținutul tau si cu prietenii lor.

Fii concis 

Prea multe cuvinte sufocă . Mai ales conversiile! 

Cu cât pagina de destinație și formularele sunt mai lungi și mai articulate, cu atât vei lungi procesului de conversie si risti sa pierzi vizitatorul. 

Păstreaza formularul scurt și simplu , iar rata de conversie va crește!

Testează, analizează, testează din nou

Nu există nicio rețetă magică pentru crearea paginilor de destinație care să fie aplicate pe toate site-urile: trebuie să alegi tipul care ti se potrivește cel mai bine nevoilor tale. 

Alege un instrument de creare a paginilor de destinație care iti permite pe langa crearea acestora și să le testezi pentru a vedea care tip functioneaza cel mai bine.

Programe pentru a crea o landing page

Get response (49$/luna)

Iti permite să creezi și să publici o pagina de destinatie în câteva minute. Are peste  100 de șabloane gata de utilizat, un editor puternic și simplu, formulare integrate și o serie de instrumente de optimizare care te vor ajuta să generezi pagini eficiente.

GetResponse nu este doar un serviciu pentru crearea de landing page, ci și un instrument pentru crearea și trimiterea de e-mailuri cu funcționalitate de marketing automation.

Unbounce (49$/luna)

Acest instrument puternic iti permite să creezi astfel de pagini fără niciun ajutor din partea unor specialisti. 

Cu  Unbounce poti construi cu ușurință o landing page eficienta, o poți publica pe web cu un singur click și o poți testa,  toate acestea fara a avea cunostinte de programare.

Probabil cel mai bun instrument pentru a face teste A / B pentru a putea testa mai multe versiuni a unei pagini de destinatie. Are 85 de modele de înaltă calitate.

Instapage (29$/luna)

Cu 1 milion de pagini create și o rată medie de conversie de peste 25%, Instapage este cu siguranță una dintre cele mai simple și mai ieftine soluții.

Oferă o integrare perfectă cu instrumente de CRM, email marketing, social media și de optimizare fără a avea cunostinte de programare.

OptimizePress (pentru WordPress – 79$)

Este un plugin specific WordPress . Ideal dacă ai un site facut cu acest CMS

Spre deosebire de celelalte instrumente menționate, plătesti doar o singură dată în loc de o taxă lunară și ai toate avantajele unui instrument profesional. 

Fără îndoială, aceasta este una dintre cele mai bune soluții pentru raportul calitate / preț.

Sper ca am reusit sa-ti explic ce este un landing page si de ce este important pentru o afacere.

Daca ai intrebari, posteaza-le intr-un comentariu, iar eu voi raspunde in cel mai scurt timp posibil.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu