Blog » Digital Marketing » SEO » Rich Snippets : ce sunt si cum se utilizeaza

Rich Snippets : ce sunt si cum se utilizeaza

Astazi vreau sa va ofer un nou sfat pentru a imbunatati in continuare pozitia site-ului dvs. pe motoarele de cautare, cum ar fi Bing si Google explicandu-va ce sunt rich snippets (fragmente bogate). 

Profesionisti SEO folosesc aceasta tehnica pentru a imbunatati vizibilitatea rezultatelor in rezultatele motoarelor de cautare.. 

Daca nu stiti ce sunt, urmati-ma si va voi dezvalui toate secretele acestui mod original de a prezenta utilizatorilor rezultatele din paginile dvs. web.

Termenul “Snippet” se refera generic la rezultatul cautarii unic prezent in SERP .

In cazul nostru, intr-o cautare ce contine cuvintele „ consultanta financiara ”, fiecare dintre rezultatele afisate este definit ca un snippet care contine titlul si descrierea.

exemplu non rich snippets

Prin „Rich Snippets” , pe de alta parte, rezultatele cautarii sunt imbogatite cu elemente grafice care favorizeaza vizibilitatea si interactiunea utilizatorului. 

Prin urmare, la nivel practic, toate informatiile suplimentare care sunt afisate in rezultate, de fiecare data cand se face o cautare. 

Aceste informatii sunt rezultatul implementarii datelor structurate de pe schema.org care ofera standardul acceptat de motoarele de cautare, puse la dispozitia webmasterilor. Sa vedem cateva exemple:

Exemple de rich snippets:

Review/Recenzii produse

Pe bloguri, ziare si reviste online, e-commerce si alte platforme populare, cele mai utilizate sunt asa-numitele „stele” (date structurate sau agregate rating ) cu rating si recenzii aferente.

exemplu rich snippet

Cu toate acestea, pentru un e-commerce, nu este neobisnuit sa vedem in SERP si pretul si disponibilitatea pe stoc, pe langa evaluari si numarul de recenzii.

Retete

exemplu rich snippet retete

Video

exemplu rich snippet video

Evenimente

exemplu rich snippet evenimente

Numarul posibilelor rezultate Rich Snippets este actualizat constant de Google. Puteti vedea lista tuturor datelor structurate care sunt acceptate in prezent de Google la urmatorul link: https://developers.google.com/search/docs/guides/search-gallery?hl=it

Pe site-ul schema.org este posibila consultarea tuturor datelor structurate existente si utilizabile.

Rich snippets: de ce ar trebui sa le utilizam

Adoptarea acestei strategii aduce avantaje semnificative site-ului. In primul rand, cresterea numarului de clickuri si vizite .

In al doilea rand, integrarea datelor structurate va permite sa adaugati informatii suplimentare pe site si despre site. In acest fel, Google va raspunde precis la intrebari specifice afisand rezultate in knowledge graph.

Unul dintre datele structurate disponibile pe schema.org, de exemplu, va permite sa introduceti informatii despre fondarea unei brand / companii / organizatii . 

Odata ce aceste date structurate sunt corect integrate in site si interpretate de Google, este posibil sa obtineti rezultate de cautare, cum ar fi urmatoarele:

exemplu non rich snippets knowledge panel

Raspunsul este dat direct de Google fara a face referire la niciun site web. Un exemplu in care informatiile prezente pe paginile web ale site-ului nostru au fost primite corect de catre motorul de cautare.

De asemenea, este posibil sa activam acest tip de integrare pentru persoane individuale. Odata ce Microdata sunt interpretate corect de Google, este posibil sa obtineti raspunsuri la intrebari personale, cum ar fi inaltimea, orasul natal si altele.

Un exemplu:

 

Cum poti introduce microdata sau date structurate

Primul pas pentru a beneficia de rich snippets este descarcarea si instalarea All in one Schema.org , pluginul indispensabil pentru Seo. Este cel mai bun instrument pentru integrarea Microdata in WordPress .

Tipurile pe care le suporta sunt:

  • Produse
  • Opinii
  • Evenimente
  • oameni
  • Retete
  • Video
  • App

Pluginul schema.org este usor de utilizat. Pur si simplu selectati continutul pe care doriti sa il adaugati, alegand dintre diferitele date structurate disponibile.

Cum se verifica datele structurate

Pentru a personaliza mai bine posibilitatile de clasare a site-ului si a maximiza vizibilitatea acestuia pe motoarele de cautare, este corect sa exploatezi tot potentialul pe care tehnologia retelei il pune la dispozitie. 

Doar in acest fel va fi posibil sa obtineti rezultatele dorite si sa va bucurati de beneficiile afacerii dvs. online.

Pentru a verifica daca datele structurate au fost implementate corect, Google furnizeaza Instrumentul de testare a datelor structurate prin urmatorul link: https://search.google.com/structured-data/testing-tool/

Prin inserarea URL-ului sau a codului json-ld al datelor structurate, puteti vedea modul in care acestea sunt interpretate si puteti obtine feedback si pentru orice corectie care va fi facuta.

Concluzii

Am vazut ce sunt rich snippiets si cum datele structurate si utilizarea lor in cadrul unui site web pot sustine o strategie de pozitionare SEO valabila, deoarece:

  • Ele furnizeaza mai multe informatii pentru motoarele de cautare, permitand astfel imbogatirea cunostintelor pe care motorul le are despre noi
  • Acestea va permit sa va imbogatiti si sa diferentiati rezultatul dvs. in SERP obtinand mai multe clickuri

Sfatul nostru este sa le folositi mereu in toate site-urile dvs. si sa verificati periodic prin instrumentele corespunzatoare daca sunt implementate corect.

De asemenea, va recomandam sa monitorizati pagina comunicatele Google pentru a fi mereu actualizati si in concordanta cu cele mai noi stiri.

De anul trecut, de exemplu, Speakable Structed Data a fost introdus odata cu aparitia asistentilor vocali, cum ar fi Google Home sau Amazon Alexa. 

Este utilizat pentru a identifica continutul care pot raspunde cautarilor vocale. Cu siguranta un aspect asupra caruia toate site-urile SEO vor trebui sa se concentreze in viitorul imediat!

Daca ai nevoie de un consultant SEO, contacteaza-ma.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu