Blog » instrumente Google » Unde gasesc contactele in contul Google

Unde gasesc contactele in contul Google

Sotia mea m-a intrebat astazi: unde gasesc contactele in contul Google ?, deoarece trebuia sa trimita un email urgent, astfel, am decis sa scriu acest articol.

Odata cu schimbarea interfetei facuta de Google, contactele Gmail au fost mutate sau mai bine spus au fost puse impreuna cu celelalte instrumente.

Deci, haide sa vedem unde:

Contactele Google sunt unul dintre puținele lucruri care, odată cu sosirea noului Gmail, au fost dezavantajate, cel puțin în aparență. Acestea erau disponibile într-o locație comoda, dand click pe logo-ul Gmail în stânga sus.

În noua interfață această funcție este mai ascunsa, dar nu este o mare problemă, într-adevăr: în realitate lucrurile au devenit mai simple și mai ordonate cu noua interfata. Contactele Google sunt la fel ca si inainte Google Contacts și pot fi accesate dand click pe pictograma patrata compuse din mai multe puncte din partea dreapta sus a pagini google.ro, împreună cu toate celelalte aplicații Google .

A dispărut vechea metodă de a gasi contactele, poti folosi în continuare meniul din dreapta sus. Asa cum am spus, trebuie sa dai click pe pictograma reprezentând 9 pătratele de lângă contul tau și, dacă optiunea “contacte” nu este vizibila, da scrool si apoi click “more from Google”.

contacte google

Odata ce ai dat click pe “contacte” ti se va deschide o pagina in care sunt afisate contactele tale si de unde le poti gestiona cu doresti.

Contacte Google: cum le poti avea mereu la indemana

Pentru cei care folosesc contactele foarte des și doresc să le aibă la dispoziție mai repede sfatul meu este de a stoca direct noua adresa in contactele Google. Prin deschiderea paginii contacts.google.com vei ajunge direct pe pagina mai sus mentionata, fără sa utilizezi interfața de navigare.

Chiar daca uni inca se intrebarea: “unde gasesc contactele Google” prin noua interfata, aceste schimbari fac parte din multele lucruri revizionate de Google pe parcursul anilor, pentru a oferi o mai buna experienta de navigare.

Utilizatori de Android care au activa optiunea de sincronizare automata, li se vor salva automat contactele de pe telefon direct pe Google. Daca o sa editezi un contact pe smartphone, modificarile facute vor aparea si in contactele Google deoarece acestea se sincronizeaza automat. La fel se va intampla si daca vom importa contacte pe Google prin intermediul biletelor de vizita electronice (V-card), acestea vor aparea pe telefonul nostru. Pentru a afla mai multe despre sincronizarea in cloud, citeste acest articol despre Google Drive.

Bun, acum ca ti-am raspuns la intrebarea: Unde gasesc contactele in contul Google ? O sa-ti spun si cum le poti recupera daca le-ai sters intentionat sau din greseala.

Cum sa recuperezi contactele Google

În cazul în care intentia ta este de a recupera contactele de pe Gmail, probabil pentru a le exporta pe alt serviciu de mail sau pentru a restabili in agenda un nume șters din greșeală, citeste mai departe: în capitolele următoare iti voi arăta cum poti sa faci asta.

Exportarea contactelor

Procesul de exportare a contactelor Google, poate fi util atunci vrei sa folosesti alte servicii de e-mail si nu vrei sa pierzi cele pe care le ai pe Google. Este un proces care durează doar câteva minute și este foarte ușor de finalizat.

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa intri pe pagina cu contacte Google asa cum am specificat mai sus.

Folosind bara laterală din stânga, selecteaza mai multe contacte și apoi da click pe export. În meniul care apare, selecteaza formatul de extras al tuturor contactelor (Google CSV pentru a le importa într-un alt cont Google, CSV Outlook pentru a le importa într-un cont Microsoft sau vCard pentru a le importa pe un dispozitiv iOS), apoi da click pe export și va fi descărcat un fișier care conține lista contactelor.

Recuperarea contactelor sterse

In cazul in care vrei sa recuperezi contactele sterse de pe telefon sau de pe Google, care au fost sincronizate intre acestea asa cum am spus mai devreme, trebuie sa te conectezi la pagina contacts.google.com iar apoi da click pe pictograma cu roata zimtata din partea dreapta sus a ecranului iar apoi da click pe “undo changes”.

setari contacte google

In meniul care se va deschide alege intervalul de timp pentru care doresti să anulezi modificările facute contactelor, apoi apasa pe “confirm”. Trebuie să reți că poti anula numai modificările efectuate în ultimele 30 de zile.

Daca ai intrebari posteaza-le intr-un comentariu iar eu iti voi raspunde in cel mai scurt timp posibil.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu