Blog » Digital Marketing » Ce este SEO si cum se face optimizarea SEO ?

Ce este SEO si cum se face optimizarea SEO ?

In ziua de astăzi, a avea vizibilitate pe motoarele de cautare, in special Google, inseamnă a avea succes și a-ți indeplinii obiectivele. Pentru asta ai nevoie de SEO, iar in acest articol iți voi explica ce este SEO, si cum te poate ajuta sa ajungi pe prima pagina a rezultatelor de cautare pe Google.

Ce este SEO: definitie

Este ramura Marketingului Digital care se ocupă de îmbunătățirea poziției paginilor web în rezultatele organice (ne sponsorizate) ale motoarelor de căutare. În acest ghid vom vedea în detaliu ce inseamna aceasta tehnica și cum funcționează.

S.E.O. este un acronim al ” Search Engine Optimizing”, care literalmente se traduce: “optimizarea motorului de căutare”.

Aceste practici sunt variate și acoperă diferite aspecte ale unui site web: optimizarea structurii site-ului, codul HTML, textul, gestionarea link-urilor primite (linkuri de la alte site-uri ce trimit la site-ul tau, numite și backlink-uri) și de ieșire (care de la site-ul tau trimit la alte site-uri).

Deoarece Google este de departe cel mai folosit motor de cautare din lume, cele mai multe activități ale unui SEO Specialist implica studierea algoritmul Google și actualizările sale periodice, precum și acțiunile sale de a face site-uri mai bine văzute de acest algoritm.

Deci, ce este SEO ? O sa-ti explic cat de simplu se poate:

Ce inseamna SEO explicat ca unui copil de 6 ani

Când cautăm ceva pe motoarele de căutare, ne așteptăm ca acesta să găsească cele mai bune rezultate pe prima pagină, fiind cele mai relevante cu căutarea noastră.

De exemplu, dacă caut “Hotel de 3 stele în București”, nu vreau să găsesc site-ul unui hotel cu mic dejun în Cluj. Vreau, de asemenea, să găsesc o mulțime de informații despre acest hotel cum ar fi: cat de frumoase sunt camerele, cât costă, unde este, etc.

Așadar, facând SEO, trebuie sa creem conținuturi bogate si convingatoare ce conțin cuvintele cheie pentru care vrem sa fim gasiți de motorul de căutare.

Link-uri sunt “străzile” web, pe care le folosim pentru a trece de la un site la altul. Un site cu multe strazi (link-uri) care duc spre el, este ca o intersecție foarte ocupată, așadar, foarte importantă.

De aceea, o parte din strategia SEO constă în încercarea de a obține un număr bun de link-uri de la site-urile relevante cu conținutul site-ului nostru. Dar o sa vorbim de acestea pe parcurs, pe masura ce voi explica tot mai detaliat ce este SEO.

SEO este o tehinca de marketing a caror rezultate apar doar dupa cateva luni. Dar daca dispui de un buget marisor pe care esti dispus sa-l investesti in publicitatea online si vrei rezultate imediate, poti apela la SEM.

SEO și SEM (diferenta dintre rezultatele organice si cele platite)

SEM este acronimul de la ”Search Engine Marketing” și este este o disciplina mai amplă, care încorporează SEO.

SEM include atât rezultate de căutare plătite ( folosind instrumente cum ar fi Google Ads pentru Google sau Bing Ads pentru Bing) cat și rezultate de căutare organice (SEO).

O strategie completă de SEM, folosește atat publicitate plătită, cât și tehnici SEO. O analiză a cuvintelor cheie este efectuată pentru ambele, dar nu neapărat în același timp.

Aceste tehnici trebuie să fie monitorizate și actualizate frecvent in raport cu schimbările motoarelor de cautare. În unele contexte termenul SEM este folosit exclusiv pentru publicitatea de tip pay-per-click, numita si SEA (Search Engine Advertising).

Diferența dintre Search Engine Optimizing si Search Engine Advertising

sea-seo-sem

Există o diferența de destul de semnificativă intre aceste doua. In primul rand, practicând SEO, nu există nici o plată directă pentru a aparea in primele rezultate ale motorului de căutare.

SEA in schimb, folosește instrumente ca si Google Ads, platformă prin care se creeză campanii de linkuri sponsorizate, marcate in rezultatele de cautare cu prescurtarea ”Ad.” ce sunt vizualizate printre primele rezultate si ultimele.

rezultate platite. pay per click

Mecanismul de plată pentru link-uri sponsorizate este PPC (pay per clik).

Cel care creează anunțurile de publicitate plătește o anumită sumă de fiecare dată când un utilizator da click pe link-ul lor. Suma care urmează să fie plătită, în funcție de logica unei licitații, depinde de cât de mult sunt dispuși să plătească alți agenți de publicitate care vor aceiasi pozitie, astfel încât cei care oferă mai mult vor fi pe locurile 1 și 2 iar ceilalți in mod descrescator in funcție de cat a licitat fiecare.

Nu este de ajuns doar sa se liciteze mai mult decat concurenta. E nevoie si de site bine facut cu un continut relevant utilizatorului care face cautarea.

Asa cum am spus cand am explicat ce inseamna SEO, rezultatele de cautare care nu folosesc anuțuri plătite se numesc ”organice” sau ”pure” , de aceea SEO este o tehnica gratuita.

SEO si SEA, fac ambele parte din macro-activitatea de web marketing numită SEM (search engine marketing)

Acum ca sti cu ce se ocupa fiecare dintre aceste tehnici, trebuie sa te familiarizezi cu termenii, astfel, am facut un mic dictionar ce te va ajuta sa intelegi mai bine:

Mic Dictionar SEO

 • SERP: “search engine results page”, tradus literalmente ca și pagina cu rezultatele a motorului de căutare, și se referă la orice pagină Google care apare după ce este introdus termenul sau termenii de căutare.
 • QUERY: se referă la interogarea motorului de căutare, orice cuvând sau propoziție introdusă in bara de căutare devine automat o query.
 • KEYWORDS: in traducere ”cuvinte cheie” și se refera la cuvintelor folosite pentru a gasi rezultate concludente.
 • ROBOT: numit și spider sau crawler, este software-ul pe care motoarele de cautare utilizează pentru a analiza toate site-urile de pe rețea în mod automat. Roboții rulează continu pentru a scana întreaga rețea, trecând de la o pagină la cealaltă prin linkuri. Ei fac o copie text a tuturor documentelor pe care le vizitează și le plasează într-un index (a se vedea indexarea). Robotul Google se numește Googlebot.
 • INDEXING: acesta este procesul prin care botul adaugă informațile gasite in baza de date a motorului de căutare și pe care acesta le redă sortate într-un clasament (ranking).
 • RANKING: este clasificarea rezultatelor unei interogări date ale motorului de căutare. Când introducem un termenii de cautare, acesta returnează un SERP de rezultate sortate după relevanța documentelor indexate care conțin acei termeni. Clasament este, de asemenea, sinonim cu ranking, în SEO se spune “ranking factor” orice element, intern sau extern la site-ul, care influențează poziția în clasament.
 • OPTIMIZARE: în SEO, optimizarea înseamnă a face cât mai ușor posibil pentru boții motorului de cautare de a-și implini obiectivul, oferindu-le cu conținut ușor accesibil și mai usor de ințeles conținutul documentelor pentru a putea fi indexate.
 • POZIȚIONARE: este de a îmbunătăți poziția unui site/pagină web în clasamentul motorului de căutare în raport cu anumite cuvinte cheie. Poziționarea (sau îmbunătățirea acesteia) este consecința naturală a optimizării.
seo on-page si seo off-page

Cum functioneaza un motor de cautare ?

Pentru a sti ce este SEO, trebuie mai întâi să înțelegi cum funcționează un motor de căutare . Pentru a putea vedea o pagina pe Google, acesta trebuie sa complecteze urmatoarele actiuni:

 1. analiza câmpului de acțiune ( crawling ) prin utilizarea boților ;
 2. indexarea materialului obținut;
 3. sortare ( ranking );
 4. răspuns la solicitările utilizatorului ( SERP ).

Cum functioneaza optimizarea SEO

Activitatea seo include faze analitice / strategice și operaționale. Operațional, trebuie să se ia în considerare mulți factori pentru a optimiza un site. 

O abordare originală pentru a descrie importanta acestor factori a fost realizată de Search Engine Land , o cunoscută și autoritară revistă americană din sector. Search Engine Land a creat un tabel periodic al factorilor de ranking (clasificare) (care se actualizează periodic pe măsură ce Google isi actualizeaza algoritmul ).

Citeste si : Cei 200 factori de ranking care influenteaza clasamentul Google

Alegerea cuvintelor cheie

Această fază este fundamentală; orice activitate SEO se dovedește inutila fara o analiză precisă a cuvintelor cheie pe care vrei sa le folosesti. Căutarea celor mai bune “cuvinte cheie” poate fi efectuată cu instrumente software specifice, sondaje sau analiza de concurentei.

Citeste si : Top 10 Instrumente de cercetare a cuvintelor cheie

Pentru succesul unei campanii SEO, este recomandabil să selectezi cuvinte cheie care nu sunt prea generice , deoarece ar fi foarte dificil sau chiar imposibil să obți rezultate bune în timp util, dar nici prea specifice, deoarece, dacă sunt puțin căutate, acestea nu vor genera trafic.

Teoria „ Long Tail ” a lui C. Anderson este aplicabilă alegerii cuvintelor cheie, conform căreia produsele de nișă vor avea posibilități de profit mult mai mari. 

Pentru a aplica această teorie într-o perspectivă seo, este de preferat să alegi multe cuvinte cheie specifice  (cu mai puțin concurență și o rată de conversie mai mare ), decât câteva câteva generice (cu multă concurență și rata de conversie scăzută). 

Pentru a te asigura că cuvintele cheie alese sunt căutate efectiv de utilizatori – și pentru a obține idei noi pentru alegerea cuvintelor cheie – este recomandabil să folosesti  instrumentul de cuvinte cheie Google AdWords . Acest instrument oferă date statistice privind numărul de căutări lunare , globale sau pe țări individuale, care sunt efectuate de utilizatori.

De asemenea acesta sugerează si câteva cuvinte cheie similare, pe care poate că nu le-ai avut în vedere si pe care ai putea sa le incluzi în strategie. Pentru a alegerea corecta a cuvintelor cheie, trebuie să găsesti echilibrul corect între cuvintele de nișă și numărul de căutări lunare. 

De obicei, cu cât este mai specific cuvântul, cu atât generează mai puține căutări lunare.

Optimizarea SEO on-page

O alta ramura a ceea ce este SEO, se numeste SEO On-page si se definește prin totalitatea activitaților de optimizare a conținutului paginilor unui site, referinduse in mare parte la optimizarea codului HTML si a structurii acestuia; și optimizarea conținutului textual și a imaginilor unui site.

Vreau sa adaug ca poziționarea siteului poate depinde si de alte elemente cum ar fi: fiabilitatea si viteza de hosting a serverului ales, vechimea domeniului (unii experți susțin că domeniile cu mai mult de 5 ani vechime sunt considerate mai de incredere de către Google), și comportamentul utilizatorului cand intre pe site (timpul parcurs, pagini vizitate).

Optimizarea codului HTML

Fiecare site web este alcătuit dintr-un cod sursă HTML citit de browser (Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome etc.) și prezintă site-ul în modul în care îl vedem. Prin urmare, optimizarea codului este activitatea de optimizare a părților „invizibile” pentru utilizator, dar care afectează clasamentul site-ului.

O importanță deosebită sunt unele etichete care alcătuiesc codul, cum ar fi eticheta de titlu – care poate fi vizibilă în partea de sus a browserului atunci când deschidem o pagină web – si este folosita la specificarea titlului unei anumite pagini.

Pentru ca acesta să fie optim, această etichetă trebuie să facă atât utilizatorii cât și roboții să înțeleagă clar subiectul abordat pe pagină, prin urmare, trebuie să includă cuvintele cheie pe care le vizăm (cele pe care credem că utilizatorii le tipează ca sa ne găsească). 

De asemenea, este necesar să furnizezi diferite titluri pentru fiecare pagină a site-ului, pentru a optimiza fiecare pagină pentru un singur subiect specific.

De exemplu, dacă vinzi scaune și mese de birou, va trebui să realizezi două pagini diferite cu „scaune de birou” și, respectiv, „mese de birou” ca titlu, în loc să creezi o singură pagină.

Un alt element de luat în considerare este  descrierea meta tag-ului (care apare ca o „previzualizare” a paginii din SERP).

Chiar dacă aceasta descrierea nu afectează în mod direct poziționarea pe motoarele de căutare, este extrem de important pentru a convinge utilizatorul sa dea click, și prin urmare poate infuenteaza indirect clasamentul). Aceasta trebuie să conțină  un mesaj clar si captivant, în concordanță cu conținutul

Este recomandabil să folosesti o lungime mai mică de 155 de caractere pentru a împiedica Google să taie propoziția la jumătate, riscând să-și piardă sensul.

sitemap  (sau o hartă a site-ului) ajută botii să navigheze pe site, de aceea este recomandabil să fie prezent pentru a permite indexarea tuturor paginilor. Aici vei găsi mai multe informații despre Sitemap .

Headings tags (h1, h2, h3 …) sunt utilizate pentru text delimitat în paragrafe cu titluri și subtitluri, si sunt foarte utile pentru a înțelege continutul paginii. Prin urmare, este recomandat să utilizezi H1 pentru titlul principal al paginii, incluzând în el cuvântul cheie (trebuie sa sti titlul pagini cu titlul continutului sunt două lucruri distincte: h1 apare în document ca titlu și este vizibil pentru utilizatori, iar celelalt este vizibil în fila browserului și apare în SERP).

Textul alternativ (ALT) este un atribut ce vine adaugat imaginilor . Roboții nu pot citi textul conținut în imagini, de aceea este important să adaugi acest atribut pentru ca motoarele de căutare să înțeleagă ce reprezintă imaginea.

Adresele URL  ale paginilor sunt optime atunci cand acestea nu conțin caractere , cum ar fi „?“, deoarece nu pot fi scanate de uni roboti.

De asemenea, codul trebuie să fie bine scris și să nu conțină o utilizare excesivă de javascript / ajax, deoarece motoarele de căutare preferă paginile cu un raport text / cod în favoarea textului.

Pe lângă datele referitoare la fiecare pagină, un alt element important se referă la structura site-ului în sine – și, în consecință, la meniul de navigare – optim dacă este ierarhic (sau „arbore”) , deoarece poate fi scanat cu ușurință de roboți și în care se află fiecare pagină a site-ul.

Este necesar să verifici și, eventual, să remediezi prezența linkurilor întrerupte (broken links) în cadrul site-ului, deoarece un număr excesiv al acestora pot face motoarele să presupună că site-ul este abandonat.

Pentru a afla mai multe despre tehnica de optimizare SEO On-Page, citeste articolul dedicat: Optimizare SEO On Page – ce este si cum se face

Optimizarea conținutului (SEO Copywriting)

Conținutul este de  fapt cea mai importantă parte a optimizarii.

Motoarele de căutare avansate, cum ar fi Google, sunt capabile să citească conținutul textual al unui document, „înțelegând sensul acestuia” și atribuind un scor de calitate și relevanță interogărilor. 

Importanța activității de creare a conținutului de calitate este exemplificată de cunoscuta zicala SEO „ Content si King ”.

continutul este portile de factura rege
Mantra SEO modern: „conținutul este rege”

Prin urmare, este necesar ca un site să conțină într-adevăr conținut util și interesant  care să dea o valoare utilizatorilor pentru a obține o poziționare bună pe motoarele de căutare. Un site cu conținut slab nu va fi bine poziționat sau, în orice caz, va fi dificil să-și mențină poziția pe termen lung.

Un exemplu clar este Wikipedia o adevarata marturie a ceea ce este SEO , find printre primele rezultate pentru un număr mare de cautari. Pentru a asigura prezența conținutului de calitate pe site-ul tau, este bine să îl actualizați prin adăugarea de texte noi cu o anumită frecvență. Din acest motiv, deschiderea unui blog al companiei  integrat în site, este cea mai bună modalitate de a obține o poziționare bună si de lungă durată.

Este de o importanță fundamentală să ai un conținut unic, deci să nu fie copiat de pe alte site-uri . Google observă când un conținut nu este original și îl penalizează drastic în rezultatele sale.

Citeste si: Penalizari Google – cum sa le depistam si rezolvam

Desigur, conținutul trebuie să includă cuvintele cheie pentru care doresti ca siteul tau sa fie gasit, si trebuie sa aiba legatura intotdeauna cu tema siteului. Google și alte motoare de căutare moderne folosesc sisteme de analiză de text semantic care includ sinonimie și corelație între termeni.

Având în vedere această evoluție, putem înțelege cu ușurință modul în care repetarea excesivă a cuvântului cheie vizat (keyword stuffing ) într-un text – asa cum era SEO în urmă cu câțiva ani, când algoritmii au fost mai puțin evoluați – nu produce îmbunătățiri în poziționare ( dimpotrivă, există riscul devalorizării experienței utilizatorului și obținerea efectului opus). 

În schimb, este indicat să scrii natural , cu scopul de a produce conținut interesant pentru utilizatori, nu pentru roboți.

Activitatea de a scrie conținut optimizat se numește SEO Copywriting și este arta de a combina un continut cu elementele de optimizare un stalp de baza in ceea ce inseamna SEO.

Pentru a afla mai multe, citiți acest articol despre cum sa creezi un continut de calitate.

Optimizarea SEO off-page

A avea pagini optimizate este critic, dar acest lucru este rareori suficient pentru a obține rezultatele dorite. Tehnica de optimizare Off-Page este se referă la gestionarea link-uri de pe alte site-uri care indică spre al nostru.

In esență, cu cat avem mai multe siteuri cu o poziție buna care au un link spre siteul nostru, cu atat mai mult al nostru va urca mai sus in clasament.

În anii 90, cei doi fondatori Google , Larry Page și Sergey Brin , și-au bazat succesul pe convingerea că paginile menționate in mai multe link-uri erau cele mai importante și meritate. 

Aceasta a fost adevărata inovație pe care a adus-o Google si care a schimbat pentru totdeauna modul de căutare pe internet. În ochii Google, un link către o pagină  este, în esență, un „vot”  pentru conținutul său, cu alte cuvinte, exprimă dorința webmasterului sau a proprietarului unui site de a cita o resursă importantă demnă de a fi vizitată de utilizatori.

Consecința logică a acestei premise este că unul dintre factorii principali care afectează clasamentul Google este numărul de link-uri ce duc spre un site. Cu toate acestea, importanța unui site nu se calculează în totalitate pe cantitatea de link-uri primite. 

De asemenea, Google ia în considerare importanța paginii de  la care provine linkul. Un link de la o pagină a unui site autoritar valorează mai mult de unul de pe un site de proastă calitate. Prin urmare este posibil te poziționezi mai bine decât un concurent cu mai puține legături, dacă acestea sunt de o calitate.

Pentru a calcula importanța unei pagini și, prin urmare, calitatea unei legături, Google a conceput o formulă numită  PageRank , un „vot” de la 0 la 10 care vine atribuit fiecarei pagină în funcție de numărul de linkuri. 

Formula PageRank, care a rămas secretă ani de zile, a fost dezvăluită ulterior de Google. Iată o versiune simplificată a formulei:

În cazul în care:

 • PR (u)  este valoarea PageRank a paginii u pe care dorim să o calculăm.
 • PR (v)  este valoarea PageRank a fiecărei pagini care leagă pagina u .
 • N (v)  este numărul total de link-uri conținute pe pagina unde se află linkul.
 • d (damping factor)  este un factor stabilit de Google și care reprezintă posibilitatea utilizatorilor de a nu urmări nici link. În mod normal, este nevoie de valoarea de 0,85, dar poate fi modificată de Google în cazuri individuale.

Pentru a afla mai multe despre optimizarea SEO Off-Page, citeste articolul dedicat: SEO Off-Page : ce este si ce inseamna optimizarea off-site

Cum sa obtii linkuri de calitate ?

După cum Google însuși declară:

Cel mai bun mod de a încuraja includerea în alte site-uri de calitate și link-uri relevante către dvs. este de a crea conținut unic și particular, capabil să dobândească popularitate în mod natural în comunitatea de pe Internet. 

Crearea unui conținut bun va returna valoare: link-urile sunt de obicei voturi redacționale date pe utilitatea conținutului dvs. Cu cat acesta este mai de calitate, cu atât este mai probabil ca un alt utilizator sa-l considere valabil pentru cititorii lor.

Black Hat și White Hat SEO

Tehnicile SEO pot fi clasificate în două categorii majore : tehnicile pe care motoarele de căutare le recomandă ca parte a unei bune dezvoltări web și tehnicile pe care acestea nu le aprobă, vizând manipularea rezultatelor fără a oferii calitate.

Motoarele de căutare încearcă să reducă la minimum efectul acestora din urmă, catalogându-le drept spam. Comentatorii din industrie au clasificat aceste metode, respectiv operatorii care le utilizează, ca White Hat SEO și Black Hat SEO

Primele tind să producă rezultate de lungă durată, în timp ce „pălăriile negre” riscă ca site-urile lor să fie interzise temporar sau permanent odată ce motoarele de căutare își descoperă practicile.

Mai multe informatii despre black hat SEO gasiti aici: Ce este Black Hat SEO si de ce trebuie evitat

Local SEO

Nu poti intelege ce inseamna SEO, fara a cunoaste termentul de Local SEO

O mare parte din căutarile pe Google sunt efectuate pentru a gasi sau a avea informați despre o locație. Din acest motiv, activitatea de optimizare numita “local SEO” este acum foarte importantă. Se face prin optimizarea, folosind metode tradiționale SEO, a profilului Google My Bussines, serviciu oferit gratis de Google de care ai nevoie pentru ca afacerea ta să apară în rezultatele locale.

De ce este SEO important ?

In timp ce publicitatea platita, social media si alte platforme online pot genera trafic catre site-uri web, cea mai mare parte a traficului online este realizata de motoarele de cautare. 

Rezultatele cautarii organice par, in general , mai credibile pentru utilizatorii cu mai multa experienta si primesc mai multe clickuri decat anunturile platite. 

In termeni procentivi, potrivit celor mai recente cercetari, aproximativ 2,8% dintre utilizatori dau click pe reclame platite in Statele Unite. Aceasta inseamna ca sansele unei tehnici de SEO bune, sunt de 20 de ori mai mari sa genereze trafic catre site-ul web decat publicitatea platita atat pe dispozitive mobile cat si pe dispozitive desktop.

Daca sunteti in masura sa oferiti un continut bun si sa pozitionati cuvintele cheie potrivite, traficul catre site-ul dvs. poate creste in timp, fara a fi nevoie de investitii suplimentare, in timp ce publicitatea are nevoie de finantare continua pentru a continua sa trimiteti trafic catre site-ul dvs.

Daca pe de o parte motoarele de cautare devin mai inteligente , pe de alta parte au inca nevoie de ajutorul nostru .

Optimizare SEO a site-ului dvs. va ajuta la furnizarea de informatii mai bune motoarelor de cautare , astfel incat continutul dvs. poate fi indexat si afisat corect in rezultatele cautarii.

Cat dureaza pana se vad rezultatele

Sa clarificam orice indoiala dand singurul raspuns posibil: depinde . 

In unele cazuri, o pagina poate ajunge printre primele zece in mai putin de o luna, in altele poate dura ani. Factorii care afecteaza pozitionarea sunt nenumarati, in primul rand calitatea continutului si optimizarea SEO.

Nimeni nu cunoaste calendarul Big G si algoritmul sau. Cu toate acestea, un studiu autoritar realizat de Ahrefs a analizat o cantitate mare de date prin compararea timpului necesar pentru site-urile web sa se plaseze pe Google pentru milioane de cuvinte cheie.  

Cautarea a dat urmatoarele rezultate:

 • Continutul unui site web este pozitionat mai rapid pentru cuvinte cheie mai putin cautate si cu mai putina concurenta;
 • Cele mai autoritare site-uri, cu un profil de backlink robust in spate, se claseaza mai repede decat site-urile nou-nascute.

Indiferent de nivelul de concurenta al cuvintelor cheie, sondajul Ahrefs a aratat ca o pagina din top 10 are in medie mai mult de 2 ani, in timp ce cele care se situeaza pe prima pozitie a Google au aproape 3 ani . Doar 22% din pagini sunt plasate in SERP-ul principal intr-un an de viata.

Datele au aratat o anumita tendinta a diferitelor pagini de a se pozitiona pentru cuvintele lor cheie in 60-120 de zile. 

In plus, factorii interni (continut, legaturi interne, SEO, viteza etc.) si factori externi (profil de backlink, concurenta etc.) pot avea un impact variabil, contribuind la accelerarea sau incetinirea timpului necesar pentru pozitionarea organica.

Mai mult, ramane faptul ca Google isi actualizeaza constant algoritmul, intentia de cautare a interogarilor sale si parametrii de recompensat sau penalizati. 

Prin urmare, nu exista o sincronizare precisa: singurul lucru de facut este sa lucrezi intotdeauna la imbunatatirea site-ului, actualizarea acestuia cu continut de calitate, concentrarea pe utilizator si asigurarea intotdeauna a optimizarii acestuia.

Cat costa SEO ?

Acum ca stii ce este SEO, probabil te intrebi cat costa.

Cel mai simplu răspuns ar fi că depinde de numărul de cuvinte cheie cu care doriți să apareti în primele pagini ale motoarelor de căutare.

Dar, așa cum se întâmplă adesea cu răspunsurile simple, nu este suficient, din mai multe motive.

Fiecare companie este diferită. Deși se află în același sector, unele au vechime, altele sunt noi, au site-uri diferite și fiecare trebuie să se confrunte cu diferite tipuri și grade de concurență. Aceasta înseamnă că fiecare campanie SEO este diferită .

Soluțiile noastre nu se bazează pe o listă specifică la prețuri fixe. Se bazează pe timp. Dacă investiți mai mult, veți obține mai mult din timpul nostru. Simplu nu-i așa? 

Pe pagina serviciilor noastre SEO, avem detalii despre costurile campaniei dvs. , precum și toate obiectivele, activitățile planificate, prioritățile și orele. 

Ideea nu este de a oferi un set de servicii „all inclusiv“, dar pentru a găsi cel mai eficient și convenabil pentru a atinge și menține cele mai bune rezultate pentru afacerea ta.

Sper ca am reușit cu acest articol sa-ți explic ce este SEO si importanța acestuia. O buna vizibilitate pe motoarele de cautare, este fundamentală in drumul spre succes a unei afaceri sau activitați.

Daca ai nevoie de alte clarificări sau vrei sa folosești SEO pentru a-ți imbuntați vizibilitatea pe web, arunca o privire serviciilor SEO.

Cine are nevoie de SEO ?

In concluzie, toate micile sau mari afaceri care au de gand sa opereze sau sa ofere informatii clientilor in mediul online.

Traim intr-o lume din ce in ce mai digitalizata, iar fara o prezenta online, risti sa ramai in spatele concurentilor si nu numai.

Lasă un comentariu

Va multumim !

Vă vom contacta in cel mai scurt timp posibil.