Blog » Digital Marketing » Cat costa un site web plecand de la zero

Cat costa un site web plecand de la zero

Cat costa un site web plecand de la zero pentru afacerea ta? Iată câteva sfaturi care pe care ti le voi da din propria din experiența, si care iti vor permite să definesti ce tip de site web ai nevoie cu adevărat și costurile la care trebuie să te astepti.

Ideea este să pornești de la elementele de bază, înainte de a trece la un proiect mai mare. În acest fel, daca vor exista daune, ar putea fi limitate.

Greșeala care poate fi făcută în această etapă este de a-ți imagina un site web mare și complex, care starneste admiratia vizitatorilor.

Dacă tocmai ai deschis o afacere, nu este necesar să construiesti un site web complex, cel mai important este să începi prin a crea o primă versiune și a limita investiția inițială. 

Este adevărat că costul crearii unui site web este un motiv de îngrijorare, dar există soluții pentru a gestiona acest aspect.

Evident, lucrurile se schimbă daca ai o companie mare, care are un model de afaceri solid , în acest caz este întotdeauna necesar să contactezi consultanți specializați care, pe lângă garantarea unui site web care să răspundă nevoilor tale, sa fie optimizat la capitolul web marketing vizând vizibilitatea pe motoarele de căutare  și capabil să transforme traficul în clienți .

Concentreaza-te pe nevoile activitatii tale

Atunci cand te intrebi cat costa un site web este foarte probabil să nu știi exact ce vrei sau de ce ai nevoie, si e perfect normal. Acesta este motivul pentru care citesti acest ghid.

Mulți oameni în această etapă încep să experimenteze cu CMS ca si WordPress. 

Poate chiar cumpara un template (șablon) personalizat înainte de a-și da seama de ce au nevoie cu adevărat. 

Dacă te regăsești în această situație, cel mai bun sfat este sa te mai gandesti putin, și să schimbi abordarea pe care o folosești pentru a planifica ceea ce faci. 

Pentru a-ti simplifica lucrul, iti ofer patru intrebari pe care ar trebui sa ti le pui inainte:

Care este bugetul tau pentru a crea un website?

Costul crearii unui site web se extinde dincolo de proiectarea și configurarea inițială. Există, de asemenea, costuri legate de întreținerea sistemului, hosting, etc. 

De aceea este important să se stabilească bugetul pentru configurarea și proiectarea inițială, precum și costurile de întreținere lunare sau anuale.

Dacă ai o mulțime de resurse și poti investi sute de euro pe lună în site-ul tau, WordPress ar putea fi soluția potrivită.

Cum doresti sa gestionezi site-ul web?

Vrei să ai un control complet asupra site-ului și să îl gestionezi singur? 

Sau doresti să încredințezi toate lucrările unui specialist? 

Acesta este un aspect foarte important. Reține că incredintarea websiteului unui specialist înseamnă că trebuie să aștepti o perioada de timp alesa de el, ca lucrarea să fie făcută , cu excepția cazului în care angajezi un proiectant / programator cu normă întreagă. 

Timpul de așteptare poate varia în funcție de volumul de muncă și pregătirea persoanei angajate.

Dar te poate costa si mai mult timp daca nu ai idee in ce te bagi si cunostintele tehnice necesare.

De care functii ai nevoie?

Când începi sa proiectezi un site web, de obicei o sa crezi că vrei totul. Vrei toate funcțiile văzute pe celelalte site-uri.

De fapt, după un timp devine clar că complexitatea nu este neapărat cea mai bună alegere . Pentru ca activitatea ta să funcționeze, nu ai nevoie de funcții inutile. De asemenea, dacă un model de business are defecte, un design complex nu va face diferența.

Este de preferat să păstrezi site-ul simplu și să tai din funcțiile de care nu ai nevoie pentru a crea un site web util și funcțional. 

Odată ce acesta începe să aiba vizibilitate, este întotdeauna posibil să-l perfecționezi. 

Așadar, trebui sa te intrebi: am nevoie de toate functiile acum? Afacerile tale vor eșua dacă nu ai un site web perfect? 

Nu uita că mai devreme sau mai târziu, va trebui să actualizezi designul acestuia pentru a te afla mereu in concordanta cu cerintele pietei. 

Poate fi o schimbare majora sau pur și simplu reproiectarea unor secțiuni. Pe măsură ce vei intelege ceea ce caută vizitatorii și care aspecte ale site-ului funcționează mai mult sau mai puțin, va trebui să faci multe modificări în aspect și conținut. 

Reține acest lucru atunci când alegi site-ul web de care ai nevoie. Este de preferat să creezi unul simplu și funcțional și să îl actualizezi mai târziu când apare nevoia. 

Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să investesti o mulțime de bani pentru a construi unul, doar pentru a afla că afacerea ta nu funcționează.

Vrei să te ocupi singur de aspectele legate de gazduire, securitate și tehnică? Sau preferi sa apelezi la specialisti?

Crearea unui website necesită operațiuni administrative, inclusiv configurarea serviciilor de găzduire, monitorizarea acestora, actualizarea platformei (de exemplu, WordPress lansează ocazional actualizări), asigurându-te că actualizările nu intră în conflict cu tema sau plugin-uri și așa mai departe.

Trebuie sa te intrebi daca gestionarea aspectelor tehnice ale site-ului web, este ceva ce poti face tu, sau trebuie sa le incredintezi unui expert.

Daca ai nevoie de ajutor pentru a crea un website,  contacteaza-ma!

Un foarte bun serviciu de gazduire la un pret super avantajos este:

Ce se intampla daca nu ai un buget ?

Să zicem că ai decis să pornesti cu un site foarte simplu, si daca afacerea ta va da roade, sa-l faci mai complex. 

Ai nevoie este un site web care funcționează și care nu necesită cheltuieli excesive de timp, bani și persoane dedicate întreținerii acestuia.

Un site simplu facut cu WordPress poate fi solutia ideala.

construire site cu wordpress

În cazul în care afacerea ta va crește, vei avea întotdeauna ocazia să investesti timp și resurse suplimentare în construirea unuia mai avansat sau să angajezi un programator care te poate ajuta.

Totusi, tine cont ca va trebui sa te familiarizezi cu concepte precum nume de domenii, cum se conectează la site-uri web, cum să configurezi adrese de e-mail, cum să utilizezi editori de imagini, cum să implementezi conceptele de bază ale SEO (optimizarea motorului de cautare), cum se creează postări pe blog, cum se generează conținut și așa mai departe.

Acestea sunt toate aspectele de bază ale creării unui site web funcțional. 

Construirea și integrarea acestuia în afacerea ta nu este o singură operație, ci un întreg sistem care implică multe părți mobile (marketing, creare de produse etc.). 

Fiecare site web are costul sau 

Iată câteva estimări ale costurilor,  anuale , în legătură cu tehnologia utilizată pentru construirea site-ului dvs. Web:

  • WordPress : de la 100 la 450 de euro;
  • Personalizat : de la 200 la 2.000 de euro. 

Costurile incluse includ numele de domeniu, găzduirea ieftină și o tema WordPress premium. 

Costurile estimate pentru un site pe WordPress nu includ angajarea unui specialist care să ajute la modificările necesare periodic .

WordPress are o curbă de învățare destul de abruptă. Pentru aceasta, va trebui să dobândești unele abilități tehnice pentru a afla cum să-ți proiectezi corect site-ul.

Dacă iei în calcul costurile angajării cuiva pentru a te ajuta cu WordPress, prețul poate varia de la 25 la 100 de euro pe oră, pentru un expert. 

În general, cu cât este mai experimentat un specialist, cu atât va costa mai mult pe oră.

Costurile pentru construirea unui site pe WordPress (fără a include un specialist care sa te ajute) pot varia intre 150 la 900 de euro sau chiar mai mult.

Atunci cand te intrebi cat costa un site web, trebuie sa incluzi si elemente recurente cum ar fi:

  • Denumirea domeniului : 25 de euro pe an;
  • Gazduire : conform proiectului web, de la 30 € pe an la peste 200 € pe lună
  • Suport pentru sistem: site-urile cu trafic mai mare necesită adesea prezența unui server care trebuie gestionat de programatori specializați. Costul mediu este de aproximativ 150 € pe lună. 

Dacă alegi un site WordPress personalizat, costurile pentru proiectarea temei pot fi intre 500 la 2.000 de euro, în timp ce costurile pentru proiectarea și dezvoltarea întregului site, inclusiv pluginuri personalizate, pot merge de la 1000 la 6.000 de euro.

Chiar dacă aceste costuri reprezintă estimări generale, este important să ne amintim că pot apărea costuri neașteptate în orice moment și că costul crearii unui site web este în continuă schimbare , în special în ceea ce privește WordPress. 

Știm cât de frustrant este construirea unui site web, mai ales dacă este prima dată. Există multe lucruri și griji care iti trec prin minte. Ca și în cazul majorității problemelor, este de preferat să începeți în pași mici pentru a limita riscurile.

 

Evident că problema este profund diferită dacă ai deja o afacere mare care necesită certitudine și rapiditate de execuție, în acest caz este întotdeauna recomandat să apelezi la consultanți de web marketing care pot crea site-uri web de toate tipurile, de la pagini simple, la magazine online.

Sper ca am reusit sa clarific putin cat costa un site web si ce trebuie sa iei in considerare atunci cand vrei sa creezi unul.

Daca ai intrebari, posteaza-le intr-un comentariu, iar eu voi raspunde in cel mai scurt timp posibil.

Lasă un comentariu