Blog » Digital Marketing » e-commerce » Ce este Prestashop si cum functioneaza

Ce este Prestashop si cum functioneaza

Daca va intrebati ce este PrestaShop , este foarte probabil sa stiti deja ce este un CMS si ca ati decis in cele din urma sa creati un e-commerce pentru a vinde produsele dvs. online.

Si la fel de probabil este ca ati decis sa evitati alte CMS precum WordPress si Joomla, pentru a utiliza o platforma optimizata exact pentru crearea unui magazin online profesional. 

Dar ce este si cum functioneaza PrestaShop? Sa aflam tot ce trebuie sa stiti despre acest content management system pentru e-commerce !

PrestaShop este in primul rand un CMS (content management system) care va va permite sa creati un site web profesional. 

Dar, spre deosebire de alte CMS populare precum WordPress si Joomla, PrestaShop este optimizat pentru crearea unui magazin online.

De asemenea, este un CMS open-source , deci gratuit: asta inseamna ca nu va trebui sa platiti nimic pentru instalarea sa si ca veti avea intotdeauna ocazia sa contati pe o comunitate destul de numerosa, gata sa va ajute sa va rezolvati problemele!

Cum functioneaza PrestaShop ?

Acum ca stii ce este PrestaShop , pe buna dreptate te intrebi cum se utilizeaza si cat de complicat este fata de WordPress sau alte platforme. 

In primul rand, avand in vedere ca este un CMS optimizat pentru crearea de magazine electronice, este bine sa stiti ca utilizarea acestuia nu este atat de imediata si, evident, va trebui sa invatati sa-l stapaniti cu un mic studiu si multa practica.

Mai exact – dupa ce ati instalat acest CMS din panoul de control al serverului, va trebui sa accesati o serie de setari fundamentale: de exemplu, va trebui sa configurati optiunile de plata si expediere, apoi sa continuati crearea paginilor de produse pe care doriti sa le vindeti, cat si gestionarea inventarului . 

Ulterior, va puteti concentra pe aspectul grafic al magazinului, alegand dintr-o gama larga de sabloane gratuite sau cumparati o tema contracost.

Caracteristicile PrestaShop

De ce ar trebui sa utilizati PrestaShop in loc sa optati pentru un CMS mai simplu? 

In primul rand datorita potentialului enorm al acestui software, care va permite sa adaugati o cantitate considerabila de module suplimentare la magazinul dvs. electronic .

Acest lucru inseamna ca, la nivel tehnic, nu va trebui sa inveti nimic: atunci cand ai castigat o anumita incredere cu acest CMS, poti parcurge backend-ul in cautarea unei serii de pluginuri pentru a adauga magaziului, cum ar fi comparatori de preturi, managementul avansat al catalogului, optimizarea SEO si integrarea cu cele mai cunoscute retele social.

In plus, PrestaShop va ofera un sistem CMS optimizat pentru toate operatiunile particulare ce tin de gestionarea unui magazin online. 

Mai exact, va va permite sa gestionati facturile, retururile, crearea si gestionarea voucherelor, buletinul informativ si bineinteles analiza aprofundata a tuturor datelor si statisticilor referitoare la magazin si la vanzarile pe care le-ati facut!

Concluzii

In acest articol am vazut ce este PrestaShop , cum functioneaza si care sunt principalele sale caracteristici. 

In ciuda faptului ca este un CMS ceva mai complex de folosit in comparatie cu WordPress si Joomla, reprezinta o optiune fabuloasa daca ati decis sa creati un e-commerce si sa vindeti produsele pe internet.

Ati ales PrestaShop pentru gestionarea magazinului dvs ? Lasa un comentariu si spune-ne experienta ta!

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu