Blog » Digital Marketing » 10 sfaturi pentru a va optimiza profilul de LinkedIn

10 sfaturi pentru a va optimiza profilul de LinkedIn

A-ti crea un profil LinkedIn nu este suficient pentru a avea automat certitudinea de a fi contactat de cei mai buni recruters si astfel pentru a ajunge la jobul visurilor tale. Un profil LinkedIn incomplet, anonim si creat neglijent are aceeasi valoare ca un curriculum vitae inchis intr-un sertar al biroului tau. Exista, dar nimeni nu-l va observa vreodata. 

Optimizarea unui profil LinkedIn inseamna a-l face eficient, precum si corect in informatii si complet in toate sectiunile (fotografie si imagine de coperta, rezumat, experienta de munca, abilitati, interese).

LinkedIn recompenseaza si considera bine pozitionat un profil care, printre altele, atinge cel mai inalt nivel de completitudine.

Iata, asadar, sfaturile mele pentru a va imbunatati profilul LinkedIn incepand chiar de astazi.

 1. Fii atent la titlu

Titlul profilului tau LinkedIn este scrisul care apare imediat sub numele si prenumele tau, langa fotografia ta. Acesta este poate cel mai important element al intregului profil.

Optimizarea titlului inseamna a-l face foarte descriptiv si a-l face sa iasa in evidenta fata de cel al altor utilizatori: aceasta platforma, are peste 300 de milioane de abonati, iar pentru a fi remarcat ai nevoie de un pic de creativitate. Prin urmare, un titlu simplu de tip „Cont” nu are nicio sansa sa iasa in evidenta.

Este util sa adoptam perspectiva headhunterului si sa inserati cuvinte cheie capabile sa sporeasca mesajul si, in acelasi timp, sa optimizeze acest sir de text si din punct de vedere al SEO (si deci in directia motoarelor de cautare precum Google). Aveti la dispozitie 120 de caractere: profitati la maxim de ele!

 1. O fotografie de profil care sa te reprezinte

Un profil LinkedIn fara fotografie incepe cu siguranta intr-un dezavantaj. Acestea fiind spuse, trebuie mentionat ca LinkedIn nu este Facebook, cu atat mai putin Instagram. Prin urmare, fotografia nu trebuie sa fie artistica, nici excesiv de modificata: trebuie in schimb sa va reprezinte pentru cine sunteti si, prin urmare, de preferinta in forma potrivita rolului pe care il jucati sau ceea ce cautati. Fotografia folosita trebuie sa fie profesionala, dar nu rece si trebuie sa va arate clar fata ca si cea a unui curriculum vitae.

 1. Creati un rezumat eficient

Profilul tau LinkedIn ofera persoanelor un rezumat convenabil al persoanei tale. In aceasta sectiune, asadar, trebuie sa fie introduse toate aptitudinile si experientele tale profesionale, sau tot ceea ce poate fi util unui recrutor. Dar atentie, asta nu inseamna ca rezumatul profilului tau LinkedIn trebuie transformat intr-un curriculum vitae: trebuie in schimb sa fie ceva mai discursiv si mai atractiv, deci capabil sa spuna si sa sintetizeze cu gratie punctele tale forte, precum si obiectivele de viitor. Citindu-l, un headhunter sau un manager de resurse umane trebuie sa va inteleaga nu numai abilitatile, ci si sa-si faca o idee despre personalitatea dvs.

 1. Informatii de contact actualizate

Nu faceti viata grea acelor recrutori care decid sa va includa in lista lor de candidati eligibili pentru a fi contactati : profilul dvs. LinkedIn trebuie sa contina informatiile de contactele actualizate, astfel incat sa le permita recrutorilor sa comunice cu voi in cateva secunde. Fara contacte actualizate, un profil LinkedIn este practic inutil!

 1. Actualizati-va in mod constant abilitatile

LinkedIn are o parte dedicata abilitatilor tale. In crearea profilului dvs. este esential sa finalizati aceasta parte cu cea mai mare sinceritate, fara a va exagera abilitatile, care insa trebuie actualizate continuu. Ce ati invatat sau ati imbunatatit in ultimul an?

 1. Actualizati-va experientele de lucru si de formare

Asigurati-va ca ati introdus toata experienta de munca in zona corespunzatoare si ca ati specificat datele de inceput si de incheiere ale relatiilor de munca, denumirea companiei, rolul acoperit, principalele sarcini si tot ceea ce ar putea fi util pentru un recrutor pentru a va evalua persoana.

Amintiti-va ca aceasta parte nu este un curriculum vitae, este mult mai mult: puteti utiliza de fapt aceasta sectiune: imagini, videoclipuri, articole, link-uri, proiecte, pe scurt, tot ceea ce va poate pune in lumina experienta si obiectivele atinse in timpul carierei tale.

 1. Cresteti reteaua de conexiuni

Avantajele de a avea multe contacte pe LinkedIn sunt multe si diferite. Cu siguranta un recrutor va aprecia mai mult un profil comercial cu o mie de contacte, decat un profil egal cu 40 de contacte apropiate. Dar nu te inconjura de contacte aleatorii: cei mai priceputi headhunters vor arunca o privire si asupra compozitiei retelei tale si se vor convinge pe deplin abia atunci cand vor descoperi ca majoritatea conexiunilor tale sunt formate din profesionisti in acelasi sector ca si tine.

 1. Alaturati-va unor grupuri pertinente obiectivelor tale si deveniti un membru activ al acestora

Un profil LinkedIn creat si lasat singur nu poate avea mare succes. Pentru a exploata pe deplin aceasta platforma, pentru a avea un motiv intemeiat sa o accesezi in fiecare zi si pentru a avea ceva util de impartasit cu reteaua ta de conexiuni, este indicat sa devii parte din ceva si sa devii o parte activa a acestuia: in acest fel vei actualizati, va veti extinde reteaua si veti fi remarcat.

 1. Nu respinge – fara motiv – noi cereri de conectare

LinkedIn nu este o platforma care invita utilizatorii sa posteze continut privat : profilul tau LinedIn, in acest sens, ar trebui sa ramana ceva vizibil pentru toata lumea. Din acest motiv, cu exceptia cazurilor speciale, nu exista un motiv concret pentru a refuza cererile de conectare. Poate ca nu iti pasa ca respectiva persoana devine parte a retelei tale, dar trebuie sa te gandesti si ca acel nou contact va servi pentru a te conecta (potential) cu multi alti utilizatori, printre care – cine stie – ar putea fi si o persoana importanta. pentru cariera ta.

 1. Fii clar si concis

Un recrutor care cauta talent pe net se trezeste sa vizualizeze nu unul, ci 10, 100 si mai multe profiluri LinkedIn. Din acest motiv, trebuie sa fii exhaustiv, dar concis, pentru a evita pierderea timpului pentru persoanele care, frustrate de prolixitatea ta, pot decide sa caute in alta parte.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Un comentariu la „10 sfaturi pentru a va optimiza profilul de LinkedIn”

 1. Pingback: Știri #81 - Lumea SEO PPC

Lasă un comentariu