Blog » Digital Marketing » Social media » Ce este Facebook Business Manager si cum se foloseste

Ce este Facebook Business Manager si cum se foloseste

Facebook Business Manager este un instrument perfect daca vreti sa folositi retelele social pentru a achizitiona noi clienti si pentru a va organiza munca. 

Atata timp cat stiti cum functioneaza si cum sa il utilizati pentru afacerea dvs. In acest ghid vom incerca sa raspundem la cele mai frecvente intrebari si indoieli ale celor care abordeaza FBM acum.

Facebook Business Manager: ce este si cum functioneaza

Facebook Business Manager este un instrument de management prin intermediul caruia este posibila organizarea, programarea, monitorizarea tuturor activitatilor conturilor social personale si ale tertilor (clienti).

In special, ne referim la paginile Facebook ale companiei , profilurile Instagram , reclamele si metodele de plata aferente. 

FBM este utilizat atunci cand doriti sa folositi retelele social in scopuri de marketing si de generare a potentialilor clienti, si nu pentru „petrecere a timpului liber”, separand profilul personal de cel al companiei.

O consideratie importanta de subliniat, deoarece a separa business-ul cu viata privata este premisa unei utilizari constiente a acestui instrument: pe de o parte, lucram la branding si la recunoasterea marcii; pe de alta parte, folositi profilul personal dupa bunul vostru plac.

Din acest motiv, atunci cand va inscrieti la FBM, colegii care nu sunt „prieteni” pe FB nu va pot vedea profilul personal, ci vor avea in schimb acces la adresa dvs. de e-mail si vor vedea paginile Business Manager de pe platforma dvs.

functii facebook business manager

Facebook Business Manager: la ce ne foloseste

Daca sunteti freelancer, daca aveti o companie, daca va ocupati de marketing si comunicare, va trebui sa stiti cum functioneaza FBM. 

De ce sa renuntam la potentialul acestui instrument de marketing online gratuit? 

Stiind la ce foloseste FBM va poate ajuta sa intelegeti daca poate satisface nevoile afacerii dvs. si, eventual, in ce mod. 

Iata deci trei motive care ii imping pe profesionisti si companiiile sa foloseasca Facebook Business Manager:

Gestionati profesionisti si colaboratori 

Impartiti rolurile, atribuiti sarcini, verificati starea muncii desfasurate. 

Pentru agentiile de comunicare si pentru companiile care trebuie sa gestioneze mai multe pagini, mai multe conturi si mai multi colaboratori este esential sa nu pierzi firul muncii. 

In functie de numarul si calificarile profesionistilor implicati, pot fi atribuite roluri specifice, care implica o gama mai mica sau mai mare de actiuni: administrator; editor; moderator; agent de publicitate; analist etc. 

Daca, pe de alta parte, va ganditi sa contactati un profesionist extern in marketing online, caruia, de exemplu, ii puteti comanda anumite campanii sau actiuni promotionale, prin FBM ii puteti incredinta pagina de Facebook si contul Instagram in siguranta totala, mentinand dreptul de proprietate si controlul total.

Personalizarea tintei si planificarea retargetingului

Asa cum vom vedea in scurt timp, asa-numitele anunturi sunt unul dintre punctele forte ale acestei platforme. 

Veti putea crea „segmente de public” personalizate, care vor fi tinta vizata a campaniilor dvs. Facebook si / sau Instagram. Le puteti segmenta in functie de interese, sex, varsta, zona geografica si functie de obiectiv: cresterea numarului de fani si interactiuni pe pagina FB sau pe contul Instagram, traficul site-ului web, descarcarea aplicatiei dvs. etc …

Numai utilizand contul dvs. Facebook Business Manager veti putea crea cataloage sau cardurile produselor / serviciilor pe care le oferiti si astfel puteti configura orice actiuni de retargeting cu reclame dinamice. 

Citeste si: Ce inseamna Remarketing (sau Retargeting) si cum se face

In practica, utilizatorii care v-au vazut produsele, s-au oprit sau au interactionat intr-un fel, fara a finaliza achizitia, vor vedea automat aceleasi produse sau similare din feedul lor .

Profitati de functii unice 

Pe langa cataloage si anunturi dinamice care le utilizeaza, FBM ofera cateva functii care nu sunt disponibile pentru contul publicitar „normal”. Cum ar fi, de exemplu, partajarea Pixel si a segmentelor de public tinta ale unui cont publicitar cu alte conturi 

Cum sa incepeti sa utilizati F.B.M

Facebook Business Manager este gratuit si pe blogul sau oficial pune la dispozitia utilizatorilor o multime de informatii utile pentru a intelege cum sa se familiarizeze cu platforma.

Inregistrarea se finalizeaza de pe site-ul https://business.facebook.com/ si o adresa de e-mail si o parola sunt suficiente, precum si un profil Facebook desigur.

Dupa ce dati click pe „ Creati un cont ”, va trebui sa introduceti:

  • numele marcii / companiei
  • adresa de e-mail a companiei
  • numele si prenumele personal
  • detaliile companiei trebuie introduse pe ecranul urmator

FBM-ul dvs. este acum complet si gata de utilizare. In ce fel? Primul test este, fara indoiala, sa creati un anunt. Pentru a face acest lucru va trebui sa selectati pagina de pe FBM pentru care doriti sa fie configurata campania de publicitate online. 

In paragraful urmator veti gasi cateva informatii practice despre cum sa creati si sa gestionati o campanie promotionala cu Facebook Business Manager.

Facebook Ads cu Facebook Business Manager nu implica modificari substantiale ale strategiei in comparatie cu contul publicitar normal. 

Din acest motiv, primul sfat este valabil pentru ambele instrumente: definiti obiectivul pe care doriti sa il atingeti cu campania dvs. publicitara. 

Pentru a viza tinta, trebuie sa raspundeti la aceasta intrebare simpla: „ Ce ma astept sa faca utilizatorii cand vad anuntul meu? “. Iata cele patru optiuni posibile dintre care puteti alege:

  • reclame destinate pentru a obtine „likeuri” pe pagina FB : pentru a face branding si cunoscuta marca;
  • reclame care vizeaza „call to action” : descarcarea aplicatiei, lead generation etc.
  • reclame destinate cresterii vizitatorilor site-ului : trafic calificat, interactiuni cu contacte, mesaje si comentarii;
  • reclame destinate achizitiilor de pe site : vanzare de produse, trafic directionat pe pagina de comert electronic etc.

Citeste si: Facebook Shops – noua metoda de a vinde online

Dupa clarificarea obiectivului, trecem la pasul urmator: practica. 

Din sectiunea „Gestionarea anunturilor ”, dand click pe „Creati” puteti crea, clona, programa, intrerupe, reporni, edita si publica toate anunturile pe Facebook , Instagram, Messenger si Audience Network. Cele doua functii asupra carora va atragem atentia sunt:

1 .Abilitatea de a seta parametrii definiti: astfel incat sa profilati publicul si sa atingeti tinta. Pentru a face acest lucru, va trebui sa lucrati nu numai la cifre, ci si la creativitate, alegand o imagine de impact si un text eficient pentru reclama si apoi verificand aspectul acesteia pe diferite dispozitive, mobile sau desktop.

2. Importanta analizei si monitorizarii : rapoartele publicitare in timp real va permit sa intelegeti daca campania dvs. obtine rezultatele dorite. Daca nu, va trebui sa analizati datele si sa le interpretati, observand modificarile in timp, pentru a identifica ce functioneaza si ce nu. Ati stabilit bugetul proportional cu tinta? Imaginea este potrivita, bine dimensionata si originala? Este textul concis si incisiv? Primele campanii pot fi utilizate, daca nu sunteti un agent de publicitate expert, si ca test beta pentru a a descoperi treptat toate instrumentele pe care Facebook Business Manager le pune la dispozitie pentru a va imbunatati marketingul online.

Un comentariu la „Ce este Facebook Business Manager si cum se foloseste”

  1. Pingback: Știri #55 - Lumea SEO PPC

Lasă un comentariu

Va multumim !

Vă vom contacta in cel mai scurt timp posibil.