Blog » instrumente Google » Ce este Google Data Studio si de ce sa-l utilizati

Ce este Google Data Studio si de ce sa-l utilizati

Ati avut vreodata probleme in gasirea datelor de care aveti nevoie pe platforme precum Google Analytics si Google Ads? 

Sau poate v-ati intrebat cum sa le prezentati clientilor dvs. intr-un mod simplu si intuitiv?

La astfel de intrebari Google Data Studio este o solutie ce aduce un mare potential care iti va facilita foarte mult munca. Sa vedem impreuna cum.

Ce este Google Data Studio ?

Google Data Studio este un instrument de vizualizare a datelor, gratuit si foarte util . 

Prin conectarea la diferite surse de date, cum ar fi Google Analytics, Google Ads sau Google Search Console, acest instrument va permite sa importati si sa utilizati datele lor pentru a crea rapoarte complet personalizate, dinamice si interactive .

Putem alege modul de reprezentare a datelor care se potriveste cel mai bine nevoilor noastre (de exemplu, tabele, diagrame, histograme etc.) si putem insera imagini si texte cu fonturi si culori personalizabile.

In plus, putem partaja rapoartele create cu alti utilizatori , precum orice document Google Drive.

De ce sa folosesti Google Data Studio ?

1. Un singur loc pentru toate datele noastre

Un prim motiv pentru a utiliza Google Data Studio? 

Cu siguranta pentru posibilitatea de a colecta si compara date de pe mai multe platforme intr-un singur loc.

De exemplu, prin integrarea instrumentului cu Google Ads si Google Analytics, putem consulta simultan datele referitoare la performanta campaniilor noastre si a celor referitoare la comportamentul utilizatorilor care au dat click pe anunturi si au vizitat pagina noastra de destinatie.

Citeste si: Ce este o landing page si cum se creeaza !?

exemplu google data studio

2. Date usor de inteles

Prin prezentarea unei cantitati uriase de date, instrumente precum Google Analytics pot face uneori dificila gasirea rapida a informatiilor care ne intereseaza.
Cu Google Data Studio putem configura un raport care prezinta imediat toate datele de care avem nevoie si le returneaza in modul de vizualizare pe care il preferam.

3. Rapoarte dinamice si interactive

In plus fata de rapoartele referitoare la un interval de timp fixat, prin Google Data Studio putem crea rapoarte dinamice care sunt actualizate automat pe baza perioadei selectate (de exemplu, „ultimele 7 zile”, „ultimele 30 de zile” etc.).

De asemenea, este posibil sa se obtina rapoarte interactive in care utilizatorul poate modifica perioada de referinta folosind un selector de date: modificand intervalul de timp, toate datele din grafice si tabele vor fi actualizate automat.
In acest fel, trebuie sa configurati raportul o singura data, in loc sa generati periodic un nou document.

4. Partajarea cu clientul si colaboratorii

La fel ca Google Drive, Google Data Studio va permite sa partajati documentele create cu alti utilizatori: este astfel posibil sa colaborati ca grup la elaborarea unui raport si sa il partajati direct cu clientul.

5. Sabloane gata preparate

In timp ce ofera posibilitatea de a va personaliza rapoartele la maximum, Google Data Studio ofera, de asemenea, o serie de sabloane gata de utilizat. 

Unele dintre acestea sunt deja proiectate pentru diferite surse de date (de exemplu, Google Ads, Google Search Console).

Sunteti gata sa creati rapoarte eficiente si captivante? 

Este de ajuns sa va conectati la pagina de pornire datastudio.google.com  si sa incepeti.

Urmariti tutorialele video oferite de Google si incepeti sa utilizati Google Data Studio pentru a analiza rezultatele activitatilor voastre de web marketing.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Un comentariu la „Ce este Google Data Studio si de ce sa-l utilizati”

  1. Pingback: Știri #53 - Lumea SEO PPC

Lasă un comentariu