Blog » Digital Marketing » e-commerce » Facebook Shops – noua metoda de a vinde online

Facebook Shops – noua metoda de a vinde online

Ani de zile, Zuckerberg dorea sa se lanseze in sectorul comertului electronic , dar fara sa reuseasca cu adevarat. Acum, starea de urgenta provocata de Covid-19 si boom-ul vanzarilor online au facut in sfarsit posibil lansarea acestei functionalitati.

De curand a fost prezentat Facebook Shops, noua caracteristica care permite paginilor sa vanda atat pe Facebook cat si pe Instagram.

Asadar, sa ne asteptam sa intram in era social commerce , in care intreprinderile locale sau intreprinderile mici isi pot propune sa cucereasca piata vanzarilor online prin utilizarea retelelor social in mod direct .

Dar sa vedem mai detaliat cum functioneaza aceasta noua optiune si care sunt avantajele de care pot profita utilizatorii.

Pana acum, cea mai similara functionalitate cu un e-commerce a fost Showcase. Dar  Facebook Shops merg mult mai departe, oferind paginilor posibilitatea de a crea un adevarat magazin online gratuit , pe care utilizatorii il pot accesa indistinct atat de pe Facebook, cat si de pe Instagram.

Prin urmare, administratorii au posibilitatea de a crea un magazin in conformitate cu imaginea marcii prin personalizarea aspectului acestuia si prezentarea produsului.

facebook shops exemplu

Utilizatorii pot vizualiza magazinul direct din contul brandului – atat Facebook, cat si Instagram – sau din Stories si Ads.

Acestia pot rasfoi catalogul de produse, pot salva produsele pe care le prefera si pot plasa comenzi , atat pe site-ul companiei, cat si prin platforma in sine.

Si asta nu este totul. Pentru a garanta utilizatorilor o experienta de cumparaturi cat se poate de similara ceea dintr-un magazin fizic, platforma le ofera posibilitatea de a solicita informatii prin trimiterea de mesaje pe WhatsApp, Messenger si Instagram Direct.

In acest fel, clientii dvs. pot adresa intrebari de orice tip, pentru a primi asistenta si chiar pentru a urmari expedierile produseloc cumparate.

facebook shops exemplu asistenta

Intr-adevar, s-ar parea ca Facebook este interesat sa introduca posibilitatea de a face cumparaturi direct din messenger. O optiune care ar putea fi pusa in aplicare doar in viitor.

O alta functie noua interesanta este Live Shopping , care va permite sa aflati numele produselor dintr-o transmisie live atat pe Facebook, cat si pe Instragram.

Eticheta va aparea in partea de jos a videoclipului, iar utilizatorii vor avea ocazia sa achizitioneze produsele printr-o simpla atingere.

live shopping facebook

Cum sa-ti creezi propriul magazin cu Facebook Shops

Dupa cum s-a prevazut, obiectivul lui Zuckerberg este de a apropia intreprinderile de lumea comertului electronic.

Momentan, nu se stie inca in ce tari Facebook Shops este deja activ, dar este foarte probabil ca totul sa inceapa in Statele Unite.

Intre timp, putem incerca sa intelegem cum fiecare dintre noi isi poate crea propriul magazin online. 

In primul rand, retineti ca Facebook in sine va va avertiza de aceasta posibilitate, oferindu-va direct un link pentru „ Shop Builder ”, o extensie a instrumentelor de gestionare a paginilor.

facebook shop builder

Printr-o interfata simpla si intuitiva, va fi posibil sa introduceti produsele in magazin unul cate unul. Sau importati intregul catalog direct din e-commerce-ul dvs.

Din acest motiv, Facebook realizeaza parteneriate importante cu Shopify, WooCommerce, ChannelShare, CedCommerce, Cafe24, Tienda Nube si Feedonomics.

” Incepand de astazi, vom incepe o lansare treptata a magazinelor pentru intreprinderile din intreaga lume pe Facebook si Instagram Shopping. Vom incepe mai intai cu activitatile care folosesc Instagram Shop si vom extinde accesul in urmatoarele luni. Companiile eligibile vor primi un e-mail cand magazinul este gata de personalizare “.

Nu exista inca nicio stire definitiva cu privire la lansarea Facebook Shops. Nu stim ce tari sau activitati vor fi primele care vor accesa aceasta functionalitate, dar un lucru este sigur: aceasta ar putea fi cu adevarat o noutate interesanta pentru platforma si pentru toate acele activitati interesate sa o utilizeze.

Nu va mai ramane altceva de facut decat sa asteptati si apoi sa va lansati in lumea vanzarilor online cat mai curand posibil. Doar atunci vom sti cu adevarat care vor fi avantajele acestei noi sectiuni Facebook.

Lasă un comentariu

Va multumim !

Vă vom contacta in cel mai scurt timp posibil.