Blog » Digital Marketing » Ce este Bing si cum se difera de Google

Ce este Bing si cum se difera de Google

Bing este motorul de cautare marca Microsoft , nascut in principal ca raspuns la monopolul Google. Prima versiune a fost lansata la 1 iunie 2009.

La fel ca Google, Bing permite utilizatorilor sa caute pe web cu computerul sau dispozitivele mobile, cum ar fi smartphone-urile si tabletele. 

Cautarile pot viza atat continut textual, videoclipuri, fotografii, harti si stiri.

De ce trebuie folosit si Bing

O intrebare legitima ar putea fi „De ce ar trebui sa pierdem timpul pentru a raporta site-ul nostru pe Bing si pentru a-l pozitiona mai bine la cautarile sale organice, daca lumea motoarelor de cautare este centrata pe Google?”

Putem raspunde la aceasta intrebare in acest fel: este adevarat ca Google este in mod clar primul motor de cautare din lume, dar a nu lua in considerare Bing ar putea fi o greseala, deoarece nu vom putea sa ne facem vizibili tuturor utilizatorilor. 

Citeste si: Ce este Yandex si cum se difera de Google

De fapt, potrivit site-ului Netmarkethare.com din iulie 2017, Bing este al doilea motor de cautare din lume cu o cota de 6,97% si are 500 000 000 de utilizatori lunari unici .

Intr-o statistica mai veche din iulie 2012, Bing se pozitionase pe locul doi printre cele mai utilizate motoare de cautare din Statele Unite , fiind utilizat in medie pentru 15,7% din cautari , comparativ cu 66,8% pentru Google si 13% pentru Yahoo !

Pe scurt, fara a tine cont de Bing, ar putea insemna pierderea multor potentiali utilizatori , mai ales daca actionati pe piata americana.

totul despre bing

De asemenea, trebuie luat in considerare faptul ca Bing este setat ca motor de cautare implicit pentru noile computere Windows, datorita si ajutorului Cortana , asistentul digital Microsoft si pentru browserele sale (Internet Explorer si Edge).

In plus, pozitionarea pe Bing poate fi utila pentru a putea varia si completa strategia noastra de web marketing.

Cu un site clar vizibil atat pe Google cat si pe Bing, vom asigura astfel aproape 100% din cota posibila in ceea ce priveste cautarile organice in lume.

Pentru a ne da o mana in aceasta perspectiva si pentru a ne permite astfel sa raportam site-ul nostru in indexuri si sa verificam starea indexarii acestuia pe Bing, intr-un mod similar cu Google, exista un „ Webmaster Center ”.

Acum ca am definit ce este Bing , sa vedem si diferentele majore dintre acesta si Google.

Diferenta dintre Google si Bing

Analizand pozitionarea site-ului dvs. web, puteti observa ca acesta nu are aceiasi pozitie, in functie de motorul de cautare pe care il utilizati. 

Incercati sa introduceti aceeasi fraza in bara de cautare Google si in Bing’s si veti vedea ca rezultatele cautarii vor fi diferite .

Stim ca pozitionarea este data de multi factori, dar care sunt diferentele reale intre Google si Bing?

Sa incepem prin analizarea unor date care ne vor ajuta sa intelegem in ce directie merg cele doua motoare de cautare:

  • din 100 de utilizatori care cauta pe internet aproximativ 75% folosesc Google si 25% folosesc Bing ;
  • publicul sub 45 de ani foloseste Google, cei peste 45 de ani prefera Bing ;

Cu siguranta, in ultima perioada, Bing, inca necunoscut de multi, a achizitionat puncte care il aduc mai aproape de Google: 25% din cautari nu sunt mici si aceasta pare sa fie o cifra in crestere .

Cu siguranta varsta publicului la care ne referim este si un factor important in dezvoltarea unei strategii de pozitionare.

Google: Rich Answer

Ce este un Rich Answer (raspuns imbogatit)? 

Simplu: atunci cand efectuati o cautare, Google va ofera un raspuns direct la intrebarea dvs., in loc sa va solicite sa dati click pe o pagina web pentru a obtine acel raspuns.

Incercati sa cautati „trailer – un nume e film-” pe Google: primul rezultat este un videoclip, nu descrierea textuala a trailerului filmului.

Bing: Studiul limbajului natural

Bing nu poate concura cu Google pentru „cautare pura” , dar face din limbajul natural punctul sau forte.

 

Limbajul natural este folosit de un public care de obicei nu este familiarizat cu Internetul. De fapt, Bing ofera raspunsuri la propozitii articulate sau intrebari reale, cum ar fi: „care este cel mai bun loc pentru a manca inghetata in Roma?”.

In concluzie, Microsoft se concentreaza pe limbajele naturale si tehnologiile de cautare integrate in lucrurile pe care oamenii le fac deja : nu este surprinzator ca Siri si reflectoarele computerelor Apple sunt integrate cu Bing si nu cu Google.

Ce este Bing Ads

Bing Ads este a doua cea mai mare platforma din lume pentru publicitate pay per click . Anunturile create cu Bing Ads apar pe motoarele de cautare Bing , Yahoo! si Aol , foarte popular in Regatul Unit si Statele Unite ale Americii.

Exista multe companii din Romania care folosesc deja publicitate pay-per-click, dar putini cunosc Bing Ads, care in SUA detine 33% din cotele de piata si este in continua crestere.

Prin urmare, este un canal interesant de exploatat si care, in plus, va permite sa implementati campanii de publicitate la costuri mai mici decat Google Ads, atat in ​​ceea ce priveste costurile per click (CPC), cat si costurile de achizitie (CPA).

Potrivit WordStream, campaniile Bing au costat cu 33,5% mai putin decat aceleasi campanii pe Google Ads.

Sper ca am reusit sa-ti explic ce este Bing si de ce ar trebui sa-l iei in considerare atunci cand pui in aplicare stratagia ta de web marketing.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu