Blog » Digital Marketing » Network Marketing: ce inseamna si cum se face MLM

Network Marketing: ce inseamna si cum se face MLM

In acest articol voi confrunta unul din subiectele foarte discutate si la fel de complicat numit Network Marketing.

În ultimii ani, fenomenul de network marketing (marketing prin retea) a explodat ca o bombă atomică și dacă ai ajuns pe acest articol, înseamnă că și tu vrei sa afli mai exact ce este acest sistem, cum funcționează, dar mai ales dacă este posibil să câștigi prin aceasta tehnica.

Bun, haide sa vedem despre ce este vorba.

Network marketing sau multi-level marketing (MLM) este o strategie de marketing pe mai multe niveluri care iti permite sa câștigi pe urma vânzărilor directe, sau un comision din vânzările efectuate de către alți vânzători pe care i-ai recrutat.

Priveste aceasta imagine pentru a avea un exemplu mai clar:

 

multi-level-marketing

 

O astfel de forma de marketing exista deja de ceva timp in mediul offline. Foarte multi oameni s-au imbogatit prin acest proces numit “ schema piramidala “, care a fost declarat ilegal la scurt timp dupa.

Pare complicat, stiu, dar nu e. Citeste in continuare.

Aceasta strategie de marketing a trecut din domeniul offline in cel online si a evoluat foarte rapid.

Deci, este network marketing ilegal ?

În Statele Unite există în prezent o mulțime de companii cu o cifra de afaceri de miliarde de dolari complet juridice, în Romania, ca de obicei, acest subiect este confuz, dar putem spune ca network marketing-ul online facut intr-un anumit mod, e legal peste tot.

De fapt, este posibil să vinzi produse online și să primesti un comision atât din vânzările directe, cât și din vânzările celor pe care i-ai recrutat.

Ce este si cum functioneaza MLM ( multi-level-marketing)

Semnificatia acestei strategi de marketing este destul de varie. Dar ca sa simplific acest proces, pentru a intelege in ce consista si cum se pune in aplicare, trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

 1. Sa te inscrii intr-un portal de Network Marketing
 2. Sa primesti pregatirea necesara pentru a putea vinde produsele
 3. Promovarea si vanzarea produselor
 4. Implicarea si convincerea altor persoane sa vanda produsele

Acest sistem practic te poate transoforma rapid intr-un mic interprinzator de afaceri ce iti permite sa castigi constant si intr-un mod pasiv.

Desigur, si tu la randul tau esti vanzator a un altuia care te-a recrutat.

Acest proces este ca un ciclu ce se auto-alimenteaza de la sine ce permite tuturor persoanelor implicate in acesta sa castige.

marketing prin retea

Cat se castiga prin network marketing

Bine, sa presupunem ca esti un vanzator abil si stapan pe arta convingerii sa poti castiga substantial in acest proces.

Castigurile pot fi ilimitate, deci e greu sa stabilesti o suma.

Realitatea tristă a faptelor, din păcate, este ca doar cei calificați pot câștiga cu adevărat (sume chiar mari), acest lucru deoarece nu toate persoanele sunt instruite într-un mod corespunzător.

Multi considera ca aceasta strategie de marketing este comertul viitorului. Eu te sfatuiesc sa intri in acest ciclu doar daca stii ca ai abilitatile necesare si cunostinte despre comertul online.

Diferenta intre marketing afiliat si network marketing

Deseori există confuzie între marketing-ul afiliat și network marketing, de fapt, ele sunt două lucruri diferite și foarte distincte, mai ales ca o abordare.

Prin marketing afiliat poti decide sa vinzi unul sau mai multe produse, cum crezi tu de cuvinta ca vei reusi sa vinzi. La fiecare vanzare o sa primesti un comision direct de la producator.

In marketingul afiliat nu exista niveluri, nu ai persoane care vand pentru tine, ci este un raport direct intre tine si producator.

Daca vrei sa afli mai mult despre marketingul afiliat citeste articolul dedicat acestuia.

Top 5 interprinderi de timp MLM

Am creat o lista cu 5 dintre cele mai mari companii din lume care s-au creat prin network marketing:

Concluzia

In concluzie, aceasta forma de marketing este foarte interesanta si de aplicat daca crezi ca esti capabil.

Mulți dintre oamenii pe care îi urmez pe plan internațional s-au îmbogățiți prin acest sistem. Eu în prezent, prefer să lucreze cu affiliate marketing, chiar dacă aceste două lumi sunt tot mai aproape și mai aproape.

Defapt, s-au nascut tot mai multe retele de afiliere ce seamana din ce in ce mai mult cu sistemul strategiei de network marketing. Dar asta o vom vedea intr-un alt articol.

Daca ai intrebari posteaza-le intr-un comentariu, iar eu iti voi raspunde in cel mai scurt timp.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

11 comentarii la „Network Marketing: ce inseamna si cum se face MLM”

  • Buna ziua. Eu nu ma ocup de network marketing, iar acest articol este pur informativ. Dar cu siguranta sunt multe oprtunitati online

   Răspunde
  • Buna ziua! Daca doriti mai multe informatii despre network marketing si doriti sa incercati o colaborare, va invit pe profilul meu de facebook

   Răspunde
  • Bună ziua! dacă doriți să vă incepeti o mica afacere cu un venit în funcție de cât de mult vă implicați contactați-ma. rikonionut05@ Gmail.com

   Răspunde

Lasă un comentariu