Blog » Digital Marketing » Social media » Cum sa stergi un cont de Facebook in 3 simpli pasi

Cum sa stergi un cont de Facebook in 3 simpli pasi

Ori de câte ori publicăm ceva pe internet, lăsăm o urmă. Chiar dacă apoi ștergem ceea ce am publicat, acea urma poate rămâne pe web pentru totdeauna.

Sunt multe persoane care simt ca le este invadat privacy-ul, astfel intrebarea: “cum sterg un cont de Facebook ?” este tot mai comuna.

Stergerea permanenta a contului de Facebook poate fi o operație lungă și frustrantă. De asemenea, chiar dacă nu plătim, suntem de fapt clienți Facebook. Deci cea mai cunoscută rețea de socializare din lume nu este deloc fericită să ne piardă și cu siguranță nu ne va ajuta să plecăm.

Decizia de a sterge contul de Facebook poate fi din cauza mai multe motive: poate ca ti-ai simtit violata intimitatea, că te-ai înscris pentru distracție deoarece toți prietenii tăi sunt pe această rețea de socializare etc. 

Până acum, însă, neștiind cum să o faci sau poate gândindu-te că procedura poate fi prea complicată, ai renunțat sau amânat stergerea contului tau de Facebook. Nu-ti face griji, contrar a ceea ce se poate crede, ștergerea profilului de Facebook urmând acest ghid iti va fura doar câteva minute !

Acest ghid prin care ai decis să iti iei la revedere de la domnul Zuckerberg, va fi scurt si concis prin care iti voi arăta în câțiva pași cum să te stergi de pe Facebook , fără a vă risca ca profilul tau sau datele tale să ramana pe web

Daca esti inca indecis daca sa stergi definitv contul tau de facebook, poți pur și simplu sa suspendezi contul, introducându-l în „hibernare” și apoi îl poți anula pe viitor. 

Înainte de a intra în specific, vreau să iti reamintesc că nu o sa poți șterge contul de Facebook fără un e-mail și o parolă, deoarece pentru a finaliza operațiunea, va trebui să te autentifici și să complectezi procesul din contul tau.

Cum sterg un cont de Facebook: operatiuni preliminare

Dacă ai decis cu adevărat să te îndepărtezi de Facebook și vrei sa stergi definitiv contul, ar că ar trebui să acorzi atenție operațiunilor preliminare pentru a te asigura că nu rămâne nicio urmă pe platformă și pe internet, a profilului tau!

De exemplu, dezabonarea de la această rețea, va duce la pierderea tuturor datelor introduse până la momentul ștergerii. Iti vorbesc despre numeroase postări, fotografii, albume, videoclipuri și alt conținut care de-a lungul anilor le-ai postat . Din acest motiv, înainte de a afla cum sa te anulezi de pe Facebook, iti recomand să faci două lucruri :

După ce ai urmat procedura de backup, poti incepe eliminarea informațiile tale personale: intra pe profilul tau si incepe sa stergi datele introduse atunci cad ti-ai creat profilul. Nu uita să ștergi și relațiile pe care le-ai indicat pe Facebook , astfel încât sa nu mai existe nici o urmă prin intermediul membrilor familiei înregistrați pe rețeaua de socializare!

În cele din urmă va trebui sa-ti stergi si fotografiile. Cele din albume pot fi șterse cu un click, pe celelalte va trebui să le ștergi pe rând.

Dupa ce ai sters toate aceste date, puteți continua să iti ștergeți definitiv profilul de Facebook !

Cum sa stergi un cont de Facebook in 3 simpli pasi

După cum a spus, Facebook nu este mulțumit că doresti sa-ti ștergi profilul, deoarece esti o sursă de venit pentru companie. În consecință, acesta va încerca să te facă să te răzgândesti în toate felurile incat sa reconsideri ideea de a te dezabona. 

Unul dintre acestea este ascunderea pe cât posibil a butonului „Șterge profilul meu de Facebook”. Altă metoda este prin a-ți arăța la tot ceea ce renunți daca o sa ștergi profilului tău, iar Facebook știe să fii foarte convingător!

Cel mai simplu mod de a găsi pagina care iti va permite să ștergi profilul este să dai click pe pictograma semnului de întrebare din partea dreaptă sus și să tastezi cuvintele „Ștergere cont Facebook”, va parea pagina: „Cum să-mi șterg definitiv contul de Facebook . ” 

stergere cont facebook

Dand click pe aceasta, ti se va explica mai întâi ce vei pierde prin ștergerea de pe Facebook, pe lângă procesul de ștergere permanentă a profilului dvs. pe care îl rezumăm pe scurt:

Da click pe pictograma din partea dreaptă sus pe care o găsiți pe orice pagină Facebook pentru a afișa meniul principal:

1. Click pe Setări;

2. Apoi click pe „Informațiile dvs. pe Facebook” în bara laterală din stânga;

3. Apoi click pe „Ștergeți contul și informațiile dvs.”, apoi pe „Ștergeți contul meu”.

În cele din urmă, pentru a confirma acest proces, ti se va cere să introduci parola pentru a te autentifica.

Adevărata problemă este că Facebook va avea nevoie de 90 de zile pentru a șterge definitiv profilul . Acesta este probabil un alt mic truc pentru a spera că te vei razgandii.

O opțiune similară și, din fericire mai rapidă, este suspendarea temporară a contului de Facebook.

În paragraful următor, iti voi explica ce înseamnă să iti suspenzi temporar profilul de Facebook , deci citeste mai departe!

Cum sa dezactivezi temporar contul tau Facebook

Dacă nu esti convins sa stergi definitiv profilul de Facebook, ci doresti pur și simplu să faci o pauză pentru a reflecta, atunci poți dezactiva contul pentru o perioadă temporară.

Suspendarea profilului Facebook nu implică ștergerea completă a datelor și nu va trebui să iti faci griji ca o sa pierzi ceva! Așadar, dacă ai decis pentru moment să iti dezactivați temporar contul de Facebook, urmeaza aceste instrucțiuni:

  1. da click pe pictograma din dreapta sus pentru a afișa meniul în cascadă Facebook, așa cum am explicat deja în paragraful precedent apoi da click pe “Setari
  2. click pe „Informatiile tale pe Facebook” apoi pe “Dezactivare si Stergere
  3. așadar, după ce ați citit ce înseamnă să dezactivezi contul de Facebook, continua apăsând „Dezactivați contul dvs.” și introduceți parola pentru a permite platformei să vă verifice identitatea.

Odată cu suspendarea temporară, numele tau de utilizator și poza de profil nu vor mai apărea în rezultatele căutării pe Facebook sau în altă parte în elementele partajate pe Facebook, cel puțin până când decizi să te reconectezi.

În acel moment, Facebook iti va pune câteva întrebări pentru a se asigura că esti tu și pentru a înțelege de ce ai revenit.

Ei bine, acum când ai văzut cum să ștergi profilul de Facebook și ai înțeles că aceasta nu este o operațiune dificilă poti sa treci la fapte ! 

Urmând acest ghid, nu trebuie să intamplini nici o problemă în stergerea datelor și a contului tau de Facebook.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu