Blog » SEO » Ce este TRAFICUL ORGANIC si cum se poate creste

Ce este TRAFICUL ORGANIC si cum se poate creste

Se stie foarte bine ca, daca unele site-uri reusesc sa obtina o pozitie mai buna decat altele in pagina cu rezultate ale motoarelor de cautare, este datorita tehnicii de web marketing numita SEO (Search Engine Optimization).

Prin urmare, SEO va poate ajuta sa cresteti traficul organic al site-ului si, in consecinta, sa aveti mai multi potentiali clienti, crescand sansele de a vinde produsele sau serviciile dvs.

Ce este traficul organic ?

Prin pozitionare organica intelegem pozitia pe care o obtine un site in pagina cu rezultate ale motorului de cautare. Este definit organic deoarece este gratuit si natural , adica obtinut fara a plati.

Totul se bazeaza pe calitatea continutului si pe structura site-ului, deoarece Google cat si celelalte motoare de cautare evalueaza aceste aspecte, prin anumite criterii ale unui algoritm, pe baza relevantei pe care le pot avea pentru utilizatorii care efectueaza cautari.

Cum se mareste traficul organic ?

Stiind ca traficul organic provine din rezultatele naturale ale Google, este important sa intelegeti care sunt aspectele de care trebuie aveti grija pentru a imbunatati pozitionarea .
In acest scop, primii trei factori care trebuie luati in considerare sunt:

  • continut
  • strategia SEO
  • proiectarea site-ului

Daca doriti sa atrageti mai multi vizitatori pe site, trebuie sa il faceti un mecanism perfect eficient, iar asta necesita cunostintele unui profesionist in domeniu.

Continutul este foarte important pentru SEO, dar mai ales pentru utilizator ?

Am repetat-o de multe ori, dar o vom face din nou acum. Fara continut, nu poti obtine rezultate. 

“Content is king”…..iar aceasta zicala este pe buna dreptate.

Trebuie sa va concentrati pe nevoile utilizatorilor atunci cand creati continutul site-ului sau al unei pagini.

Faceti asta, si rezultatele vor veni de la sine. Totusi, pentru “a-i spune” motorului de cautare ca ati creat un continut de calitate, aveti nevoie de tehnici de SEO Copywriting

Continut nou si original

Amintiti-va ca motoarele de cautare prefera continut nou si original . In acest sens, un blog ar putea fi cea mai buna alegere, deoarece poate fi actualizat continuu, ajutandu-va sa creati o retea de interactiuni cu publicul dvs. si sa oferiti motoarelor de cautare alte pagini care sa fie indexate.

Totusi, pe langa continut, trebuie sa aveti si o buna structura SEO pentru a putea vedea rezultate.

Trafic organic sau anunturi sponsorizate ?

Daca cititi acest articol, este pentru ca aveti in vedere un singur scop final, acela de a oferi vizibilitate maxima site-ului, cresterea traficului si, prin urmare, a castigurilor.

Un astfel de rezultat poate fi obtinut in doua moduri: prin traficul organic , despre care tocmai am vorbit, sau prin anunturi sponsorizate pe motoarele de cautare sau pe retelele de socializare.

Acestea sunt doua solutii foarte diferite si cu costuri decisiv diferite.

In primul rand, spre deosebire de traficul organic, anunturile sponsorizate va pot permite, intr-un timp scurt, sa va promovati produsele, vizand un public tinta bine definit.

Acestea fiind spuse, daca aveti indoieli in alegerea dintre traficul organic si anunturi, este bine sa tineti cont de urmatoarele aspecte: timp , costuri si atentie la detalii .

In ceea ce priveste primul punct, daca simtiti ca nu aveti mult timp disponibil pentru a realiza un numar suficient de conversii, va sfatuim sa va concentrati pe Ads . Dimpotriva, daca intentionati sa obtineti rezultate mai durabile, dar treptat, traficul organic poate fi cea mai potrivita solutie, avand in vedere si costurile mai mari pe care altfel ar trebui sa le suportati pentru a va promova anunturile.

Cu toate acestea, daca sectorul tau este foarte competitiv, merita cu siguranta sa angajezi un consultant SEO pentru a obtine un clasament excelent . In acest fel veti economisi timp si veti evita risipa de bani . 

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu