Cum sa castigi bani cu Instagram: sfaturi si strategii

Dacă te întrebi cum sa castigi bani cu Instagram, ești în locul potrivit.

Instagram este o platformă într-o continuă creștere: în ultimul an au fost 3.800.000 de utilizatori activi lunar pe Instagram în Romania, în timp ce în toată lumea există 500.000.000 utilizatori activi pe această platformă în fiecare zi. 

Această caracteristică îți permite să transformi pasiunea ta într-o oportunitate de profit, dacă reușești să stârnești interesul publicului, chiar dacă nu ai milioane de followers.

Pentru a înțelege cum sa castigi bani cu Instagram, citește aceast articol în continuare.

monetizare profil instagram

 

Există oportunități incredibile pentru a monetiza profilul tău Instagram, dar mai întâi trebuie să ai o strategie. Este foarte important să ști să alegi un subiect și apoi să te concentrezi în a identifica un public țintă.

Instagram, mai mult decât alte rețele de socializare, se bazează pe imagini, deci este esențial să postezi fotografii și conținut de calitate pentru a ieși în evidență și pentru a crește sau a menține un număr de followers.

Despre numărul de followers necesari pentru a câștiga bani cu Instagram, vom vorbi mai târziu.

Acum o să-ți explic 4 strategii simple dar eficiente pentru a monetiza profilul tău de Instagram:

Sa vinzi produsele tale prin intermediul Instagram-ului

Dacă ai deja propria afacere, Instagram este o platformă excelentă pentru a o promova!

Dacă ai o companie care vinde produse sau servicii, poți utiliza campaniile plătite pentru a face publicitate.

Dacă ești un fotograf iscusit, chiar și propriile fotografii pot să devină o modalitate foarte bună de a câștiga bani cu Instagram.

Poți să folosești Instagram pentru a afișa produsele companiei tale, pentru a-ți informa clienții despre promoțiile în curs și le poți solicita să distribuie fotografii ale produselor tale, comentând despre acestea pentru a crește vizibilitatea brandului tău.

Marketing afiliat cu Instagram

Principiul de marketing afiliat este foarte simplu: promovezi produsele sau serviciile unei companii care îți va oferi un comision pe fiecare vânzare atribuibilă profilului tău. Affiliate marketing este o modalitate foarte bună de a monetiza profilul tau de Instagram!

Este o modalitate foarte bună pentru a câștiga online, atât pentru cei care sunt la început, cât și pentru cei care sunt deja la un nivel experimentat.

Trebuie să postezi fotografii de calitate și captivante, pentru a invita utilizatori să cumpere sau să beneficeze de cupoanele promoționale oferite de compania a carei produse le promovezi. Acestea sunt personalizate, încât vânzările pot fi urmarite, iar tu să-ți primești comisionul.

Publicare anunturi sponsorizate

Dacă ai mai mult de 50000 de followers poți găsi sponsori, și să câștigi cu Instagram prin postarea de anunțuri sponsorizate.

Este vorba despre postarea de conținut care evidențiază produsul, serviciul sau marca pentru care lucrezi. Interacțiunile urmăritorilor tăi îi vor permite sponsorului să-și mărească notorietatea și, în consecință, potențialii clienți.

Conținutul sponsorizat trebuie să fie compatibil cu conținutul Instagram, deoarece, pentru a fi o sursă de venituri, publicul țintă trebuie să fie interesat de produsul pe care îl sponsorizezi.

Vanzarea de Shoutout

Dacă ai mai mult de 10.000 de urmăritori, o să poți vinde shoutout-uri.

Shoutout este o metodă prin care o afacere poate să-și creasca rapid și considerabil numarul de followers.

Pe scurt, consistă în publicarea unei fotografii, video sau orice tip de conținut menționând în descriere numele companiei pe care vrei să o promovezi. În acest mod creezi un link direct intre profilul tău și compania în cauză permițându-le să-și crească numarul de urmăritori, și de potențiali clienți.

tipuri Instagram ads

Cum sa ai numerosi followers si sa ai venituri din Istagram

Cred că până acum îți e clar că șansele de a câștiga bani cu Instagram sunt proporționale cu capacitatea ta de a influența publicul și, prin urmare, numărul de urmăritori.

Primul lucru de făcut este să ai un profil de Instagram îngrijit, interesant și original.

Trebuie să găsești subiecte și argumente direct proporționale cu interesele publicului țintă, să fi foarte activ in publicarea conținuturilor de calitate, și să interacționezi frecvent cu urmăritorii tăi.

Trebuie să știi să utilizezi bine hashtag-urile deoarece scopul acestora este de a indica pe scurt subiectul fotografiei, acest factor îți va permite să ajungi la un public mai mare prin sporirea vizibilității conținutului partajat.

Poți introduce până la 30 de hashtaguri per conținut. Dar ai grija, hashtagurile pe care le vei utiliza trebuie să fie strâns legate de conținut și argument.

Nu ști ce hashtag-uri să folosești?

Pentru a căuta cele mai populare hashtaguri, poți utiliza site-uri web sau aplicații pentru smartphone și tablete, cum ar fi: Top hashtags, Tags for like sau Websta.

Odată ce vei avea un număr considerabil de urmăritori, vei începe să câștigi bani cu Instagram.

La cati urmaritori faci bani pe Instagram

După studile realizate de Economist, un profil Instagram ce are între 100K și 500K de urmăritori, poate să câstige circa 5000 de euro pe lună.

Se pot ajunge până la câștiguri de 150.000 de euro pe lună, sau mai mult, pentru profilurile cu peste 7 milioane de urmăritori.

Dacă cei mai mari influencer atrag branduri pe măsură, multe companii sunt interesate de micro influencers care au între 50k și 200k de followers.

Chiar și cu un număr mic de urmăritori cu care interacționezi în mod activ, îți permite să creezi o relație de încredere cu publicul tău și să mărește șansa de a-l influența. De aceea poți deveni și tu un influencer.

Acum că știi cum să câștigi bani cu Instagram, trebuie doar să te pui pe treabă și să fi perseverent. Succes.

Dacă ai nevoie de ajutor și vrei să știi cum poți câștiga bani online. Contactează-mă !

Bolboaca O.Alin Codrut
Bolboaca O.Alin Codrut

Sunt un liber profesionist și mă ocup in principal de SEO, SEM, WEB Analytics, WordPress și Inbound Marketing.

Ai nevoie de ajutor ? Contacteaza-ma: info@jurnaldedigitalmarketing.com

Despre Mine

Aboneaza-te la newsletter

Lasă un comentariu

Cere o consultanta gratuita

Va multumim !

Vă vom contacta in cel mai scurt timp posibil.