Blog » Digital Marketing » Social media » Instagram Reels – ce este si cum se foloseste

Instagram Reels – ce este si cum se foloseste

O alta noutate in casa Zuckerberg!

Acum cateva zile, marele gigant albastru a anuntat Instagram Reels : un nou mod de a crea si de a descoperi scurte videoclipuri amuzante pe Instagram.

Dupa perioada de testare din Brazilia, Instagram Reels incepe lansarea treptata si in Europa cat si in restul lumii atat pentru utilizatorii de Android, cat si pentru cei de la iOS .
Pentru a utiliza aceasta functie, trebuie doar sa actualizati aplicatia Instagram .

Acest concept a fost creat pentru a concura cu Tik Tok, dupa cum stiti deja, cand ceva functioneaza in domeniul social, Zuckerberg il copiaza (binecunoscutele Stories inventate de Snapchat ).
Asadar, sa intram in detalii si sa vedem impreuna ce este Instagram Reels si cum se foloseste.

Ce este Instagram Reels ?

Reels va permite sa creati videoclipuri distractive pentru a le distribui prietenilor dvs. sau oricui altcineva pe Instagram. 

Puteti edita videoclipuri multi-clip de 15 secunde cu sunet, efecte si noi instrumente creative. Puteti partaja roluri cu urmaritorii din feed si, daca aveti un cont public, le puteti pune la dispozitia comunitatii Instagram mai largi printr-un nou spatiu dedicat in Explorare .

Reels in Explore ofera oricui sansa de a deveni creator pe Instagram si de a ajunge la un public nou pe o scena globala.

Cum functioneaza Instagram Reels ?

Incepeti prin selectarea reels din partea de jos a camerei Instagram. Veti vedea o varietate de instrumente de editare creativa in partea stanga a ecranului pentru a va ajuta sa va creati Reels. Sa le studiem impreuna:

  • Audio: Cautati o melodie din biblioteca de muzica Instagram. De asemenea, puteti utiliza sunetul original, inregistrand pur si simplu.
  • Efecte de realitate augmentata: selectati unul dintre numeroasele efecte din galeria creata de Instagram pentru a inregistra mai multe clipuri cu efecte diferite.
  • Temporizator si numaratoare inversa: setati temporizatorul sa inregistreze orice clip hands free. Dupa ce apasati butonul pentru a inregistra, veti vedea o numaratoare inversa 3-2-1 inainte de inceperea inregistrarii pentru perioada de timp selectata.
  • Alineament: Aliniati obiectele din clipul anterior inainte de a inregistra urmatorul pentru a crea tranzitii netede si fara probleme (cum ar fi faimoasa schimbare de outifit sau aspectul obiectelor / persoanelor).
  • Viteza: puteti alege sa accelerati sau sa incetiniti o parte a videoclipului sau a sunetului pe care l-ati selectat. Util pentru a crea efecte cu miscare lenta.

Reels pot fi inregistrate intr-o serie de clipuri pe rand, simultan sau folosind videoclipuri incarcate din galeria dvs. 

Incercati sa inregistrati primul clip tinand apasat butonul de captare. Veti vedea un indicator de progres in partea de sus a ecranului pe masura ce inregistrati, care va va spune cat timp mai aveti la dispozitie. Va trebui sa opriti inregistrarea pentru a termina fiecare clip

Cum sa distribuiti Reels pe Instagram

Puteti partaja Reels cu urmaritorii sau cu toata comunitatea Instagram.
Sa vedem impreuna diferentele dintre conturile private si cele publice:

  • Daca aveti un cont privat: Reels va urmeaza setarile de confidentialitate. Apoi puteti distribui in feed, astfel incat numai urmaritorii dvs. sa le poata vedea.
  • Daca aveti un cont public: va puteti partaja videoclipul intr-un spatiu dedicat din Explore , unde va avea ocazia sa fie vazut de o comunitate mai larga.

Cand reel-ul este gata, treceti la ecranul de partajare, unde puteti salva o schita, puteti schimba imaginea de coperta , adaugati o legenda, un hashtag si etichetati-va prietenii. 

Odata ce v-ati distribuit videoclipul, aceasta va fi afisat intr-o fila separata numita Reels din profilul dvs., unde oamenii pot gasi astfel de videoclipuri pe care le-ati partajat.

Indiferent daca aveti un cont public sau privat, va puteti partaja rolul in Stories , cu prietenii apropiati sau direct (mesaj direct ). Daca faceti acest lucru, acesta se va comporta exact ca si stories: nu va fi distribuita in Explor, nu va aparea pe profilul dvs. si va disparea dupa 24 de ore

Instagram Reels vs. Tik-Tok

Acum ca ati vazut ce inseama Reels, este clar de ce Tik Tok ar trebui sa se simta amenintat de aceasta incercare a lui Zuckerberg. 

Aceasta noua functie Instagram s-a nascut cu intentia de a provoca gigantul chinez , asa cum am spus la inceput.

Este suficient sa spunem ca Facebook nu numai ca a lansat Reels in India la scurt timp dupa interzicerea de catre guvern a Tik Tok, dar a oferit si celor mai buni creatori de continut Tik Tok stimulente in bani pentru a utiliza noul serviciu concurent .

La aceasta trebuie adaugat ca aplicatia chineza se afla in prezent in ochiul furtunii, Trump a dat de fapt ultimatumul: fie pana la 15 septembrie vinde unei companii americane sau va fi interzis.

In acest moment este in joc achizitia de catre Microsoft, foarte atrasa de cantitatea de date la care ar avea acces. In consecinta, acesta este motivul pentru care Facebook a decis sa accelereze lansarea reels.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu