Blog » Digital Marketing » Wordpress » Diferenta dintre Articole si Pagini in WordPress

Diferenta dintre Articole si Pagini in WordPress

Diferenta dintre Articole si Pagini in WordPress

Cand am inceput sa folosesc WordPress, probabil ca acestea sunt primele intrebari care mi-au venit in minte dupa ce am analizat meniul panoului de administrare.

Dupa ce intelegeti diferenta dintre articole si pagini , sunteti in masura sa decideti pe care sa folositi si mai ales cand si cu ce continut.

Ce sunt articolele in WordPress (posts)

Articolele sunt postari in ordine cronologica si sunt utilizate pentru stiri, recenzii, tutoriale si orice lucru care are o conotatie temporala. (ceea ce cititi in acest moment spre exemplu, este un articol)

Dupa publicarea unui articol, acesta este afisat pe blog ca primul din lista si este catalogat dupa luna si an. Pe scurt, ultimul articol publicat este primul vizibil in lista de bloguri.

Aceasta gestionare ar putea ingreuna cititorii sa gaseasca articole vechi, cu cat este mai vechi un articol, cu atat este mai mult in partea de jos a listei. 

Pentru  a va ajuta sa va organizati si sa facilitati cautarea, acestea pot fi grupate pe categorii , etichete si autori.

O alta caracteristica interesanta este aceasta: articolele pot fi trimise prin fluxuri RSS . Puteti actualiza cititorii dvs., cu privire la publicarea de continut nou, prin servicii de mail automation (trimiterea de email-uri automante) , cum ar fi AWeber , GetResponse sau ActiveCampaign .

Articolele au sectiunea de comentarii activata in mod implicit, deoarece acesta este cel mai bun mod de a interactiona cu publicul tau. Desigur, se poate dezactiva din setarile WordPress.

Ce sunt paginile in WordPress

Paginile WordPress identifica continut care este intotdeauna valabil de-a lungul timpului (de multe ori veti auzi termenul de pagini statice ).

Sunt utilizate in general pentru acele continuturi care descriu cine sunteti, ce faceti, misiunea companiei dvs., ce vindeti sau propuneti, contactele.

Aceste pagini, odata publicate vor ramane in general pentru totdeauna.

Paginile WordPress sunt potrivite in special pentru ghiduri, resurse, tutoriale, how-to si altele asemanatoare, deoarece chiar si in acest caz sunt resurse care probabil nu sunt limitate la o anumita data, dar care, in schimb, veti dori sa le oferiti cititorilor dvs. si in viitor .

Atentie la comentarii: daca in cazul ghidurilor probabil ca doriti sa oferiti posibilitatea de a comenta cititorului, pentru toate celelalte pagini este ar trebui sa mentineti comentariile dezactivate.

In sinteza, diferenta dintre articole si pagini

In rezumatul de mai jos, enumer diferentele dintre articole si pagini pe care le-am explicat mai sus. Retineti insa ca caracteristicile ambelor pot fi extinse prin pluginuri sau functionalitati ale temei pe care o utilizati.

  • Articolele sunt organizate cronologic – paginile nu sunt.
  • Articolele pot fi clasificate – pagini organizate ierarhic.
  • Articolele au comentarii activate in mod implicit – paginile nu.
  • Articolele au fluxuri RSS – paginile nu.
  • Pagini pot avea sabloane – articolele nu pot

Cunoasterea diferentei dintre articole si pagini va permite sa va structurati continutul intr-un mod coerent si profesional atat pentru cititor, cat si pentru motoarele de cautare.

Daca aveti indoieli sau intrebari, lasati un comentariu sau scrieti-mi privat din pagina de contact.

Citeste si: cum sa optimizezi viteza unui site wordpress

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu