Blog » SEO » Penalizari Google – cum sa le depistam si rezolvam

Penalizari Google – cum sa le depistam si rezolvam

Penalizarile Google nu te lasa sa dormi bine? Nu iti face griji! Astazi va voi explica primii pasi pentru a determina daca site-ul dvs. a fost penalizat.

Noul algoritm Penguin a fost dezvoltat pentru a penaliza site-urile pe care Google le considera „de calitate scazuta”, adica cele care nu respecta instructiunile pentru webmasteri si care utilizeaza tehnici SEO „black-hat”.

Sa vedem care sunt tipurile de penalizari Google si cum sa le identificam.

Cu toate acestea, inainte de a continua, daca nu aveti timpul / dorinta de a afla daca exista vreo problema cu siteul dvs, si daca doriti cu adevarat sa cresteti pe motoarele de cautare si sa nu mai aveti penalizari, aveti la dispozitie serviciul nostru de consultanta SEO si de gestionare a campaniilor SEO.

Contactati-ne imediat , echipa J.D.M va va raspunde pentru a vorbi despre proiectul dvs. si despre nevoile dvs. Apoi veti vedea impreuna care sunt pasii urmatori si costurile de administrare asociate.

Cum se identifica penalizarile Google ?

Penalizare manuala

Daca acest tip de penalizare Google a fost aplicat site-ului dvs. , inseamna ca motorul de cautare a decis sa il elimine manual din indexuri.

Google are o echipa de specialisti in search care se ocupa de revizuirea individuala a site-urilor si, daca este necesar, de atribuirea unor penalizari. 

Cel mai simplu mod de a verifica daca site-ul dvs. a fost penalizat este sa efectuati o cautare precum: www.domeniultau.ro. Daca site-ul dvs. nu apare in rezultate, este cel mai probabil ca acesta sa fi fost eliminat manual. In majoritatea cazurilor, veti primi si o notificare in Search Console in sectiunea „security and manual action

Daca site-ul dvs. a primit o penalizare manuala, Google va va lasa un mesaj explicadu-va de ce. 

Va poate afecta intregul site sau doar o parte din continut.

Citeste si: Cei 200 factori de ranking care influenteaza clasamentul Google

Tipurile de actiuni manuale

Cele mai frecvente actiuni manuale sunt cauzate de:

  • compromiterea site-ului;
  • spamgenerat de utilizatori (sectiunile cele mai expuse riscului sunt forumul si comentariile);
  • gazduire gratuita care contine spam sau spam pur (situatii obisnuite pentru cei care genereaza site-uri in scopuri de spam);
  • spam in date stucturate;
  • linkuri nenaturale care duc la site-ul dvs.;
  • continut slab cu valoare adaugata foarte scazuta (de exemplu, pagini generate automat, continut duplicat, insusirea continutului de pe alte site-uri, pagini afiliate fara valoare adaugata sau intrari);
  • nu sunt permise comenzile de acoperire sau redirectionare (care prezinta utilizatorilor alte pagini decat cele prezentate Google);
  • imagini compromise;
  • text ascuns sau folosind cuvinte cheie in exces pentru a incerca sa manipulati rezultatele cautarii.

Pentru fiecare dintre aceste puncte, Google sugereaza o actiune de remediere, pe care o puteti lua inainte de a solicita o revizuire manuala a site-ului dvs., din nou prin Search Console. 

Daca faceti o cerere de revizuire, incercati sa furnizati informatii specifice despre actiunile de remediere pe care le-ati intreprins. 

De exemplu, puteti include o lista de site-uri de calitate scazuta pe care le-ati eliminat, comentarii sau malware pe care le-ati sters.

Penalizari Google automate

Acest tip de penalizari sunt determinate automat de algoritm.

Punctul de plecare pentru a afla daca a fost aplicata o penalizare automata este sa vizitati Google Analytics si sa analizati datele organice de trafic. 

Comparati cele mai recente date cu cele inregistrate in aceeasi zi din saptamanile anterioare sau in acelasi interval de timp din ultimele luni. Daca vedeti o schimbare semnificativa, este posibil sa vi se fi aplicat o penalizare.

De asemenea, va recomandam sa excludeti anumiti termeni, cum ar fi numele companiei dvs., pentru a nu include date despre cautarile prea specifice.

Trebuie sa va intrebati daca este o problema care afecteaza doar site-urile mele sau si altele in general ? Vedeti o scadere numai pe Google sau si pe alte motoare de cautare?

Acestea sunt doar primii pasi in a determina daca sanctiunile Google au fost aplicate pe site . Este de fapt o problema foarte complexa, determinata de o multitudine de factori.

Daca credeti ca site-ul dvs. a fost penalizat, va recomandam sa ne contactati prin formularul pus la dispozitie. Vom cauta cel mai bun mod de a va ajuta.

Pentru asistenta ad hoc, puteti solicita o consultanta gratuita profesionistul nostru care ofera serviciul de consultanta SEO. Prin analiza site-ului si a nevoilor dvs., echipa noastra va va ajuta sa va rezolvati problemele legate de SEO, si prin urmare indexarea si pozitionarea siteului.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Un comentariu la „Penalizari Google – cum sa le depistam si rezolvam”

Lasă un comentariu