Blog » Digital Marketing » Ce inseamna Digital PR si cu ce se ocupa

Ce inseamna Digital PR si cu ce se ocupa

Sunt sigur că ai auzit de multe ori de termenul ”relații publice (PR)”, dar nu sti exact ce inseamna Digital PR . Dar ești sigur că știi în ce constă? Digitalul a schimbat radical modul de comunicare și strategiile de promovare a brandului. Nimic nu mai e ca înainte.

Deci? Ce inseamnă mai exact? De ce este util si ce beneficii poate aduce? O sa descoperim impreună in acest articol.

Digital Pr: definitie

Pentru a explica mai bine ce inseamna Digital PR (public relation) o sa plecam de la premisa ca are un obiectiv specific: îmbunătățirea și păstrarea reputației online a unui proiect (blog, companie, start-up) prin crearea de relații. Relații bune.

Cu alte cuvinte, este un instrument valoros de inbound marketing (marketing de intrare) folosit pentru răspândirea mesajelor corecte și pozitive din jurul brandului, produselor și serviciilor sale cu scopul de a relaționa cu clinenții și de a atrage alți noi.

Aceasta tehnica de marketing folosește relații personale și putera transmiterii de la om la om (word-of-mouth), pentru a face virale noutațile si conținutul ( Content Marketing ) lor cu scopul de a ajunge la cat mai multe persoane.

Obiectivele Digital PR-ului

 • Brand Awareness pentru a spori vizibilitatea si notorietatea marcii;
 • Brand Reputation pentru a consolida reputația pozitiva a brandului;
 • Promovarea autorității și credibilității mărcii;
 • Lead Generation pentru a avea contacte noi și/sau potențiali clienți;
 • Colectarea de feedback-uri despe brand, produs sau serviciu prin monotoriarea relaților create

O alta definitie a ceea ce inseamna Digital Pr, poate fi: Planifică și execută acțiuni de marketing care au ca scop creșterea și consolidarea reputația brandului și vizibilitatea sa online.

Digital-PR-Activități

Word-of-mouth este forma cea mai tradițională de promovare, este esențială pentru a declanșa conversații și, prin urmare, pentru a încuraja schimbul de opinii, informații și experiențe iar pentru ca acesta formă de promovare sa dea rezultate, el are nevoie de interlocutorii potriviți.

Cine sunt interlocutorii unui Digital PR ?

Interlocutorii cu care lucrează sunt persoane care au capacitatea de a răspândi mesajul brandului și de a influența opiniile și deciziile de cumpărare despre o marcă, produs sau serviciu, toate în mediul digital. adică? Cine sunt ei?

Persoanele cu care acestă figura profesională colaborează sunt: influencer, opinion leader, community manager, bloggeri, manageri de profiluri si pagine de social network . Acestia stau la baza a ceea ce inseamna Digital Pr.

Este esențial ca si colaboratorii selecționați să fie pe aceiași unda cu acest și sa exprime același interes.

Instrumentele unui Digital PR

Pentru a-și putea desfășura activitatea, un astfel de profesionist trebuie să folosească:

 • Instrumente de analiză si monotorizare
 • Blog cu tema specifică
 • Community și Forum din sector
 • Site-uri web instituționale optimizate SEO
 • Social Network
 • In general, toate canalele de Social Media
digital-pr-strategy

De ce ai nevoie de un Digital PR ?

Pentru a asculta parerile clienților și a crea relații utile scopului tău. Strategiile unui Digital PR sunt concentrate pe termen lung. Vorbim despre un instrument legat inbound marketing care inclină spre crearea și întreținerea relațiilor. Cucerirea și fidelizarea clientului după ce a achiziționat, nu ăsta este scopul?

Lumea marketingului digital este complexă, și fiecare profesionist al sectorului are rolul său bine definit. Odata ce vei intelege ce inseamna un Digital PR o sa intelegi ce beneficii reale poate aduce în cazul în care activitățile sunt organizate de către profesioniști. Ești de acord?

Sper ca am inteles sa-ti explic ce inseamna Digital Pr si cu ce se ocupa mai exact. Daca ai intrebari , posteaza-le intr-un comentariu iau eu voi raspunde in cel mai scurt timo posibil.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu