Blog » Digital Marketing » De ce este esentiala o strategie de email marketing si care este cea mai buna platforma din Romania

De ce este esentiala o strategie de email marketing si care este cea mai buna platforma din Romania

Suntem mandri sa anuntam ca J.D.M a devenit partener NewsMAN, cea mai cunoscuta platforma de email marketing din Romania.

In lumea digitala, marketingul prin e-mail este unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru a crea o strategie de promovare rentabila. Din acest motiv, in fiecare zi cei din NewsMAN studiaza cum sa faca acest serviciu perfect si mereu eficient pentru clientii lor.

Dorim sa profitam de acest nou parteneriat pentru a va explica de ce este important sa faceti email marketing si de ce sa folositi NewsMAN pentru a o face in mod profesional.

Dupa cum sa mentionat deja, marketingul prin e-mail este una dintre activitatile fundamentale ale oricarei strategii digitale. Mai mult, chiar si dupa atatia ani, si-a mentinut utilitatea si importanta intr-un scenariu in continua schimbare.

Ajunge oriunde

Odata cu raspandirea smartphone-urilor, e-mailul este acum capabil sa ajunga la utilizatori in timp real.

In ciuda exploziei platformelor de socializare si a noilor tehnici de publicitate, marketingul prin e-mail este mereu in apogeu: aproape toti oamenii care navigheaza pe web si pe retelele sociale au o casuta de e-mail. De fapt, o mare parte din viata privata si profesionala a oamenilor se invarte in jurul e-mailului. Acest lucru este valabil atat in ​​Romania, cat si in strainatate, deoarece e-mailul este un protocol standard, un tip de comunicare nascut impreuna cu internetul insusi si raspandit la nivel international.

Baza de abonati, o sursa valoroasa de informatii

De asemenea, va reamintim ca baza de date, colectata pentru activitatea de email marketing in deplina conformitate cu legislatia privind confidentialitatea, este o sursa pretioasa de informatii, care ramane in mainile companiei dumneavoastra.

Pe de alta parte, atunci cand facem Marketing prin instrumente precum Facebook sau Google, informatiile colectate se afla intotdeauna pe platformele lor si pentru a directiona comunicarea eficienta catre publicul nostru tinta, va trebui adesea sa platim.

Email-ul, canalul cu cea mai buna rentabilitate a investitiei – ROI

rapoarte-email-marketing-newsletter

Cu cat baza de date va creste, cu atat rezultatele sunt mai evidente. Un e-mail trimis la 1000 de contacte va avea cu siguranta un randament mai mare decat un e-mail trimis la doar 10 persoane.

Odata cu cresterea numarului de abonati, este important insa sa trimitem campanii segmentate, cat mai personalizate conform intereselor abonatilor nostri. Acest lucru se face usor prin NewsMAN prin nisarea in functie de atributele contactelo.

Email marketing-ul ofera rezultate usor masurabile 

Performanta unui Newsletter este usor de masurat: analizati rapoartele cu privire la ratele de deschidere, clicuri si conversii si ulterior activati diverse automatizari pornind de la aceste rezultate.

Cu fiecare campanie este posibil sa obtinem din ce in ce mai multe informatii despre publicul nostru pentru ca urmatoarea sa fie si mai eficienta.

De asemenea, pentru rezultate mai bune, va recomandam sa activati si cele mai intalnite automatizari de emailuri precum seriile de bun venit, fluxurile de emailuri automate de abandonare browsing produs vizualizat, cele pentru cosul abandonat si cele post vanzare (review produse comandate).

E-mailul este personalizabil

In timp ce pe retelele de socializare facem postari „publice”, adresate tuturor potentialilor nostri clienti, e-mailul reprezinta o cale de comunicare privata.

Marketingul prin e-mail este de fapt un canal de marketing one to one. In plus, platformele de e-mail marketing precum NewsMAN permit trimiterea de e-mailuri personalizate si automatizari, facand comunicarea mai personala si persuasiva.

Ce platforma de marketing prin e-mail sa alegeti

Acum ca sunteti familiarizati cu numeroasele beneficii ale acestei activitati de marketing, sa vedem de ce NewsMAN este platforma ideala de email marketing pentru voi.

Platformele de email marketing sunt instrumente de automatizare care pot simplifica atat trimiterea, cat si monitorizarea rezultatelor.

Prin urmare, este destul de clar ca pentru a obtine rezultate valide si pentru a crea buletine informative profesionale este necesar sa aveti la dispozitie un software adecvat. Sistemele de marketing prin e-mail sunt nenumarate si raspund nevoilor diferite.

Preferatul nostru: NewsMAN

platforma-email-marketing-newsman

NewsMAN este un software de colectare si gestionare a e-mailurilor potrivit in special pentru trimiterea de buletine informative strategice si campanii de marketing prin e-mail profilate.

Ne place foarte mult aceasta platforma pentru usurinta ei de configurare si pentru integrarea cu cele mai populare CMS cum ar fi WordPress si cele mai cunoscute solutii e-commerce precum Magento, Prestashop, Open Cart. Integrarile sunt multiple si nu se limiteaza doar la platforme open source, ci si custom precum Zapier, Privy, MerchantPro sau Gomag.

Planul tarifar pentru trimiterea de campanii de email marketing este in functie de marimea bazei de abonati si este conceput astfel incat promovarea sa ramana rentabila pentru compania dvs.

Un alt mare avantaj este posibilitatea de a programa mail-uri automate (parte integranta a universului de automatizare a marketingului), adica fluxuri de corespondenta programate care simplifica procedurile de contactare a utilizatorilor.

flow-emailuri-automate-cos-abandonat

In sfarsit, campaniile de email marketing create in NewsMAN pot fi setate sa se posteze automat si pe retelele sociale direct din platforma de newsletter. Se poate da distribuire de asemenea direct din clientul de email.

Cum sa obtii cele mai bune rezultate din email marketing?

ndiferent de platforma pe care o alegeti, trebuie retinut intotdeauna ca Email Marketing-ul este un instrument foarte puternic si, prin urmare, trebuie utilizat in cel mai bun mod.

Desi la prima vedere poate parea usor sa creezi buletine informative aka newslettere, trebuie avut in vedere faptul ca email marketingul imbina abilitati comerciale, abilitati de comunicare si abilitati analitice.

Succes!

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu