Blog » Digital Marketing » Ce este un Youtuber si cat castiga

Ce este un Youtuber si cat castiga

Ce este un Youtuber? Sigur ai auzit de acest cuvânt măcar odată și te-ai intrebat cu ce se ocupă mai exact.

YouTuberii sunt noile puncte de referință pentru tineret și uneori acestia sunt soluția la problemele celor mai puțin tineri, prin tutoriale lor.

Sunt băieți și fete (între 15 și 30 de ani în general) care au devenit faimoși datorită videoclipurilor lor, urmați de mii de followers (fani care urmăresc un canal de YouTube).

YouTube este al treilea cel mai vizitat site din lume (după Google și Facebook), asta înseamnă că astăzi YouTuberii sunt o influenţă reală (persoane care influențează opiniile urmărilorilor săi), de multe ori prin comunicarea experienței lor milioanelor de oameni.

Citește și: Cum să câștigi bani cu Instagram: sfaturi și strategii

Youtuberii sunt acele persoane care vorbesc și comentează despre un subiect sau despre ceva ce efectuează.

În esență, oricine crează videoclipuri și le încarcă pe YouTube este un YouTuber.

Deci, de ce sunt ei aproape în exclusivitate tineri care comenteaza pe fundalul jocurilor video sau dau sfaturi cu privire la viața de zi cu zi?

Este simplu: pentru că, să fi titular de videoclipuri pe YouTube, trebuie să deții și drepturile de autor ale muzicii și ale tuturor materialelor video, grafice și artistice conținute în videoclip.

Deci, singura modalitate de a deține propriile videoclipuri, fără a plăti taxe către UPFR pentru drepturile artistice, este de a-ți vinde părerile și viața ta de zi cu zi.

Excluzând o mică minoritate de profesioniști video, cei mai populari YouTubers printre tineri sunt:

  • Gameplayers: Cea mai mare parte din aceștia sunt copii, chiar și minori, care se filmează jucând pe PlayStation sau Xbox și comentează pe fundalul jocurilor video dezvăluind trucuri pentru urmăritorii lor. Ei nu sunt doar experți în jocuri video, dar și animatori prin comentariile lor, uneori vulgare, care fac spectatorii să râdă și îi informează despre diferite jocuri video de moment.
  • Fashion Blogger: fete care dau sfaturi cu privire la machiaj, moda, lumea mondenă etc. Spre exemplu Alina Ceușan
  • Cântăreți:  ca să dau un exemplu pentru toată lumea, artiști ca Golan sau Șatra BENZ s-au născut pe YouTube. Aceștia sunt banduri sau băieți și fete care cântă. Pe când unele persoane o fac bine, altele tocmai în incapacitatea lor totală găsesc succes.
  • Comedianți: practicanți de stand up comedy sau actori, care găsesc prin acest canal un potențial fără sfârșit pentru a-și arăta arta. Un exemplu: Micutzu

Să-ți dai cu parerea despre ceva, sau să dezbați un subiect nu implică drepturi de copyright. E gratis. Iar dacă ai mulți followers (urmăritori), această activitate poate deveni și profitabilă.

cum să devi un youtuber

De ce ai nevoie pentru a deveni un Youtuber ??

Ai nevoie de puțin:

Oricine poate deveni un Youtuber.

Cheia succesului constă în două lucruri simple: în timp ce pe de o parte trebuie să vorbești despre un subiect pe care îl cunoști în profunzime, mai bine decât cunoștințele tale, folosind un limbaj familiar în care să fi tu însuți; pe de alta trebuie să cunoști piața și nevoile publicului. Fii tu însuți, dar în funcție de ceea ce publicul vrea.

Desigur, există YouTuberi foarte populari, care au devenit de succes întâmplător și pe neașteptate, dar pentru a rămâne de partea popularității,va trebui să studiezi propria piață sau riști să dispari la fel de repede.

Nu este o coincidență faptul că YouTuberii profesionali postează clipuri video în mod constant și, uneori, își întreabă urmăritorii dacă doresc să sugereze subiectele de videoclipuri viitoare.

Cat castigă un Youtuber ?

Acum că știi ce este un YouTuber, cred că ți-ai dat seama că câștigurile acestora sunt proporționale cu numărul de urmăritori, likeuri și vizualizări pe diverse videoclipuri.

YouTube plătește 7 euro brut pentru fiecare 1000 de vizualizări, direct cu transfer bancar în contul tău.

Cu YouTube poți monetiza traficul de pe canalul tău, dar ai nevoie de milioane de vizualizări pentru a obține un profit considerabil.

Ar trebui subliniat, totuși, că nu vorbim despre cifre stratosferice, un foarte bun YouTuber are venituri doar puțin peste 1000 de euro pe lună și, prin urmare, având în vedere că nu este o profesie stabilă, este o modalitate buna a câștiga un ban în plus și de a te face cunoscut încât să scoți profit și din altceva.

Ceea ce aduce profit nu este atât de mult câștigul în euro, dar vizibilitatea care o poți avea fiind YouTuber.

Este o rampă de lansare profesională. Gameplayers, bloggeers de moda si cantareti prezenti pe YouTube vor fi cu siguranță contactați și angajati de companii lider în diferite sectoare, iar aici este câștigul real.

10 Youtuberi cei mai cunoscuti în Romania

Comunitatea YouTube din România e intr-o continuă creștere. Topul de mai jos include doar YouTuberi români, și nu canale profesionale.

  1. Selly – 2,33 milioane de subscriberi
  2. Noaptea Târziu – 1,72 milioane de subscriberi
  3. Bianca Adam – 1,61 milioane de subscriberi
  4. Vlad Munteanu – 1,51 milioane de subscriberi
  5. Mihai – Alexandru Hash – 1,45 milioane de subscriberi
  6. Dorian Popa – 1,41 milioane de subscriberi
  7. Codrin Bradea – 1,2 milioane de subscriberi
  8. Cristi Munteanu – 1,04 milioane de subscriberi
  9. Maxșialtele – 1,01 milioane de subscriberi
  10. Diana C – 928K de subscriberi

Bun, acum ai aflat ce este un Youtuber, cu ce se ocupă mai exact și cât câștigă.

Dacă ai o pasiune pe care vrei să o împărtășești cu un public care crezi ca poate fi interesat, sa devi un Youtuber este cel mai bun punct de plecare pentru a te face cunoscut.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu