Blog » SEO » Tag Title si H1 – ce sunt, cum se difera si cum se folosesc in SEO

Tag Title si H1 – ce sunt, cum se difera si cum se folosesc in SEO

Astazi vom incerca sa facem un lumina intr-un subiect destul de confuz, mai ales pentru debutantii in SEO. Si anume, diferenta dintre tag title si H1.

Tag Title este titlul pe care il transmitem motorului de cautare pentru a determina subiectul unei pagini web si a-l insera in SERP. H1, pe de alta parte, este titlul paginii web. Dar sa vedem mai in detaliu despre ce este vorba:

Pentru a intelege care este diferenta dintre etichetele de titlu si H1 , nu trebuie sa fii expert SEO, trebuie doar sa ai cunostinte despre anatomia unei pagini web. Sa mergem in ordine, despre ce vorbim?

  • Tag title (eticheta de titlu) : element decisiv pentru optimizarea unei pagini web in termeni SEO, si o folosim pentru a sugera subiectul principal catre Google pentru care dorim sa ne pozitionam.
  • Eticheta H1 : primul element al sistemului Heading (titluri) care va permite sa organizati structura unei pagini web.

Cu siguranta tag title are o importanta mai mare pentru SEO, deoarece este sirul de text care apare in serp si care este vazut de cei care fac anumite cautari. 

Titlul H1, pe de alta parte, este textul introductiv ce capteaza atentia publicului care ajunge pe site.

Ce este tag title: definitie

Acesta este un titlu care este sugerat ca metaeticheta Google in sectiunea <head> a paginii web si indica tema documentului catre motorul de cautare. Acesta este motivul pentru care este listat ca unul dintre cele mai importante elemente de optimizare SEO on-page. Cum ar trebui sa arate o eticheta de titlu?

  • Maximum 60-65 de caractere.
  • Informativ si clar.
  • Fara cuvinte cheie inutile.

In acelasi timp, este o regula buna sa introduceti cele mai semnificative cuvinte cheie in eticheta de titlu, dar respectand un limbaj uman si discursiv . Nu utilizati liste de cuvinte cheie, trebuie doar sa indicati clar subiectul.

Ce este eticheta H1 a unei pagini

Structura unei pagini web poate fi impartita in mai multe antete pana la H6. Procesul de organizare este similar cu cel al unei carti si chiar daca decideti sa ignorati acest pas, H1 nu trebuie sa lipseasca niciodata.

Si anume titlul principal al unei publicatii. Acesta poate fi acelasi cu tag title sau diferite.

In CMS-urile precum Wodpress sau Joomla, titlul articolului sau a pagini este setat ca find acelasi si pentru tag title.

Totusi, exista numeroase plug-in-uri (inclusiv SEO Yoast) ce va permite sa setati un tag title diferit de H1 sau invers.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu