Blog » Digital Marketing » Ce este un Blog ? Si cum sa creezi unul gratis

Ce este un Blog ? Si cum sa creezi unul gratis

Ce este un blog? Cum il poti creea si la ce foloseste?

Dacă acestea sunt întrebări pe care ti le-ai pus macar odata, atunci ai ajuns in locul potrivit. În acest articol iti voi explica ce este un bog, motivele pentru care sa-ti deschizi un blog, si cum poti face asta gratis.

Crearea unui blog a devenit în ultima vreme extrem de simplu și accesibil pentru toată lumea; Există acum mai multe instrumente care te însoțesc pas cu pas în crearea unui blog și optimizarea acesteia.

O sa vezi ca, dupa citirea acestui articol,  vei sti toate secretele unui Blog de succes.Cr

Istoria blog-ului sa născut în 1997 în America, atunci când o persoana pe nume Dave Winter a dezvoltat software-ul care a permis prima publicare de conținut pe web. În același an, cuvântul “weblog” sa născut, atunci când un entuziast de vânătoare din SUA a decis să vorbească despre pasiunile sale cu o pagină personală de pe Internet.

Deci, ce este un blog? Blog-ul poate fi considerat ca un fel de jurnal virtual in care personale vorbeasc despre pasiuni prin imagini, clipuri video și conținuturi textuale. În Romania, succesul blogului a aparuta la începutul anilor 2000, cu deschiderea de mai multe servicii dedicate.

cum sa creezi un blog

Odată cu apariția rețelelor de socializare, între 2009 și 2010, multe portaluri dedicate blogging-ul au  fost închise. Astazi, doar serviciile siteurilor: Blogger, WordPress și MySpace rămân active: acestea sunt încă cele mai utilizate pentru crearea unui blog și instrumentele oferite sunt disponibile pentru toată lumea.

De ce sa creezii un blog ?

Acum ca stii ce este un blog, trebuie sa decizi daca ai nevoie de unul. 

Deschiderea unui blog poate fi o alegere de luat in considerare dacă iti place să scri și ai dori să găsesti un loc de muncă într-un nou domeniu numit digital media. 

Doar pentru a-ti oferi un exemplu, dacă esti în căutarea unui loc de muncă ca si copywriter, ai putea atașa in CV link-ul blogului tau personal. Compania in care vrei sa lucrezi, în plus față de evaluarea abilitățile tale pe hârtie, poate obține o idee de stilul tau de a scrie, doar citind conținutul blog-ul.

Dacă ai o afacere, crearea unui blog ar putea fi un instrument util de marketing. Blog-ul este un instrument pentru a face publicitate produselor și pentru a afisa noutati.

Prin intermediul acestia vei consolida relațiile cu clienții actuali iar distribuirea conținutului din blog pe rețelele de socializare iti poate aduce alti noi. Acum ca sti ce este un blog si la ce iti poate folosi, o sa-ti explic cum poti crea unul.

Pentru a sti cum sa creezi continuturi de calitate citeste articolul despre content marketing

Ce este un blog si diferenta dintre acesta si un website 

Care sunt diferențele dintre aceste elemente? Raspunsul se poate gasi chiar in definitia a ceea ce este un blog. Dar haine sa intram in detalii:

De-a lungul anilor am dezvoltat mai multe proiecte editoriale cu bloguri personale și corporative. 

Din acest motiv, concluzia este simplă: există două diferențe majore între un blog și un site web care privesc posibilitatea de a crea întotdeauna noi actualizări pentru conținut informațional și capacitatea de a genera discuții.

Prima diferenta este legata de marketing-ul de intrare: a fi găsit de persoanele potrivite atunci când au nevoie de tine, așa spune enciclopedia marketingului. Iar blogul se descurcă foarte bine în acest sens.

În timp ce paginile comerciale răspund nevoilor oamenilor de a cumpăra, de a rezerva și de a lăsa emailuri pentru alte oferte , articolele interceptă căutările celor care au nevoie de ajutor.

Fiecare articol este o ușă deschisă pentru clienții dvs. spre diferenta de un website ce are cu continut static în cele 7, 8 sau 9 publicații ale sale.

Acestea fiind cel mai probabil cele pe care le-ați creat pentru a cuprinde etapele comerciale.

Aceasta este prima diferență între ce este un blog si website.

A doua se referă la capacitatea blog-ului de a crea interactiuni , discuții și comentarii: aceasta este vocea potențialului client.

Avantajele concrete ale blogului: puteți crea articole infinite într-o logică temporală, în timp ce site-ul web are un număr mic de pagini (de obicei instituționale).

Cum se creeaza un blog gratis ?

Așa cum am menționat mai devreme, pentru a deschide un blog poti decide dacă să utilizezi unul dintre cele mai populare CMS (content management system) sau de a folosi unul dintre serviciile de propietate care iti va permite să începi să scrieți conținutul imediat. Ambele instrumente sunt gratuite, iar pentru a alege varianta cea mai potrivita pentru tine, trebuie sa stii cat efort vrei sa depui în crearea blog-ului.

Folosind un CMS ca WordPress, de exemplu, o sa poți personaliza multe aspecte ale blog-ului: poți edita grafica cu diverse teme și instala plugin-uri care iti va permite să-l faci cat mai complex și funcțional posibil.

In cazul în care scopul tau este pur și simplu de a scrie conținuturi textuale și nu iti pasă prea mult despre personalizarea blog-ului, sfatul meu este sa utilizezi unul dintre serviciile gazduite.

Ce este un blog si creearea acestuia cu un CMS

WordPress

Una dintre cele mai utilizate platforme utilizate crearea unui blog este WordPress. Este un CMS gratuit, care poate fi personalizat datorită utilizării de plugin-uri și milioanelor de teme disponibile.

Dacă doresti să creezi un blog cu aceasta platforma, ai la dispozitie spațiul oferit de site-ul WordPress.com.

Deoarece acesta este un spațiu oferit fara nici un cost, există unele limitări (cum ar fi incapacitatea de a include reclame în blog). În orice caz, dacă nu ai nevoi speciale, deschiderea unui blog cu WordPress este una dintre cele mai bune alegeri; domeniul tău va fi [numele pe care l-ai ales]. WordPress.com

Dacă sti deja sa folosesti bine WordPress și vrei să ai propriul domeniu, poti achiziționa un spațiu de găzduire wordpress.com. Preturile pentru cumpararea unui domeniu variaza in functie de necesitati: Aceasta incepe de la 2,99 euro pe luna pana la 24,99 euro pe luna, cu facturare anuala.

Pe langa wordpress.com există o mulțime de alte servicii care oferă hosting cu planuri pentru toate buzunarele și nevoile, pentru a găzdui un blog în WordPress. Poți achiziționa un domeniu și spațiu de găzduire pe alte site-uri, dar acest lucru necesită unele abilități de informatica pentru a putea instala WordPress prin FTP.

Majoritatea managerilor oferă acum configurații mai simple preinstalate, prin intermediul software-ului, cum ar fi Softaculous.

 

CMS pentru blog

 

Alte CMS populare:

Joomla – Joomla este unul dintre cele mai populare software di content management system (CMS) pentru crearea unui site. Joomla este o platformă scrisă în întregime în limbajul de programare PHP, care permite numeroase opțiuni de personalizare datorită instalării de teme, extensii și plugin-uri.

Drupal – Printre platformele populare CMS există Drupal, care permite crearea și distribuirea de site-uri dinamice; platformă pentru utilizatorii cu cele mai multe exigente.

Microsoft SharePoint – o platformă software dezvoltată de Microsoft, un CMS folosit în primul rând pentru crearea și distribuirea de site-uri de Internet corporative. Caracteristica principală a Microsoft SharePoint este în mod clar integrarea cu serviciile Microsoft, inclusiv pachetul Office.

OpenCms – Acesta este un CMS Open Source bazat pe platforma Java și tehnologia XML.

Mezzanine – o platformă CMS pentru crearea site-ului care este scris în întregime în limbajul de programare Python.

Crearea unui blog cu un serviciu de proprietate

Blogger

Dacă doresti să creezi un blog și nu ai anumite exigente, în loc de a folosi un CMS, poți alege un serviciu de proprietate. Unul dintre cele mai renumite și simplu de folosit este Google Blogger. Principala caracteristică a Blogger este simplitatea de utilizare, precum și integrarea directă cu toate serviciile de Google.

Deschiderea unui blog pe Blogger este complet gratuit. Poti introduce bannere publicitare și personaliza estetica blogului prin instalarea de teme.

Tumblr

Un serviciu alternativ este Tumblr, care este configurat ca un spatiu online la jumătatea distanței dintre o platformă de blogging și o rețea de socializare.

Tumblr s-a născut ca o rețea de socializare pentru distribuirea imaginilor, videoclipurilor și GIF-uri, extinzându-se la posibilitatea creării unui spațiu real pentru partajarea conținutului de text personal.

Din moment ce Tumblr sa născut în primul rând ca o rețea de socializare, nu vor existamulte posibilitati de modificare a estetici blogului. Tot ce trebuie să faci este să scrii articole, poate mai concise, dar mai bogate în elemente multimedia: fotografii și clipuri video, printre toate.

Medium

Medium este o alta platforma populara de blogging. Este un serviciu oferit de Twitter, astfel crearea unui blog pe Medium este un proces simplu și imediat, oferind un spațiu web similar cu cel de pe Tumblr, dar cu unele posibilități de personalizare mai avansate în ceea ce privește felul de a scrie.

Medium nu oferă particularizări grafice la nivel de temă, dar în schimb oferă o interfață simplă de utilizat și atrăgătoare, care oferă un stil grafic usor de citit.

În general Medium este un instrument de blogging cel mai răspândit în Statele Unite și există încă puțini romani cititori și bloggeri. În orice caz, dacă esti interesat în crearea unui blog pe Medium și vrei să începi o aventura pe această platformă, e de ajuns sa te conectezi la pagina de pornire și da clic pe sign in. Poti alege să te conectezi cu adresa de e-mail sau cu conturile Google, Twitter sau Facebook și să finalizezi procesul de înregistrare urmând instrucțiunile de pe ecran.

Sper ca cu acest articol am reusit sa-ti explic ce este un blog, cum poti creea unul si la ce iti foloseste.

Ce mai astepti? La treaba…

Un comentariu la „Ce este un Blog ? Si cum sa creezi unul gratis”

Lasă un comentariu

Va multumim !

Vă vom contacta in cel mai scurt timp posibil.