Doua dintre principalele strategii de marketing despre care auziti foarte des, sunt optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) si publicitatea pay-per-click (PPC).
Astazi vreau sa va vorbesc despre ceea ce sunt si despre ce trebuie sa stiti pentru a le intelege pe deplin. Vom aborda problema SEO vs. PPC pentru a intelege care este cel mai potrivit pentru fiecare situatie.
Continut
SEO vs. PPC: fundamentele pay per click
Publicitatea pay-per-click sau PPC implica plasarea de reclame in locuri „importante”, cum ar fi rezultatele motoarelor de cautare, platformele de socializare si direct pe site-urile altor persoane.
Agentul de publicitate, adica dvs., plateste o suma fixa de fiecare data cand se face clic pe anuntul sau (aceasta suma este determinata de factori precum popularitatea si scorul concurentei pentru cuvintele cheie alese).
Google Ads este cel mai mare furnizor mondial de publicitate PPC. Cand efectuati o cautare Google, este posibil sa observati ca primele rezultate au uneori cuvantul „Anunt” (in engleza „Ad”). Asa va dati seama ca aventi in fata ochilor un anunt PPC.
PPC are multe avantaje pentru intreprinderile mici:
- Poate accesa imediat si ajunge la un potential public global de milioane de oameni. Aproape sigur nu puteti realiza acest lucru prin SEO la fel de repede.
- Puteti viza cuvinte cheie locale pentru locatia dvs. geografica specifica (de exemplu, „Restaurant japonez in Cluj”).
- Acestea tind sa aiba rate de conversie mai mari , ceea ce inseamna ca persoanele care dau clic ajung sa foloseasca produsul sau serviciul oferit. Acest lucru se datoreaza faptului ca puteti directiona anunturile dvs. PPC catre anumiti termeni de cautare pe care clientii potentiali calificati (adica bine directionati) le-ar putea folosi.
Desigur, este scump. Nu veti plati pentru anunt inainte de a obtine aceste clicuri, dar poate fi dificil sa vizati cuvinte cheie cu volum mare la un buget restrans.
Exista si alte lucruri de luat in considerare. PPC este excelent pentru cei cu timp scurt si care au un buget de pornire mediu spre mare.
Cum sa faci o campanie PPC castigatoare
Nu exista o formula magica pentru succesul pay per click , dar iata cateva sfaturi care au functionat pentru clientii mei.
Alegeti cuvinte cheie cu volum mare si concurenta redusa. Puteti utiliza instrumentul gratuit Google Keyword Planner pentru a efectua o cercetare a cuvintelor cheie. Alegeti cuvinte cheie care au un volum mare de cautare (peste 1.000 pe luna) si un scor de concurenta redus (care este evaluat pe o scara de la 0 la 100).
Ganditi-va bine la text . Deoarece aveti doar un spatiu scurt pentru a va transmite mesajul, fiecare cuvant trebuie sa conteze. Profitati de emotii, utilizati un CTA (call to action) irezistibil si asigurati-va ca copia anuntului dvs. se adreseaza problemelor clientilor pe care incercati sa le rezolvati.
Nu uitati de restul funnel-ului de vanzare. Anuntul dvs. trebuie sa conduca la un proces de vanzare fara probleme, altfel clicurile nu se vor transforma in conversii.
Dupa lansarea campaniei, monitorizati-o constant. Rulati teste A / B si urmariti valorile. Apoi puteti evalua ce functioneaza si ce nu, astfel va puteti actualiza campaniile in consecinta.
SEO vs. PPC: fundamentele SEO
Search engine optimization (SEO) are ca scop cresterea traficului catre site-ul dvs. provenind de la persoanele care cauta anumite cuvinte cheie, va vad site-ul ca urmare si dau clic pe el.
Rezultatele organice (adica cele aduse de SEO) sunt vizibile in clasamentul Google, sub anunturile PPC daca acestea sun prezente de pagina fara a trebui sa platiti pentru a fi afisate.
SEO implica o serie intreaga de pasi mari si mici modificari care va pot ajuta paginile sa se claseze.
Acesta include totul, de la postarea de continut evergreen pe blogul dvs. in mod regulat, pana la utilizarea meta descrierilor si optimizarea textului ancora al linkurilor.
Pentru a maximiza strategia unei campani SEO, va trebui sa intelegeti intentia de cautare, motivul pentru care cineva cauta ceva. Au o intrebare la care doresc sa afle raspunsul? Cauta sa cumpere ceva? Navigheaza? Etc.
SEO este o strategie ce va da roade pe termen lung
Cand ati dat ultima data clic pe un link din Google care nu era pe prima pagina? Este rar, nu-i asa? Tocmai de aceea este atat de important sa investiti resurse in optimizarea site-ului dvs. pentru cautare.
Dar succesul SEO nu vine peste noapte. Este rezultatul efortului sustinut pe o perioada de timp. Nu exista trucuri rapide, iar daca le gasiti, veti primi probabil o penalizare de la Google, ceea ce este opusul a ceea ce aveti nevoie.
Potrivit lui Ahrefs , site-urile care se claseaza in top 10 ale Google au in medie mai mult de doi ani.
Mai degraba un joc de echipa decat o provocare
In concluzie:
- PPC permite cresterea rapida, dar este scump.
- SEO ofera potentialul de trafic organic teoretic nelimitat, dar dureaza ceva timp pana acesta va veni.
Nu va va surprinde sa stiti ca atunci cand oamenii ma intreaba pe care sa le foloseasca, spun mereu: ambele. Nu as alege una peste cealalta. Folositi-le impreuna pentru a castiga noi clienti rapid, pe masura ce investiti in sanatatea si succesul pe termen lung al site-ului dvs.
Trucul este sa intelegeti obiectivele si sa va asigurati ca alegeti canalele si strategiile potrivite pentru a le atinge. Luati-va timp, invatati cum sa faceti fiecare bine si evaluati rezultatele pe masura ce fiecare campanie este mai buna decat urmatoarea.
Un comentariu la „SEO vs PPC – ce strategie sa folosesti in campania de marketing”