Blog » Digital Marketing » Wordpress » De ce Siteground este cel mai bun hosting pentru WordPress din Romania

De ce Siteground este cel mai bun hosting pentru WordPress din Romania

Când cineva mă întreabă care este cel mai bun hosting pentru WordPress potrivit pentru site-urile mici și mijlocii, nu am nicio îndoială: Siteground . 

Această companie, înființată în 2004, a devenit rapid una dintre cele mai importante nume printre furnizorii de hosting din întreaga lume. 

A reușit asta datorită unei strategii de marketing agresive, dar mai ales prin planuri de găzduire ieftine, fiabile, ușor de utilizat (datorită tehnologiei cPanel ) și asistență foarte rapidă, prin ticket sau live chat.

În prezent, Siteground se ocupa de gestionarea a 2 milioane de domenii . Printre acestea, site-ul meu și cel al tuturor clienților mei. 

Prin urmare, am avut ocazia să experimentez direct în mai multe ocazii bunătatea (și, de asemenea, limitele, deoarece există) ale serviciilor oferite de Siteground, așa că pot vorbi despre ele cu o anumită familiaritate. 

Să le vedem în detaliu. Ca întotdeauna, dacă aveți întrebări sau cereri specifice, lăsați un comentariu sau contactați-mă !

Pentru a rezuma, există trei caracteristici care, după părerea mea, fac din Sitegroud cea mai bună găzduire pentru WordPress.

 • Rapiditate. Planurile de găzduire Siteground asigură viteza de execuție a paginilor site-ului, chiar și în cazul celor mai ieftine pachete de găzduire partajată;
 • Ușor de folosit. Cumpărarea unui plan de găzduire este foarte simplă chiar dacă nu sunteți expert. Idem pentru management: zona clienților și cPanel(panoul de control care vă permite să gestionați toate aspectele serverului, de la conturi de poștă electronică la cache până la subdomenii) sunt structurate într-un mod clar si liniar (și în limba italiană);
 • Echipa Sitegroud este întotdeauna disponibilă. Rezolvarea unei probleme este o chestiune de minute și nu de zile. Echipa răspunde rapid, si mai presus de toate, oferă o gamă largă de servicii. Două sunt demne de menționat: transferul site-ului și domeniului de la un alt furnizor, care este realizat fizic de echipa Siteground, pentru a rezolva problemele de pe WordPress legate de o configurație incorectă a platformei.

Planuri de gazduire și costuri

SiteGround oferă o gamă destul de largă de soluții, variind de la shared hosting la cloud hosting la servere dedicate . 

Primele sunt potrivite pentru site-uri de dimensiuni mici, cu un număr limitat de vizitatori lunari; al doilea și al treilea pentru proiecte web mai extinse și complexe. (Pentru web designerii și dezvoltatorii, nu lipsesc planurile de găzduire a revânzătorilor , pentru a gestiona site-urile clienților lor mai eficient.)

Să analizăm primele, care sunt mult mai frecvente și probabil în conformitate cu nevoile dumneavoastră. Există trei pachete: StartUp , GrowBig și GoGeek .

Cele trei etaje împărtășesc aceste servicii:

 • Înregistrare gratuită a unui domeniu nou
 • Configurare sau transfer gratuit al site-ului
 • E-mailuri nelimitate
 • Baze de date MySQL nelimitate
 • Domenii și subdomenii parcate nelimitate
 • cPanel & Softaculous
 • Garanție de rambursare de 30 de zile
 • Instalare WordPress gratuită
 • Actualizare automată WordPress
 • Securitate WordPress avansată
 • WP-CLI preinstalat
 • CDN gratuit cu fiecare cont ( Cloudflare)
 • SSL Gratis

Diferențele se referă la:

 • Numărul de vizite lunare recomandate:până la 10 mii pentru planul StartUp, până la 25 mii GrowBigs, până la 100 mii GoGeeks;
 • Spațiul web:10 gb pentru StartUp, 20 gb GrowBig, 40 gb GoGeek
 • Site-uri găzduite:unul pentru StartUp, nelimitat pentru GrowBig și GoGeek
 • Alte servicii, cum ar fi servicii de cache, mediu de organizare, Git(vezi paragraful următor)

Vedeți lista serviciilor complete și comparația dintre cele trei planuri. 

StartUp costă 5,99 € / lună , GrowBig 9,99 € / lună și GoGeek 13,99 € / lună (TVA inclus). Acestea sunt prețuri destul de competitive și foarte adesea subiectul reducerilor și al promoțiilor.

Servicii pentru WordPress

Pentru utilizatorii de WordPress , Siteground oferă o serie de servicii foarte interesante.

– Serviciu de instalare: rezervat utilizatorilor mai puțin experimentați, vă permite să instalați WordPress printr-o aplicație cPanel ușor de utilizat. Serviciu activ la toate planurile.

– Actualizări automate: vă permite să aveți WordPress mereu actualizat la cea mai recentă versiune. Serviciu activ la toate planurile. (NB: Vă recomand să dezactivați acest serviciu. 

Înainte de actualizarea platformei, este important să faceți un backup al fișierelor și bazei de date din motive de securitate. Actualizarea WordPress, ar putea provoca disfuncționalități pe site din cauza conflictelor de compatibilitate cu pluginuri sau teme. )

– WP-CLI activat. WP-CLI este un set de instrumente pentru gestionarea instalărilor WordPress prin prompt. Puteți actualiza pluginuri, configura instalări pe mai multe site-uri și multe altele chiar din promptul de comandă , fără a utiliza un browser web. Serviciu activ la toate planurile.

– SuperCacher . Este serviciul de cache dezvoltat de Siteground. Permite îmbunătățirea vitezei de încărcare a paginii. SuperCacher include 5 opțiuni distincte, care pot fi activate cu planurile de găzduire superioare:

 1. Opțiunea de cache static: creează o copie statică a conținutului site-ului dvs., plasându-l în memoria RAM a serverului. În acest fel, atunci când un vizitator accesează site-ul, va vedea copia statică și cu o viteză mai mare decât versiunea originală, deoarece RAM-ul serverului este mai rapid decât hard disk-ul.
 2. Opțiunea Dynamic Cache. Potrivit în special pentru site-urile WordPress, Joomla, Drupal și Magento. Creează o copie statică a conținutului PHP generat de aceste platforme și îl face vizibil rapid vizitatorilor site-ului în loc să-l genereze de fiecare dată. Activarea acestui serviciu necesită instalarea unui plugin .
 3. Opțiune Memcached. Memcached este sistemul de cache folosit și de platforme gigantice precum YouTubeFacebook , Wikipedia . Memcached memorează în cache datele solicitate în baza de date, reducând astfel utilizarea resurselor și accelerând semnificativ site-ul.
 4. Opțiunea HHVM. Disponibil doar pe hosting dedicat, HHVM (acronim pentru Hip Hop Virtual Machine) este o „mașină virtuală” care folosește limbaje de programare hack și php și garantează o viteză mai mare la încărcarea site-ului.
 5. Opțiunea Google PageSpeed. Este o opțiune care profită de o tehnologie de cache dezvoltată de Googlemodulul Apache mod_pagespeed . Cu această opțiune este posibilă activarea unei serii de operații (inclusiv combinație și minification de JavaScript și CSS fișiere ) care îmbunătățesc performanța site-ului în funcție de solicitările Google;

– WordPress Staging Environment. Instrumentul de organizare vă permite să activați un mediu în care să testați, în siguranță totală, modificările site-ului dvs. WordPress . Este un serviciu disponibil în planurile GoGeek și mai sus: dacă sunteți dezvoltator web sau aveți nevoi constante de a vă modifica site-ul, poate fi util să suportați o cheltuială mai mare în schimbul unui serviciu perfect integrat în cPanel.

– Git preinstalat. GIT este un version control sistem ( VCS ). Vă permite să țineți evidența modificărilor făcute pe un site web de-a lungul timpului și să reveniti la o anumită versiune în orice moment. Ideal pentru dezvoltatorii web, este disponibil pe planurile GoGeek și mai sus

Viteza

Unul dintre elementele care contribuie in a face Siteground cea mai bună găzduire WordPress și unul dintre cele mai bune din toate timpurile, este viteza. Cum este garantat?

 • Unități SSD: toate planurile de găzduire Siteground folosesc SSD-uri în loc de HDD-uri. Dincolo de detaliile tehnice, diferența substanțială dintre hard diskul clasic (HDD) și cele mai recente unități SSD (SSD) se referă tocmai la viteza operațiunilor de intrare / ieșire, toate în favoarea SSD-urilor . Indiferent dacă alegeți sau nu Siteground ca găzduire WordPress, sfatul este să căutați furnizori care oferă unități SSD;
 • Server NGINXWikipedia definește serverul NGINX ca  „un server web ușor, de înaltă performanță / proxy invers” . În cazul Siteground, această tehnologie este prezentă în toate planurile partajate, cloud și servere dedicate (ca parte a rapelului de performanță);
 • Advanced SuperCacher: am vorbit deja despre asta (vezi paragraful anterior). Acest serviciu de cache pentru WordPress, Joomla și Drupal poate fi un instrument suplimentar pentru a reduce timpul de încărcare al site-ului;
 • CDN gratuit: CDN înseamnă „content delivery network”. Indică o platformă de servere distribuite pe tot globul pentru a forma o rețea care vă permite să direcționați o cerere de conținut pe nodul optim, adică cea care poate satisface cererea în cel mai scurt timp posibil. Sitegroud oferă CDN Cloudflare pentru toate planurile de găzduire. Atunci când un vizitator din afara tarii site-ului solicită conținut, Cloudflare îl livrează de la cel mai apropiat centru de date cu timpi ultra-rapizi ;
 • Servere activate HTTP / 2:HTTP / 2 este noua versiune a protocolului de rețea HTTP utilizat de World Wide Web. Se bazează pe protocolul SPDY („rapid”) și oferă o îmbunătățire semnificativă a performanței (pentru cei mai experimentați: multiplexare, pentru favorizează solicitarea și recepționarea mai multor obiecte web la un moment dat; comprimarea antetului, pentru a reduce datele transmise; gestionarea cererilor în funcție de prioritate). Siteground acceptă HTTP / 2 pe toate serverele sale. Pentru a funcționa corect, necesită o conexiune criptată (adică https). Nicio problemă: printre serviciile oferite gratuit de Siteground se numără certificatul SSL Let’s Encrypt;
 • PHP : Siteground oferă utilizatorilor săi actualizări continue ale versiunii PHP , pentru a vă permite să țineți pasul cu noile tehnologii și, mai ales, să îmbunătățiți performanța site-ului dvs.

Uptime: 99,99%

Centrele de date Siteground sunt situate la:

 • Chicago, SUA
 • Londra, Marea Britanie
 • Amsterdam, Olanda
 • Singapore

Riscul de nefuncționare este redus la minimum datorită unei serii de măsuri. În primul rând, Linux Containers (LXC) pentru a oferi stabilitate în momente de vârfuri neașteptate de trafic (patch-urile Linux Kernel dezvoltate de echipa Siteground au fost încorporate în codul oficial din Linux Kernel însuși). 

Monitorizarea proactivă a serverului, la rândul său, detectează problemele actuale și le corectează. Nu numai asta: este capabil să prezică probleme critice iminente și să intervina pentru a le preveni.

„ Conturile de izolare sigură cu CHROOT este o optiune pe care doar experții sunt capabili să o aprecieze. Mai relevant pentru utilizatorul mediu este cu siguranță sistemul automat de backup și backup la cerere , care este cu adevărat excepțional. 

Am reușit să testez personal această caracteristică de mai multe ori: sistemul de backup personalizat este foarte rapid, vă permite să creați backupuri instantanee în orice moment și să faceți backup instantaneu de fișiere, foldere, baze de date, e-mailuri sau întregul cont, folosind o aplicație foarte practică în cPanel. 

Copia de rezervă este inclusă gratuit în planurile GoGeek și Cloud, în timp ce este plătită pentru planurile StartUp și GrowBig

Resursele CPU

Așa cum am scris înainte, datorită activității mele de dezvoltator web și consultant SEO am câștigat o experiență bună în ceea ce privește găzduirea. 

Siteground a devenit alegerea mea fixă ​​de câțiva ani , dar nu fără criticitate. Cea mai mare dintre acestea este legată de consumul de CPU.

CPU înseamnă Central Processing Unit. Exact, cel pe care l-ai studiat la școală în orele de informatică. 

Site-ul dvs. web este situat pe un server care nu este altceva decât un computer; acest computer are propriul său CPU frumos, care procesează cererile trimise de utilizatori (de exemplu, vizualizarea unei pagini) și efectuează operațiunile. Prin urmare, este ușor de înțeles cum toate acțiunile pe care utilizatorii le efectuează pe un site „consumă” CPU.

Siteground (la fel ca toți furnizorii de găzduire) pune o limită la utilizarea procesorului ; atunci când această limită (zilnică, săptămânală sau lunară) este depășită, site-ul se blochează și browserul returnează o eroare 503. Eroarea resurselor CPU nu este legată doar de numărul de vizitatori pe un site, ci și de alte aspecte:

 • probleme de cod în teme și pluginuri
 • componente ale site-ului care utilizează prea multe resurse
 • o bază de date slab optimizată
 • Atacuri DdoS (aflux masiv de spamboți)
 • Prin urmare, este important să vă asigurați că aveți un site bine construit, protejat de spam și, evident, cu un volum de trafic care nu depășește limitele recomandate de Siteground pentru diferitele planuri. Consumul CPU poate fi monitorizat prin intermediul serviciului de statistici integrat în cPanel de găzduire, AwStats sau, în cazul site-urilor WordPress, prin pluginuri (de exemplu, Query Monitor ). 

Cealaltă problemă critică pe care am întâlnit-o, folosind Siteground, este un serviciu de asistență foarte rapid, dar nu întotdeauna competent în probleme tehnice „avansate”.

Să fim clari: vorbesc despre probleme deosebit de complexe, pe care probabil că majoritatea proprietarilor de site-uri nu le întâlnesc niciodată, dar este corect să ținem cont de pregătirea nu întotdeauna excepțională a primei echipe de asistență. 

În astfel de cazuri, însă, problemele critice au fost rezolvate de o echipă de asistență superioară , contactată de același suport de bază al Siteground (evident, fără costuri suplimentare)

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu