Blog » instrumente Google » Ce este Google Discover si cum functioneaza

Ce este Google Discover si cum functioneaza

Datorita inteligentei artificiale, serviciul Google Discover reuseste sa selecteze noutatile de interes ale fiecare utilizator in parte. 

Iata ce este Google Discover si cum functioneaza.

A sosit epoca stirilor si continutelor adaptate strict obiceiurilor noastre. Toate acestea sunt posibile datorita Google Discover , un instrument creat de gigantul din Mountain View cu scopul de a personaliza utilizarea informatiilor a celor care folosesc sistemul de operare Android. 

Acesta functioneaza in simbioza cu Google Asistant pentru a oferi utilizatorului o navigare din ce in ce mai personalizata. 

Sa vedem mai in detaliu ce este Google Discover si cum functioneaza.

Google Discover: ce este ?

Esti un mare fan sportiv ? Iti place sa te uti la video-retete ? Google o stie

Datorita inteligentei artificiale si algoritmilor particulari, Google Discover va poate oferi continut de care sunteti interesanti in fluxul de stiri al smartphone-ului dvs. 

Acest lucru se datoreaza faptului ca Google Discover nu este altceva decat o functie integrata in aplicatia Google, cea care va permite sa aveti pe ecran cu o simpla glisare cele mai importante informatii, cum ar fi articole din ziare online, videoclipuri virale sau prognoze meteo. 

Acum, datorita Google Discover, aceste stiri sunt din ce in ce mai personalizate.

ce este google discover

Cum functioneaza Google Discover

Prin implementara inteligentei artificiale, Google reuseste sa redea un flux de stiri bazat pe cautarile efectuate de-a lungul timpului, subiecte afisate si cele mai vizitate site-uri, toate elementele centrale in strategiile de marketing data driven . 

Evident, totul este reversibil, daca dorim mai putin continut, putem schimba setarile pentru a rafina propunerea Google.

Cum se activeaza Google Discover

Pentru a activa Google Discover primul pas este sa accesati setarile aplicatiei Google, prezenta in mod implicit pe fiecare smartphone. 

Apoi trebuie sa dati click pe „cele trei puncte” din partea de jos a ecranului, insotite de cuvantul „more”. Aici intrati in sectiunea „Setari” si apoi continuati sa activati functia „Descoperiti” . 

De acum inainte, Google Discover este activat si sub bara de cautare veti incepe sa vedeti stiri selectate in functie de interesele dvs. si de cautarile anterioare.

Dupa cum am mentionat mai sus, fluxul de stiri poate fi reorganizat in functie de nevoi. Fiecare stire poate fi personalizata, partajata sau salvata dand click pe cele trei puncte situate in dreapta. 

Pentru a imbunatati experienta utilizatorului, Google Discover alege stiri urmand o setare cronologica (adica cele mai recente stiri in prim plan), si le adapteaza la contextul si interesele utilizatorului. Toate acestea implica o navigare mai placuta.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu