Blog » SEO » Ce inseamna Thin Content (continut subtire)

Ce inseamna Thin Content (continut subtire)

Exista multe motive intemeiate in a va angaja sa produceti doar continut de calitate pentru site-ul dvs. 

Aveti grija de imaginea dvs. online, faceti content marketing, va pozitionati bine pe motoarele de cautare si chiar evitati penalizarile algoritmice. Toate aceste motive intemeiate, dispar atunci cand ne confruntam cu un „continut subtire” sau thin content.

Ce inseamna thin content „continut subtire”

In 2011, aparitia algoritmului Panda a produs o adevarata revolutie a standardelor pe care Google le-a aplicat in evaluarea continutului. 

Noul algoritm, pe scurt, si-a stabilit scopul de a „taia” toate acele site-uri care ofereau continut de calitate scazuta sau foarte scazuta, sau care folosesc tehnici de Black Hat SEO

Si tocmai cu algoritmul Panda am inceput sa vorbim despre thin content. 

Deci, ce inseamna mai exact thin content?

Continutul subtire este continut de calitate scazuta, care nu aduce niciun beneficiu utilizatorului sau site-ului pe care este publicat.

Exemple de continut subtire

  • Un continut duplicat
  • Un continut obtinut cu tehnici de scrapping
  • Un continut prea scurt si inconsistent
  • Un doorway
  • Un continut auto-generat
  • O pagina afiliata fara valoare

Cred ca ati inteles deja ca astfel de continut este daunator pentru site si pentru utilizator. Sa nu mai vorbim de faptul ca puteti primi o penalizare numita Google Thin Content Penalty

Cum sa gasiti continut subtire pe site-ul dvs

Pentru a identifica continutul subtire, trebuie sa efectuati un audit complex al siteului. 

Intrati pe Google is folositi operatorul „site:” (site: siteulmeu.ro) pentru a va face o idee despre toate paginile care au fost indexate pe motorul de cautare.

Acum va trebui sa comparati lista paginilor obtinute cu:

  • Google Analytics pentru a intelege daca aceste pagini aduc trafic si ce fel.
  • Proprietarul site-ului (sau dvs.) pentru a intelege daca aceste pagini aduc conversii si un posibil ROI

Instrument SEO pentru identificarea continutului subtire

In plus fata de Google Analytics mentionat mai sus, exista si alte instrumente SEO care va ajuta sa intelegeti daca continutul dvs. este continut subtire.

  • Copyscape este un instrument de „plagiat” care va poate ajuta sa intelegeti daca al tau este un continut duplicat (deci copiat dintr-o alta sursa). 
  • Screaming Frog. Acest instrument va poate spune cate cuvinte are continutul unei pagini pentru a va permite sa gasiti o corelatie intre continutul care este prea scurt si continut subtire

Cum sa evitati si sa rezolvati problemele de continut subtire

Mai jos raportez toate cazurile de continut subtire pe care un audit de continut le poate evidentia si ce ar trebui sa faceti caz de caz:

  • Doorway: stergeti-le fara sa va ganditi de doua ori.
  • Continut duplicat, continut auto-generat, continut prea scurt sau inconsistent: rescrieti-le.
  • Pagina de afiliere cu valoare redusa: vizitati site-ul web al companiei afiliate in cautare de resurse valoroase pentru a va imbogati pagina. Acestea pot fi studii, cercetari, dar si continut multimedia, cum ar fi infografice sau videoclipuri.

About the author

Alin O. Codruț Bolboacă

Alin O. Codruț Bolboacă, SEO Manager cu 10+ ani de experiență, a studiat in Milano si deține o diplomă în marketing digital. Este certificat de Facebook Ads și Google Ads. A lucrat cu clienți variind de la start-up-uri locale la multinaționale, oferind rezultate notabile. Vorbind fluent engleza și italiana, Alin colaborează cu clienți internaționali și se adaptează la diverse piețe. Urmăriți articolele sale pe acest site și conectați-vă pe LinkedIn.

Lasă un comentariu