Blog » Digital Marketing » Cum sa optimizezi profilul de Google My Business pentru a atrage mai multi clienti

Cum sa optimizezi profilul de Google My Business pentru a atrage mai multi clienti

Daca sunteti la inceput de drum sau ati decis sa fiti mai vizibil online in zona sau orasul dvs. pentru a creste numarul de clienti, Google my Business este cu siguranta locul in care ar trebui sa va concentrati eforturile. tocmai din acest motiv, ar trebui sa va alocati ceva timp pentru a intelege cum sa optimizati profilul de Google My Business .

Google incearca de-a lungul timpului sa ofere raspunsuri imediate pe SERP (pagina cu rezultatele Google) prin trafic organic . Practic, el incearca sa ofere raspunsuri chiar inainte de a intra pe site-urile prezente in rezultate. Deci, daca sunteti in cautarea, spre exemplu, a unui ” restaurant de peste “, acesta va afisa cele mai bune sau cele mai apropiate, si care au o multime de recenzii.

Acest lucru ar trebui sa fie un stimulent suficient pentru a incepe sa lucrati la imaginea companiei dvs. la nivel local si sa o imbunatatiti fata de cea a concurentilor.

Dar sa vedem pas cu pas ce trebuie sa facem

Google My Business (accesibil de aici https://business.google.com ) este o platforma sau un instrument gratuit care va permite sa gestionati modul in care afacerea dvs. este afisata in rezultatele cautarii. Va permite sa va gestionati numele companiei si orele de serviciu, locatiile, sa raspundeti si sa monitorizati recenziile clientilor, sa adaugati fotografii si videoclipuri.

In acelasi timp, este foarte util sa analizati informatii despre modul in care oamenii gasesc si interactioneaza cu afacerea dvs. pe Google.

Conform unor statistici, aproximativ 89% dintre utilizatori ai internetului, cauta o afacere locala pe smartphone-urile lor cel putin o data pe saptamana.

Ati auzit vreodata de SEO local ?

Daca tocmai ati auzit de SEO local , acesta este cu siguranta primul si cel mai bun pas pe care il puteti face pentru a optimiza aspectul afacerii dvs. in rezultatele cautarii Google.

Ce inseamna acest lucru!?

Ei bine, este foarte simplu, veti creste sansele de a atrage clienti in locatia dvs. daca compania are informatii corecte, complete si optimizate in rezultatele cautarii Google.

Pentru a afla mai multe despre cum se face local SEO, cititi si: SEO local: ce este si cum se face pozitionarea locala

Ei bine, acum sa vedem cum sa optimizam pagina de Google My Business

Completati toate informatiile despre companie

Nu omiteti nicio informatie si incercati sa oferiti cat mai multe detalii despre afacerea dvs. Google va va oferi multe optiuni, va invita sa le exploatati pe toate si sa va faceti profilul cat mai complet posibil.

Iata informatiile pe care trebuie sa le adaugati in majoritatea cazurilor:

Categorii

Includerea companiei dvs. intr-o anumita categorie nu numai ca ii va ajuta pe utilizatori sa va gaseasca, dar va schimba si optiunile disponibile in contul Google my Business.

De exemplu, daca sunteti un restaurant, veti avea si o optiune de a adauga un link la meniu. 

Cate categorii ar trebui sa alegeti pentru Compania mea pe Google ?

O greseala pe care o fac multi este aceea de a alege multe categorii de activitati, chiar daca acestea nu sunt relevante. Acest lucru nu ajuta Google, ci mai degraba il incurca. 

In timp ce o singura categorie principala va aparea cand oamenii va vad inregistrarea in rezultatele cautarii, adaugarea mai multor categorii RELEVANTE va va ajuta atat pe dvs., cat si pe Google.

Google va intelege mai bine domeniul de expertiza, iar afacerea poate fi afisata mai multor persoane care cauta servicii conexe.

Program de lucru si zile de inchidere

Asigurati-va ca orarul este afisat corect. 

Daca sunteti o companie sezoniera, eliminati toate orele de deschidere cand nu operati si reintroduceti-le cand deschideti din nou.

Numar de telefon

Introduceti numarul companiei sau al afacerii. Google foloseste aceste informatii pentru a va confirma NaP-ul (numele, adresa si numarul de telefon), astfel incat acest numar trebuie sa se potriveasca cu toate celelalte liste atunci cand creati citate.

Site-ul web

Introduceti site-ul dvs. corect si nu uitati sa instalati analytics pentru a mentine controlul traficului provenit de la Mybusiness, chiar daca Google va va arata intotdeauna rapoarte lunare in e-mail.

Toate adresele URL trebuie sa fie active in momentul intrarii in Compania mea pe Google.

Pentru companiile cu o singura locatie, utilizati pagina de pornire a site-ului dvs. Pentru companiile cu mai multe locatii, utilizati pagina specifica pentru fiecare locatie

Adresa URL unde se pot face rezervari

Daca utilizati o pagina web pentru a face programari, trebuie sa o adaugati aici.

Servicii

Aceasta sectiune este una dintre noile optiuni adaugate in Compania mea pe Google. Aceasta este disponibila numai pentru un numar limitat de companii de servicii (stomatologi, avocati, agenti de asigurari, hoteluri, agentii de marketing si altele).

Completati acest lucru cu toate serviciile pe care le oferiti, preturile acestora si informatii detaliate si nu va faceti griji daca acestea nu apar langa companie in rezultatele cautarii.

Adaugati o descriere a fiecarui serviciu de pana la 1000 de caractere. Profitati de acest spatiu pentru a descrie fiecare serviciu pentru clienti care utilizeaza cuvinte cheie avansate.

Produse

Disponibil numai pentru anumite tipuri de companii orientate spre vanzarea cu amanuntul:

  • S-ar putea sa nu fie productiv includerea fiecarui produs sau categorie de produse. Concentrati-va doar pe cele mai importante si mai profitabile produse si categorii.
  • Creati colectii separate pentru fiecare categorie de produse pe care doriti sa o prezentati
  • Introduceti numele colectiei
  • Adaugati o descriere a colectiei de pana la 1000 de caractere. Profitati de acest spatiu pentru a descrie fiecare colectie / categorie de produse folosind cuvinte cheie avansate.
  • Creati produse individuale in cadrul fiecarei categorii
  • Introduceti numele si pretul produsului (intervalele de preturi nu sunt acceptate)
  • Adaugati o descriere a produsului de pana la 1000 de caractere. Va recomandam sa utilizati aceeasi descriere pe care ati utiliza-o in catalogul de produse.

Atribute

Acestea pot varia de la lucruri precum „intrare accesibila scaunului cu rotile” sau „activitate condusa de femei” la „limbi vorbite”.

Asigurati-va ca le selectati pe cele care se leaga perfect de afacerea dvs. si eliminati-le pe cele incorecte. acordati atentie, deoarece Google le cere acum utilizatorilor „Local Guide” sa completeze informatiile lipsa. Deci, daca un ghid local greseste sa scrie ceva despre afacerea dvs.,p puteti gasi in profil.

Descrierea si cuvintele cheie

Incercati sa pregatiti o descriere care sa satisfaca viitorii clienti si, evident, este SEO friendly.

Ce inseamna seo friendly? Ei bine, contine termenii sau cuvintele cheie cu care se cauta afacerea dvs. sau alte tipuri similare pe motorul de cautare. Pregateste, de asemenea, un text captivant care invita viitorul client la faimosul apel la actiune.

Informatii specifice despre industria dvs.

In functie de industrie, veti avea diferite optiuni de completat si de care puteti profita.

Daca sunteti un hotel, puteti adauga o modalitate prin care oamenii pot rezerva o camera folosind unul dintre portalurile pe care sunteti listat (booking, expedia, hotels etc) sau daca sunteti un restaurant, puteti adauga un link catre meniu.

Data deschiderii

Nu este nevoie sa intram in multe detalii despre acest lucru. Completati doar anul si luna in care ati deschis afacerea.

Importanta adaugarii de fotografii si videoclipuri in My Business

Potrivit Google, companiile cu fotografii sunt vazute de aproximativ 36% mai multi utilizatori. Ar trebui sa includeti mai multe fotografii si videoclipuri relevante in profil.

Acestea va vor ajuta sa va definiti mai bine afacerea si serviciile si sa oferiti clientilor potentiali un gust a ceea ce vor intalni in locatia dvs.

Fotografiile sunt de o importanta vitala in listarea activitatii, iar optimizarea nu poate fi completa daca acestea nu exista. 

Sa vedem in mod specific tipurile de fotografii:

Fotografie de coperta

Fotografia de coperta este cea mai importanta imagine din profil, deoarece va aparea in prim plan in rezultatele cautarii.

Poza de profil

Fotografia de profil a companiei dvs. apare atunci cand incarcati fotografii, videoclipuri noi sau raspundeti la recenzii.

Fotografii externe

Ajutati clientul sa recunoasca locatia companiei dvs. pe masura ce se apropie din directii diferite. Adaugati cel putin trei fotografii exterioare grozave pentru a ajuta clientii sa va recunoasca locatia. 

Fotografii de interior

Aratati-va clientilor decorul si atmosfera afacerii dvs. Cel putin trei fotografii ale interiorului pentru a arata ce propune compania.

Orice fotografie a produselor

Adaugati fotografii ale produselor dvs. iconice sau populare pentru a oferi clientilor o imagine a ceea ce aveti de oferit. In functie de tipul de afacere pe care il desfasurati, pot fi disponibile si alte categorii de fotografii.

Ce sunt Google Posts si de ce sunt importante ?

Postarile Google sunt o functie incorporata in panoul GMB care va permite sa postati mesaje scurte ce vor fi afisate ori de cate ori este cautat numele companiei dvs.

Initial, acestea erau limitate la text simplu, multimedia sau evenimente, dar Google a extins aceste tipuri si acum includ si oferte si produse.

Deci, pregateste o oferta frumoasa cu reducere pentru clientii care vor veni pe site sau vor cumpara produsele tale.

Crearea unei postari este destul de simpla. accesati sectiunea „Postati” si incepeti sa o creati.

Asigurati-va ca postarea respecta criteriile Google pentru acest tip de continut:

  • Faceti-o relevanta pentru afacerea si publicul dvs.
  • Trebuie sa aiba intre 100 si 300 de cuvinte
  • Poate include oferte , produse, evenimente sau orice altceva
  • Poate include o imagine
  • Poate include un call to action

Asigurati-va ca toate detaliile sunt corecte si ajutati clientii sa obtina mai multe informatii.

Importanta recenziilor

Managementul recenzilor este o necesitate absoluta atunci cand vine vorba imaginea companiei dvs. In ziele noastre, fiecare persoana inainte de a interprinde o actiune, cauta recenzii.

Raspundeti intotdeauna la recenzii, chiar si cele mai critice, ramanand mereu profesionist si politicos. 

Pentru a afla mai multe despre gestionarea recenziilor, cititi si: Cum sa raspunzi la recenzii negative – principii si exemple

Recenziile sunt cel mai important factor de clasare pentru cautarea locala. Daca afacerea dvs. nu are recenzii, acest lucru va scade foarte mult sansele de a aparea in rezultatele cautarii locale si in listarile Google Maps.

Lipsa recenziilor clientilor dauneaza increderii consumatorilor, iar utilizatorii vor fi mai putin predispusi sa va viziteze.

NB: nu oferiti reduceri sau cadouri gratuite pentru recenziile false, este impotriva regulilor Google.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Un comentariu la „Cum sa optimizezi profilul de Google My Business pentru a atrage mai multi clienti”

  1. Pingback: Știri #63 - Lumea SEO PPC

Lasă un comentariu