Blog » Digital Marketing » Social media » Ce este Linkedin Pulse si cum functioneaza

Ce este Linkedin Pulse si cum functioneaza

Linkedin Pulse este o alternativa foarte valabila a blogului independent pe care reteaua il pune la dispozitia celor care intentioneaza sa faca branding personal online pentru a-si imbunatati reputatia .

Acum sa vedem ce este Linkedin Pulse mai exact si cum sa profiti la maxim de potentialul acestui instrument.

Ce este Linkedin Pulse

LinkedIn Pulse este un instrument asemanator unui blog profesional unde puteti scrie continut original sau partaja continut publicat in alta parte. 

Comparativ cu un blog independent, LinkedIn Pulse are avantajul de a permite utilizatorului sa adune postarile in CV-ul sau online, facandu-le astfel parte integranta a profilului sau profesional.

Cum sa activezi Linkedin Pulse

Prima conditie necesara pentru a utiliza LinkedIn Pulse, este sa aveti propriul cont LinkedIn. 

In interiorul platformei, trebuie doar sa dati click pe „ Scrieti un articol ” si adaugati toate informatiile necesare, pornind de la titlul continutului pe care intentionati sa il publicati pana la textul propriu-zis.

Cum functioneaza Linkedin Pulse

Interfata pentru publicarea unui articol pe LinkedIn Pulse ofera cateva functii de editare de baza. La nivel de text este posibil sa selectati titlul 1, titlul 2 si fontul normal, cu caractere bold, italice si subliniate, numerotari etc.

Serviciul ofera utilizatorului posibilitatea de a insera imagini si alt continut multimedia, cum ar fi videoclipuri si diapozitive, pentru a obtine un impact vizual mai mare.

Nu este posibila previzualizarea continutului inainte de publicare, dar proiectul articolului este un fel de preview. 

Mai mult, cei care doresc pot dezactiva comentariile la postare.

Cum se foloseste Linkedin Pulse pentru a face branding personal

LinkedIn este platforma prin excelenta pentru branding personal, crearea si dezvoltarea relatiilor profesionale. 

In mod similar, printre diferitele motive pentru care chiar si o companie moderna ar trebui sa fie prezenta pe aceasta platforma, evidentiaza posibilitatea de a face branding corporativ , de a promova brandul si identitatea corporativa (pe langa serviciile si produsele oferite).

In ceea ce priveste posibilitatile specifice oferite de LinkedIn Pulse profesionistilor, este recomandabil sa publice articole cu profil tehnic si inerente sferei lor profesionale, care raspund la indoielile sau nevoile utilizatorilor, oferindu-le informatii valoroase si exhaustive. 

In acest fel, va fi posibil sa va acreditati in ochii publicului dvs. ca sursa autoritara, devenind un punct de referinta pentru nisa dvs. profesionala.

Este important insa ca articolele de pe LinkedIn Pulse sa nu fie „duplicari” simple si banale a ceea ce a fost deja publicat pe blogul personal sau in alta parte, pentru a evita riscul de a crea continut duplicat (penalizat de motoarele de cautare).

Prin urmare, strategia editoriala de pe LinkedIn Pulse trebuie sa-si urmeze propriul calendar editorial, dar sa fie integrata intr-o strategie mai larga care sa permita postarilor publicate pe platforma social sa coexiste in mod coerent si eficient cu ceea ce este publicat pe blogul tau.

Daca vrei asa afli mai mult despre Linkedin si cum sa il folosesti in mod profesional pentru a gasi un job, citeste articolul dedicat: Ce este LinkedIn si cum se foloseste

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Un comentariu la „Ce este Linkedin Pulse si cum functioneaza”

  1. Pingback: Știri #47 - Lumea SEO PPC

Lasă un comentariu