Pentru a înțelege ce este Black Hat SEO (palarie neagra), trebuie mai întâi să înțelegeți cum funcționează SEO în cadrul oricărei strategii de marketing digital .
Acronimul SEO (Search Engine Optimization) sau poziționarea pe motoarele de cautare, se referă in principiu la rezultate organice.
Într-o strategie SEO trebuie să luați în considerare aspecte legate de cuvinte cheie, meta descrieri ale structurii, linkuri interne, linkuri externe etc. de asemenea, trebuie să evaluați eficacitatea diferitelor tehnici SEO utilizate.
Cu toate acestea, analizele pe care le efectuați nu vor garanta succesul. Competiția online este în prezent vastă și doar câțiva reușesc să ajungă în topul clasamentului Google.
Poziția și numărul de vizite pe site devin o obsesie pentru multe companii. Această situație a făcut ca propunerile mai multor agentii care promit tehnici rapide de pozitionare ( eficiente, dar ilegale) sa apara pe piata; Aceste tehnici se numesc Black Hat SEO.
Deși rezultatele pot părea inițial soluția ideală, în cele din urmă nu. Dacă cazi în capcană, fii pregătit să fii penalizat de Google.
Ai nevoi de un specialist SEO de incredere ?
Continut
Ce este Black Hat SEO
Se poate defini ca si o serie de acțiuni imorale pentru a obține rezultate instantanee.
Scopul nu este altul decât îmbunătățirea poziției în clasamentul Google cu privire la anumite cuvinte cheie.
Dacă utilizați tehnicile opuse, White Hat SEO, veți obține aceleași rezultate, dar pe termen lung și respectând regulile impuse de Google.
Organizațiile caută răspunsuri imediate. Faptul de a depăși limitele impuse pentru a afișa o pagină în SERP, poate duce la consecințe dezastruoase.
Black Hat SEO este eficient pe termen scurt, dar când Google își dă seama că l-ați înșelat, pregătiți-vă pentru cel mai rău. Nu numai că veți cădea în poziții, dar puteți dispărea și din rezultatele căutării
Cele mai comune tehnici de SEO Black Hat
Diverse tehnici de poziționare înșelătoare pot fi utilizate în aceste practici frauduloase. Iată câteva dintre cele mai utilizate:
Cloaking
Aceasta este o tehnică de înșelătorie, deoarece arată motorului ceva diferit de ceea ce se arată utilizatorilor.
Acesta constă în a înșela Google să creadă că pagina dvs. este optimizată atunci când, de fapt, nu este. Utilizatorii sunt direcționați către o pagină care nu a fost detectată de motoare.
Un exemplu sunt așa-numitele pagini flash. Adică, conținutul diferă, dacă este vizualizat de un robot sau de un utilizator.
Datorită creșterii acestei practici in ultimii ani, Google este atent la tot ceea ce se întâmplă și, dacă te identifică, știi la ce să te aștepți. Motorul are tehnici și instrumente pentru a detecta aceste anomalii cu un simplu click. Deci fii atent.
Keyword Stuffing
Pentru a înțelege ce este Black Hat SEO, va trebui să înțelegeți acest concept. Este o practică lipsită de etică, simplă și foarte populară.
Keyword stuffing constă practic în utilizarea cuvantului cheie in exces.
Google este foarte clar despre cuvintele cheie și clasamentul SEO. Puteți utiliza cuvântul cheie dacă corespunde nevoilor utilizatorilor și adaugă valoare.
Folosirea acestor cuvinte cheie care nu fac decât să deruteze utilizatorul este sever penalizată de motor.
Achiziționarea de domenii expirate
Știm că un site obține o pozitie buna in clasament si in urma linkurilor primite. De aceea , unii specialisti SEO achizitioneaza domenii expirate unde pozitioneaza un link inspre site-ul care vor sa il claseze.
Să spunem că, chiar dacă tehnica este periculoasă și disprețuitoare în orice caz, ar trebui dobândite cel puțin domenii cu subiecte legate de ale noastre.
Și ce fac specialiștii SEO cu aceste domenii? O redirecționare 301 către toate paginile care indică spre a noastră, astfel încât să dobândească toate backlink-urile primite de site.
Dar atenție, pentru că Google devine din ce în ce mai capabil să îi găsească pe cei care folosesc aceste mijloace .
Ca să nu mai vorbim de faptul că mulți specialiști în SEO se cred experți și pot achiziționa unui site penalizat de Google sau cu un profil de backlink de calitate foarte slabă, riscând să distrugă site-urile clienților.
Cumpărarea de link-uri
Înainte de actualizarea Google fiecare inbound link-ul a contribuit in a clasa siteul in SERPs, iar apoi multi guru SEO cumpara pachete de linkuri, fără grija de relevanța, origine sau de calitate .
Cu sosirea lui Penguin, totul sa schimbat, si multe site-uri care au fost clasate bine….au ajuns pe ultimele pagini ale serp-ului.
Citeste si: Link Building: Ce este si cum se face, Ghid complet (cu trucuri si secrete)
Inserarea de texte si link-uri ascunse
Aceasta este una din tehnicile Black Hat SEO mai vechi , dar cineva pare să le folosească în continuare: pentru a crește keyword density folosind text cu aceeași culoare a fundalului paginii. La fel si pentru link-uri
Dar astăzi Google sancționează site-urile care au o densitate de cuvinte cheie prea mare și nefirească, chiar mai mult dacă are text ascuns.
Spining
Este o altă tehnică pe care trebuie să o cunoașteți pentru a înțelege mai bine ce este Black Hat SEO. Este practica cu care vei avea mai puține șanse să fii penalizat de Google, dar nu este recomandat.
Acesta constă în crearea de articole noi bazate pe texte originale. Aceasta înseamnă că, chiar dacă nu copiați în totalitate, imitați un text care există.
Această practică pleacă de la ideea că este legală refolosirea textelor prin schimbarea cuvintelor sau ordonarea frazelor.
Aceste modificări vă permit să generați conținut rapid și ușor. De asemenea, reușiți să înșelați utilizatorii, făcându-i să creadă că este un conținut neditat.
Există un software care vă permite să automatizați acest proces, facilitând procesul de schimbare a cuvintelor. Dar este posibil să o faceți manual, ceea ce este mai natural și mai credibil pentru cititor. Prima ipoteză este puternic penalizată de Google.
Cu Google Penguin această practică a început să fie sancționată. Eficacitatea sa este atât de mare încât detectează acest tip de acțiune din ce în ce mai repede.
Există multe instrumente care vă permit să raportați utilizatorii care folosesc SEO Black Hat și paginile frauduloase.
Dacă utilizați o agenție externă pentru a analiza SEO-ul companiei dvs., trebuie să verificați toate detaliile, de la prezentare până la funcționarea site-ului.
Dacă vi se promit rezultate extraordinare si imediate, fiți atenți, este posibil ca acea agentie/profesionist, sa foloseasca tehnici black hat
Cele mai bune sfaturi pentru evitarea de Black Hat SEO
Este esențial să se detecteze practicile frauduloase. În caz contrar, veți fi penalizat de Google. Există trucuri pentru a evita toate acestea.
Faceți o analiză SEO amănunțită
Efectuarea unei analize SEO amănunțite vă va scuti de câteva probleme. Una dintre cele mai tipice practici este utilizarea textului textului ascuns. Detectarea acestui text este mai complexă decât crezi. Dar există lucruri pe care le puteți verifica care vă vor ajuta să-l vizualizați.
Aceste tipuri de pagini folosesc aceeași culoare de fundal, deci detectarea este complexă. În ceea ce privește fonturile, acestea sunt de obicei mici și caracterele abia vizibile. Trucul este să arăți acest text într-o zonă pe care utilizatorul nu o vede, astfel încât să treacă neobservată pentru ei.
În plus, există și alte tehnici care pot fi utile. Analiza codului sursă al paginii web este una dintre ele. De asemenea, puteți copia și lipi propozițiile dorite într-un procesor de text pentru a verifica dacă este mai lung decât ceea ce vedeți.
Acordați atenție redirecționărilor
Aceasta este o altă tehnică pe scară largă. Pentru a înțelege ce este Black Hat SEO este esențial să cunoașteți această tehnică. Redirecționările sunt peste tot. Vizitați un site, faceți clic într-o zonă și sunteți direcționat către o altă pagină, dar cu același domeniu. Această practică nu este un lucru rău atâta timp cât conținutul este consecvent.
Dacă accesați un site web legat de o temă și pagina de redirecționare are legătură cu alte subiecte, este probabil o înșelăciune. De asemenea, veți constata că domeniul se schimbă. Dacă aveți dubii, vă recomandăm să utilizați instrumente precum Whois .
Această aplicație vă permite să obțineți mai multe informații despre domenii. Veți putea verifica dacă acestea sunt de fapt înregistrate sau nu. În caz contrar, vă confruntați cu o practică SEO Black Hat.
Detectează domeniile expirate
Domeniile, ca multe alte produse, expiră și dacă nu sunt reînnoite, puteți avea o problemă serioasă. Întreprinderile trebuie să acorde o atenție deosebită expirărilor domeniului. Dacă nu plătiți pentru reînnoire, site-ul dvs. va expira și va dispărea.
Spammerii vor încerca să profite de situație pentru a posta cât mai multă publicitate posibil. O altă practică de utilizare este achiziționarea de domenii similare, astfel încât o persoană care greșește la tastare să cadă în rețea, fără a vă vizualiza pagina.
Dacă detectați o redirecționare către un site plin de reclame sau dacă conținutul și domeniile nu se potrivesc cu ceea ce căutați, fiți atenți.
Feriți-vă de roboți
Să vorbim despre pagini cu conținut auto-generat de roboți. Dacă doriți să vă optimizați pagina și să obțineți un SEO bun, trebuie să acordați atenție acestei probleme.
Nu oamenii generează acest conținut, ci roboții. O afacere profitabilă cu care puteți genera venituri mari în schimbul clickurilor publicitare.
O modalitate ușoară de a detecta această practică este să dați click pe cuvintele cheie ale textului. Veți vedea că acestea nu duc la niciun rezultat sau la o pagină plină de reclame.
Importanța înțelegerii SEO Black Hat este că vă va ajuta să evitați să fiți sancționați de Google. Dar, mai important, veți livra conținut valoros utilizatorilor dvs., asigurându-vă că aceștia au o experiență bună atunci când navighează pe site