Web marketing-ul este de departe una dintre cele mai eficiente strategii de a da valoare si vizibilitate unei activitati comerciale. Ceea ce se numeste in mod obisnuit SEO (Search Engine Optimization), nu este mai mult decat setul acestor strategii care urmaresc sa pozitioneze un site in topul rezultatelor organice ale motoarelor de cautare precum Google.
Totusi, asa cum se intampla adesea, cei implicati in marketing si SEO sunt dispusi sa faca orice pentru a se pozitiona cat mai repede, incalcand unele reguli de baza ale motoarelor de cautare. Cei care decid sa faca lucrurile corect, urmand indrumarile Google, o vor face exploatand algoritmii acestuia intr-un mod pozitiv: si tocmai in acest caz vorbim despre White Hat SEO.
Ce este White Hat SEO sau palarie alba ?
Termenul de white hat (palarie alba) a fost imprumutat dintr-o zicala binecunoscuta de pe web, care identifica doua tipuri de hackeri : cei care exercita aceasta profesie pentru a frauda oamenii si fura date sensibile pentru a fi vandute celui mai mare ofertant si cei care, in schimb, forteaza serverele pentru a evidentia defectele si pentru a notifica proprietarii. Acestea din urma se numesc tocmai White Hat (palarie alba) si se opun in mod natural Black Hat (palarie neagra).
Citeste si: Ce este Black Hat SEO si de ce trebuie evitat
Pentru SEO functioneaza exact in acelasi mod: exista marketeri care exploateaza defectele algoritmilor Google pentru a avea un randament economic, si cei care folosesc in schimb algoritmii fara a incalca nicio regula, si doar pentru a favoriza pozitionarea site-urilor in concordanta cu cautarile utilizatorilor.
White Hat SEO nu are un scop misterios sau greu de inteles: scopul sau, de fapt, este acelasi cu cel al oricarei persoane implicate in web marketing. Adica sa incercam sa studiem algoritmii Google, sa satisfacem in cel mai bun mod posibil robotii motoarelor de cautare si sa ajungem in primele pozitii in cadrul SERP, pentru a obtine vizibilitate si deci posibilitati mai mari de castig.
In acest fel, cei care fac White Hat SEO au un randament economic si, in acelasi timp, favorizeaza cresterea site-ului lor pe Google, tocmai pentru ca satisface nevoile urilizatorilor. exact cum ar face un hacker etic.
Care sunt tehnicile White Hat SEO ?
In primul rand, este bine sa precizam un lucru: tehnicile White Hat SEO sunt practic identice cu cele ale Black Hat SEO. Ceea ce face diferenta, asadar, este gradul de utilizare a acestor tehnici. Si iata ca pozitionarea cuvintelor cheie in cadrul paginilor si articolelor este o practica White Hat, atata timp cat se face in mod consecvent si fara a cadea in practica Black Hat a Keyword Stuffing, sau repetarea lor continuu si fara un fir logic. Dar cuvintele cheie cu siguranta nu sunt singurele: chiar si strategia de Link Building poate fi considerata o tehnica White Hat SEO, cu exceptia cazului in care utilizati puterea link-urilor externe pentru a face spam.
Caracteristicile White Hat SEO
Intrand in mai multe detalii, White Hat SEO difera de Black Hat SEO datorita eticii sale. In acest sens, scopul web marketerilor este sa ocupe cel mai inalt loc in rezultatele cautarii si sa o faca in cel mai bun mod posibil, rasplatind atat cererile companiilor, cat si pe cele ale utilizatorilor. Cu alte cuvinte, White Hat SEO este un mijloc care le permite acestor doi actori sa se regaseasca rapid si usor, prin instrumentele puse la dispozitie de Google; inseamna in primul rand calitate si abia apoi cantitate, dar fara sa renunti niciodata la prima.
Cum se face SEO White Hat ?
A face SEO inseamna a face White Hat SEO: cine nu respecta regulile nu numai ca incalca regulile Google, dar provoaca pagube enorme clientului care a apelat la serviciile unui astfel de specialist.
Prin Black Hat SEO se risca o serie de penalitati grele, aplicat de algoritmii Penguin si Panda care va declasa acel site in cel mai scurt timp. Prin urmare, Black Hat SEO nu este doar periculos, ci si inutil.
Un comentariu la „Ce este White Hat SEO ?”