Blog » Digital Marketing » SEO » Cum sa alegi cea mai buna agentie SEO, sau expert SEO

Cum sa alegi cea mai buna agentie SEO, sau expert SEO

Alegerea celei mai bune agentii SEO pentru proiectul dvs. nu este simpla, dar este necesara, deoarece astazi pentru multe companii si profesionisti, SEO este canalul de publicitate cu cel mai mare ROI (return of investment).

Deci, mai degraba decat sa decideti daca sa investiti in SEO sau nu, ar trebuie sa va ganditi la cat sunteti dispusi sa investiti pe an in web marketing.

Dar sa vedem principalele aspecte de care trebuie sa tii cont inainte in a alege agentia sau profesionistul SEO potrivit pentru site-ul tau.

Haideti sa ne concentram asupra unor puncte de luat in considerare inainte de a alege agentia sau consultantul pentru proiectul dvs.:

Pretul

SEO este un serviciu profesional, nu un produs comercial.

Alegerea agentiei sau a unui consultant SEO bazat pe cel mai mic pret este, fara indoiala, o abordare complet gresita, care pe termen lung va transforma SEO dintr-o investitie profitabila intr-un simplu cost.

Primele principii trebuie sa fie competenta si rezultatele.

La sfarsitul acestui articol vom vedea cum sa evaluam obiectiv abilitatile si rezultatele unei agentii sau consultanti SEO inainte de a o alege.

Timpul

SEO ar trebui sa fie considerat o investitie pe termen lung, deoarece necesita timp, abilitati si perseverenta pentru a obtine rezultate importante.

Daca doriti sa obtineti rezultate intr-o luna , sfatul meu in aproape toate cazurile este sa nu investiti in SEO, sa nu investiti deloc in activitati de web marketing, deoarece acestea nu dau rezultate imediate.

In acest caz, este recomandabil sa achizitionati o reclama pe canalele de televiziune.

competente expert seo

Flexibilitate

In timp si daca este implementat corect, SEO va da rezultate foarte stabile in ceea ce priveste traficul organic.

Schimbarile algoritmice ale motoarelor de cautare si intrarea noilor concurenti in scena, inseamna ca rezultatele SERP-ului se schimba in timp, astfel site-ul trebuie sa fie susceptibil la variatii de urcare si coborare.

Prin urmare, este eficient sa apreciem rezultatele cel putin semestrial , fara a fi entuziasmat imediat pentru pozitiile dobandite, precum si pentru a nu intra in panica pentru pozitiile pierdute recent.

Cooperare

Pentru a putea atinge obiectivele de marketing propuse, un proiect SEO necesita o colaborare totala a clientilor .

O agentie sau un consultant, desi foarte competent, nu poate face nimic fara participarea si colaborarea clientului.

Inovatie

Multe companii si profesionisti doresc sa se promoveze prin intermediul web-ului, fara a dori totusi sa-si transforme structura astfel incat sa fie gata pentru acest tip de promovare.

Compania si organizatia sa nu sunt in centrul tuturor lucrurilor de pe web: utilizatorii, obiceiurile lor de cautare si navigare sunt cele mai importante.

O campanie SEO functioneaza tocmai pe aceste aspecte in faza de informatii si datorita acestor analize este posibil sa se stabileasca arhitectura corecta a continutului care va trebui sa gazduiasca un site si sa inteleaga ce functioneaza sau nu.

Te-ar putea interesa si: cum se face o analiza SEO.

Care sunt profesionistii si agentiile de SEO care trebuie sa te feresti

Sa vedem cateva puncte care va permit sa identificati o agentie sau un profesionist care nu merita investitia:

Promisiunea rezultatelor imediate

Exista unele cazuri in care este posibil sa se obtina rezultate intr-un timp scurt (vorbim intotdeauna despre cel putin 2-3 luni), dar, in cele mai multe cazuri, pentru a obtine rezultate prin SEO este nevoie de mult timp si pentru aceasta trebuie inteles ca o investitie pe termen lung .

Fii prudent de cei care promit rezultate rapide si solutii usoare , pentru ca probabil: ori ai de-a face cu unul ce improvizeaza sau cu cei care folosesc tehnici incorecte ce pe termen lung iti pot penaliza site-ul, spulberandu-ti complet investitiile.

Pana la urma, daca ar fi atat de usor, toti ar fi pe prima pagina, in schimb rezultatele sunt doar zece.

expert seo de proasta calitate

Garantii de pozitionare

Nici o agentie SEO nu poate oferi anumite garantii de pozitionare pe anumite cuvinte cheie, tocmai datorita evolutiei continue a motoarelor de cautare si a regulilor acestora.

Este recomandabil sa fii prudent cu cei care iti garanteaza pozitionarea pe primele locuri Google , deoarece cred ca este absurd sa te astepti la o astfel de garantie de la un client.

Singurele garantii pe care vi le poate oferi o agentie serioasa sunt competenta si profesionalismul. 

Retineti intotdeauna ca obiectivul real este obtinerea unui trafic calitativ si nu pozitionarea cuvintelor cheie in interesul lor.

Prezenta pe retelele social, dar vizibilitate slaba pe Google

Retelele social si motoarele de cautare sunt doua canale de trafic diferite .

SEO (optimizarea motorului de cautare) permite obtinerea traficului calificat din rezultatele naturale ale motorului de cautare; Social Media Marketing va permite sa obtineti trafic din retelele social.

O agentie sau un consultant care nu are un site bine pozitionat si vizibilitate slaba pe motoarele de cautare, chiar daca discuta in mod asiduu SEO pe retelele social (de exemplu pe Facebook, LinkedIn, etc.) sunt cu siguranta pasionati de chestiune si probabil sunt abili in social media marketing, dar nu pentru a va gestiona proiectele SEO.

Puneti-va aceasta intrebare: daca isi petrec mult timp discutand pe retelele de socializare, cand gasesc timp pentru a lucra la campaniile SEO (daca au de gestionat)? 

Nicio explicatie a metodei utilizate

SEO este o disciplina de marketing tehnica si, prin urmare, necesita abilitati tehnice, dar acest lucru nu inseamna ca o agentie sau un consultant nu ar trebui sa indice metodele de lucru pe care le vor folosi pentru a optimiza site-ul clientului.

Fereste-te de cei care nu ofera explicatii despre strategie sau limiteaza-te la explicatii vagi (de exemplu „nu poti face asta” fara a explica de ce tehnic).

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu