Blog » Digital Marketing » De ce sa integrezi o campanie de SMS Marketing si care este platforma potrivita

De ce sa integrezi o campanie de SMS Marketing si care este platforma potrivita

 • 66% din populatia globala primeste SMS-uri (acestea se pot trimite si primi fara acces la Internet! Acesta este un avantaj imens.)
 • SMS-urile au o rata de deschidere incredibila: 98%.
 • SMS-urile au o rata de raspuns cu 209% mai mare decat apelurile, e-mailurile sau Facebook.
 • 90% din SMS-uri sunt citite in 3 minute de la livrare.
 • Consumatorii valorifica cupoanele trimise prin SMS de 10 ori mai mult decat alte tipuri de cupoane.

O alta statistica ce apartine companiei SMSEagle: 23 de miliarde de SMS-uri sunt trimise in fiecare zi in lume, adica 270.000 de SMS-uri pe secunda! 

In timp ce cititi aceste date, aceste 1 milion de SMS-uri au fost deja trimise, este un numar cu adevarat important.

Asta arata ca SMS-urile nu sunt deloc moarte odata cu aparitia smartphone-urilor! Avand smartphone-ul mereu la indemana, eficienta marketingului prin SMS creste.

Se estimeaza ca utilizatorii ating telefonul de 2.617 ori pe zi, interesant, nu-i asa? Din aceste motive, tot mai multe companii integreaza SMS-urile in strategia lor de marketing. Ganditi-va doar la faptul ca, Coca-Cola cheltuieste 70% din bugetul de mobile marketing, pe SMS-uri.

In plus, SMS-urile are o rata de raspuns cu 209% mai mare decat e-mailurile.

❌ Atentie: asta nu inseamna ca e-mailurile nu sunt un canal de comunicare bun sau ca marketingul prin SMS este singurul tip de marketing care functioneaza. 

Succesul se afla la mijloc si este amestecul potrivit de canale si strategii care aduce rezultatele dorite. Cu toate acestea, este esential sa NU excludeti SMS-urile din strategia dvs., deoarece (dupa cum demonstreaza pe deplin aceste date) ar fi o mare oportunitate pierduta.

NewsMAN, cea mai mare platforma de email marketing din Romania, a integrat in serviciile sale unul dintre cei mai buni furnizori de SMS-uri din UE, astfel va puteti adresa clientilor dvs. nu doar prin campanii de email, dar si prin campanii de SMS, foarte rapid, in toate retelele de telecomunicatii.

Marketing prin SMS sau WhatsApp: sa scapam de indoiala

Si daca te gandesti la WhatsApp ca o alternativa la SMS, haideti sa inlaturam imediat orice indoiala. Presupunem ca nimic nu este „corect” sau „gresit”, pur si simplu, in functie de obiectivele noastre, exista un canal mai eficient decat celalalt.

Cand le scrii prietenilor si familiei, probabil vei folosi WhatsApp (si nu SMS), deoarece scopul tau este sa faci schimb de mesaje text, audio, video, fotografii fara limite de caractere, spatiu sau orice alt tip. 

WhatsApp este perfect, in timp ce in acest caz SMS-urile sunt foarte limitative.

Dar toate acestea sunt valabile in dialogul dintre companie si client?

Faptul ca, conversatiile private s-au mutat in mare parte pe WhatsApp (sau alte instrumente de mesagerie instantanee, cum ar fi Telegram sau Messenger) a jucat in favoarea marketingului prin SMS. Astazi pe smartphone-urile noastre ajung multe notificari si e-mailuri, dar foarte putine SMS-uri.

In plus, WhatsApp ❌ interzice trimiterea de mesaje promotionale, asa cum este descris in Termenii si conditiile aplicatiei. Aceasta inseamna ca, daca doriti sa trimiteti un mesaj WhatsApp clientilor pentru a-i notifica despre reduceri, contul dvs. poate fi blocat.

Din acest motiv, in lumea afacerilor este de preferat sa folosesti SMS-urile, cu exceptia unor cazuri precum solicitarea de comenzi.

De ce NewsMAN este cea mai buna platforma de sms marketing din Romania

O intrebare care ni se pune adesea este: pot trimite aceste SMS-uri de pe telefonul meu, folosind creditul meu mobil? Raspunsul este nu, si sa-ti explicam si de ce.

Asta pentru ca pentru a face SMS marketing ai nevoie de o platforma profesionala de trimitere SMS-uri care sa iti permita sa trimiti in masa, sa programezi SMS-uri, sa introduci campuri personalizate, expeditorul personalizat, toate actiunile care nu le poti face singur doar cu un smartphone.

In plus, platformele complexe, care au si sms marketing, precum NewsMAN va permit sa colectati date intr-un singur loc: pentru fiecare contact veti colecta in timp din ce in ce mai multe informatii, cu scopul de a crea tot mai multe campanii personalizate in functie de interes.

Doar pentru a va oferi cateva informatii, iata ce veti gasi in NewsMAN:

 • trimiterea de SMS-uri, chiar si cu automatizari legate de data;
 • management personalizat al expeditorului si campuri personalizate;
 •  statistici SMS;
 • pentru SMS folosim numai Rute Premium, cu conexiuni de telecomunicatii; directe si dedicate.
 • management avansat al contactelor;
 • trimiterea de campanii SMS marketing in scop comercial, fie campanii; tranzactionale, cum ar fi confirmarea comenzii sau a statusului de livrare.
 • Asistenta online, via live chat si e-mail.

Toate acestea sunt incluse in platforma GRATUITA: platiti doar costul SMS-ului pe care il trimiteti (iata care sunt preturile pentru campaniile SMS).

NewsMAN, servicii de email si SMS marketing la un loc

Un alt mare avantaj oferit de platforma NewsMAN este acela ca va puteti mari eforturile de marketing digital prin derularea strategica de campanii de email marketing si sms in acelasi timp.

Veti avea rapoarte la campaniile de sms, similare cu cele aferente newsletterelor, lucru ce nu gasiti in platformele clasice, concepute doar pentru trimis sms-uri.

De asemenea, daca aveti o campanie pentru un eveniment major de shopping precum Black Friday sau alte campanii sezoniere importante, precum cele de sarbatori, atunci platforma NewsMAN va permite sa obtineti maximum de rezultate combinand un flow de emailuri automate cu un sms.

flow-cos-abandonat-email-sms

Nu in ultimul rand, profitati de optiunea unica de trimitere SMS cu varianta grafica, existenta in platforma NewsMAN. Sms-urile grafice sunt ca un mini-newsletter anexat la sms-ul text normal si au acelasi pret de sms text.

newsman-sms-grafic

Daca doriti sa aflati mai multe, creati-va un cont gratuit pe platforma NewsMAN de trimitere newsletter si sms si incercati editorul de newsletter, automatizarile din email marketing si campaniile de sms. Va uram campanii de marketing de succes!

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Un comentariu la „De ce sa integrezi o campanie de SMS Marketing si care este platforma potrivita”

 1. Pingback: Știri #72 - Lumea SEO PPC

Lasă un comentariu