Blog » instrumente Google » Ce este Google Search Console Insights si la ce ne ajuta

Ce este Google Search Console Insights si la ce ne ajuta

Am vorbit despre asta acum un an, anuntand lansarea in versiunea beta : acum perioada de testare s-a incheiat si Search Console Insights , platforma care reuneste datele Analytics si Google Search Console , este deschisa oficial tuturor (sau aproape). 

Noua experienta va permite sa simplificati analiza performantei continutului unui site in Search si sa intelegeti mai bine publicul, in beneficiul creatorilor si editorilor de continut.

Ce este Search Console Insights ?

Search Console Insights este o noua interfata ce se adreseaza creatorilor de continut; o combinatie intre Google Search Console si Google Analytics; asa cum Ziv Hodak si Idan Avraham relateaza in postarea de prezentare , permite creatorilor de continut web, bloggerilor sau proprietarilor de site-uri sa aiba „o imagine de ansamblu si informatii utile despre performanta continutului ”, indiferent de experienta lor tehnica, ajutandu-i sa „inteleaga cum publicul descopera continutul site-ului si ce le trezeste interesul ”.

In special, platforma va ajuta sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

  • Care sunt cele mai vizitate continuturi?
  • Ce performante are continutul nou?
  • Cum descopera utilizatorii continutul de pe web?
  • Ce cauta oamenii pe Google inainte de a vizita continut?
  • Care articole ii trimite pe utilizatori catre site si continut.

search-console-insights

Cum functioneaza Google Search Console Insights

Search Console Insights face parte din Google Search Console si, prin urmare, este disponibil pentru toti utilizatorii care au proprietatea verificata pe aceasta ; postul clarifica faptul ca poate fi utilizat si de cei care nu folosesc Google Analytics , dar pentru a obtine experienta completa si o cantitate mai mare si mai aprofundata de informatii, se sugereaza asocierea acestuia cu Google Analytics.

In prezent, Search Console Insights accepta numai proprietatile Google Analytics UA ( proprietatea Google Analytics al carei cod incepe cu „UA-”), dar Google a anticipat deja ca lucreaza pentru a sprijini proprietatile Google Analytics 4.

Prin urmare, lipsa datelor din Search Console Insights poate insemna ca Search Console nu este conectata corect la Google Analytics sau ca proprietatea GA nu este inca acceptata .

Google ofera patru moduri diferite de a accesa rapoartele Search Console Insights:

  1. Selectati linkul care apare in partea de sus a paginii dashboard-ului din Search Console.
  2. Introduceti functia „Google Webmaster Tools in rezultatele cautarii”.
  3. Utilizati linkul direct, pentru a fi salvat ca bookmark (sau cautati „search console insights” pe Google).

In plus, functia Search Console Insights din meniul contului (atingand imaginea de profil) va fi disponibila in curand in aplicatia Google pentru iOS  si pentru Android 

Beneficile Search Console Insights

Pentru cei care creeaza continut pentru web si „spera” sa obtina venituri, este cu siguranta o oportunitate utila de a putea conta pe o platforma care ofera mai multe date, mai multe vizualizari, mai multe moduri de a vedea si intelege performanta paginilor site-ului. In plus, integrarea (anumitor) date din Google Analytics si Search Console poate fi foarte convenabila si va ajuta sa le interpretati intr-un mod mai usor si diferit.

Cu acest instrument este posibil sa se obtina informatii noi despre performanta continutului , dar si idei pentru continut nou si idei de marketing pentru afacerea noastra.

Asa cum scriu Ziv Hodak si Idan Avraham, lui Google ii pasa foarte mult de „ ecosistemul de content marketing si apreciaza comunitatea creatorilor de site-uri web care fac internetul interesant si util pentru atat de multi oameni”, iar cu Search Console Insights spera sa „ajute creatorii sa-si imbunatateasca si sa-si atinga obiectivele”.

Un comentariu la „Ce este Google Search Console Insights si la ce ne ajuta”

Lasă un comentariu

Va multumim !

Vă vom contacta in cel mai scurt timp posibil.