Blog » Digital Marketing » Top 6 Instrumente pentru a crea sondaje online

Top 6 Instrumente pentru a crea sondaje online

Ati participat sau ati efectuat vreodata un sondaj? Un sondaj este un instrument util pentru evaluarea anumitor factori inerenti unei companii si / sau a produselor si serviciilor oferite de aceasta. Dar cum se realizeaza un sondaj online? Sa vedem impreuna, pas cu pas!

Un sondaj este o analiza bazata pe opinia mai multor utilizatori care fac parte dintr-un target, care datorita procesarii datelor, permite analiza diferitilor factori, precum piata, satisfactia clientilor, produsul sau serviciul oferit de o companie.

Sondajele sunt, prin urmare, intotdeauna un instrument necesar atat in marketing-ul traditional cat si digital. Dar cum sa creezi unul bun? Si mai presus de toate, ce instrumente exista?

Sa aflam impreuna!

In primul rand, este necesar sa porniti de la definirea intrebarilor.

Este important sa creati intrebari transparente, evitand ambiguitatile sau indoielile, insotindu-le cu optiuni, in cazul raspunsurilor multiple si inchise, care sa fie clare si bine structurate.

Deci pornesti intotdeauna de la o faza a brainstorming impreuna cu echipa, pentru a identifica intrebarile si raspunsurile care au cu adevarat valoare pentru companie.

Verificati daca nu exista erori gramaticale si de ortografie si faceti intrebarile optionale: in acest fel veti face utilizatorul predispus sa raspunda sincer la intrebari, nefiind obligat sa raspunda nici macar acelor intrebari pe care le considera mai putin potrivite.

Utilizatorul va aprecia aceasta abordare si va fi foarte dispus sa raspunda la sondaj.

Dar care sunt cele mai bune instrumente si platforme pentru a crea sondaje online.

Typeform

Typeform este o platforma freemium, in care este posibil sa se creeze sondaje captivante din punct de vedere grafic, in special pentru cercetarea pietei, satisfactia clientilor, branding si sondaje politice.

Este usor de utilizat si deja in versiunea gratuita, puteti avea rapoarte si date descarcabile in foi de calcul, un numar maxim de 100 de raspunsuri pe luna si sondaje cu maximum 10 intrebari fiecare.

In plus, pot fi integrate Google Sheets si Slack.

Google Forms

Efectuarea de sondaje pe Google Forms este foarte usoara si intuitiva, de fapt trebuie doar sa accesati Google Drive, puteti personaliza date si grafica si puteti adauga colaboratori in proiect.

Citeste si: Formulare Google ,Chestionare si Sondaje:ce sunt si cum se folosesc

Este un instrument usor de utilizat, care va permite sa efectuati un sondaj intr-un mod simplu, eficient si rapid: foarte potrivit pentru cei care lucreaza in echipa!

Survey Monkey

Survey Monkey este o platforma freemium, care ofera posibilitatea de a crea sondaje gratuit, la inregistrarea e-mailului, dar care ofera totusi mult mai multe resurse printr-un abonament.

De fapt, veti obtine beneficii, cum ar fi o asistenta dedicata clientilor, o randomizare a intrebarilor pentru a identifica orice intrebari incorecte si un raport dedicat.

Mai mult, in versiunea cu plata este posibil sa adaugati colaboratori.

Survey Monkey este disponibil si ca aplicatie, descarcabila gratuit pentru iOS si Android.

Survio

Survio este o platforma gratuita, care va permite sa creati sondaje personalizate, putand, de asemenea, sa inserati imagini si grafici ale companiei. Pentru aceasta versatilitate si o abordare prietenoasa cu utilizatorul, este utilizata si de marile multinationale.

WPForms

WPForms este un plug-in disponibil pentru WordPress care pe langa formulare, ofera posibilitatea de a crea sondaje cu campuri personalizate dupa bunul plac.

Acestea pot fi integrate cu uisurinta pe orice pagina sau articol al site-ului.

Google Surveys

Google Surveys este un instrument care va permite sa creati sondaje online platite, in schimbul unui buget, chiar si mai redus, puteti obtine rezultate eficiente. Aceste sondaje vor fi propuse utilizatorilor prin Google Ads, Youtube si Google Analytics.

Sper ca ati gasit util acest ghid pentru instrumente si platforme pentru crearea unui sondaj online : ati creat vreodata un sondaj ? Stiati deja vreunul dintre aceste instrumente si / sau platforme ? Spuneti-ne in comentarii!

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu